tower bridge londen

Tower Bridge in Londen bezoeken

De beroemdste brug van Londen is de Tower Bridge. De Tower Bridge kun je vinden over de rivier de Theems. De brug is maar liefst 244 meter lang en dient als relevante verbinding tussen twee delen van Londen. De Tower Bridge is in 1894 gebouwd en elke dag zijn er maar liefst 40.000 mensen die gebruik maken van de brug. De Tower Bridge kan ook open. Het is echter niet de bedoeling dat deze brug te vaak open gaat. Per jaar gaat de brug circa 900 keer open en dicht. Het openen van de brug gebeurd op vaste tijden. Wil je ook een bezoek brengen aan deze populaire attractie in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Tower Bridge: waar komt de naam vandaan?

De naam Tower Bridge is ontstaan vanwege de ligging van de brug naast de Tower of London. In de buurt van de Tower of Londen en Tower Bridge, kun je ook de HMS Belfast vinden. HMS Belfast  is een oude slagschip van de Royal Navy. Veel toeristen vinden het geweldig om de Tower Bridge te fotograferen. Als je dit graag wilt, dan is het goed om de te weten dat er in de buurt van de brug veel mooie plekjes zijn om de brug mooi op de foto te zetten. Wil je de beste locatie om een foto van de Tower Bridge te maken? Dan kun je dit het beste doen bij de kade voor de Tower of Londen. Vanaf deze locatie kun je prachtige foto’s maken.

Geschiedenis van Tower Bridge

In 1886 werd de bouw van de Tower Bridge gestart. De bouw van de brug heeft maar liefst 8 jaar in beslag genomen. In de rivierbodem moesten eerst twee enorme landhoofden worden geplaatst. Deze twee landhoofden bestaan uit maar liefst 70.0000 ton beton. Hierna werd het skelet van de torens gebouwd. Hiervoor is er meer dan 11.000 ton staal gebruikt. Uiteindelijk werden de loopbruggen gebouwd en werd de brug overgoten met een laag graniet en steen. Horace Jones was de architect van de brug. Tijdens de bouw van de brug is hij helaas overleden, hij had een simpele brug in gedachten. De architect die het overnam, George D. Stevenson, nam de bouw over. Hij gaf de brug een bijzondere Victoriaanse-Gotische stijl. Het heeft een tijd geduurd, maar tegenwoordig kunnen we genieten van een schitterende brug met een rijke geschiedenis.

Tower Bridge: loop over een glazen voetpad

De Tower Bridge is één van de populairste toeristische attracties die je in Londen kunt vinden. Wat zorgt voor een geweldige ervaring is het voetpad die je kunt vinden over de brug. Dit voetpad bestaat uit een strook van 11 meter bij 180 cm en is gemaakt van glas. Dit voetpad is extra bijzonder omdat je het kunt vinden op 42 meter. Als je over deze glazen voetpad loopt, ben je een bijzondere ervaring rijker. Je kunt namelijk tijdens het lopen kijken naar het verkeer wat precies onder je rijdt. Je hebt vanaf dit punt een prachtig uitzicht op de rivier en de stad Londen. Aanleg van dit glazen voetpad heeft erg veel geld gekost, ruim 1 miljoen pond waren ze hier aan kwijt. Dit kwam voornamelijk omdat er glasblokken gebruikt zijn van 530 kilo. Het glazen voetpad moest namelijk stevig en kwalitatief zijn.

Tower Bridge: breng een bezoek in het donker

Als je de Tower Bridge op een bijzondere en bijna magische moment wilt bezoeken, dan kun je dit het beste doen als het donker is. De brug is dan verlicht en dat is prachtig om te zien. Dit is een ook goed moment om mooie foto’s te maken van de brug.

Tower Bridge bezoeken: tickets kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Tower Bridge in Londen, dan is het aan te raden om je tickets op tijd online te bestellen. Door je ticket online te kopen kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Daarnaast ben je ook verzekerd van een ticket waardoor je lange wachtrijen in Londen kunt voorkomen. Als volwassene zal je ongeveer 13,80 euro betalen voor een ticket. Ben je 65 jaar of ouder? Dan betaal je minder, namelijk 9,50 euro per persoon. Heb je kinderen die meegaan naar de Tower Bridge? Dan hoef je voor kinderen tussen 3 en 15 jaar maar 6,40 euro te betalen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Tower Bridge in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie