trinita dei monti in rome

Trinità dei Monti in Rome bezoeken? Dit moet je weten

De Trinità dei Monti in Rome is een schitterende kerk. De officiële naam van de kerk is Santissima Trinità al Monte Pincio. Deze kerk kun je boven de populaire Spaanse Trappen vinden. De kerk siert het prachtige plein Piazza di Spagna. Jaarlijks komen er ontzettend veel bezoekers een kijkje nemen in deze kerk. De kerk is van binnen versierd met prachtige muurschilderingen en er worden nog steeds kerkdiensten gehouden in de kerk. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Trinità dei Monti in Rome.

Trinità dei Monti in Rome

Lodewijk XII gaf in 1502 opdracht om de Trinità dei Monti te bouwen. In totaal heeft het 85 jaar geduurd voordat de kerk klaar was. Dit kwam mede omdat Rome was geplunderd, het geld was op om verder te bouwen. In 1587 maakte Domenico Fontana de kerk helemaal af. In dit jaar werd de adembenemende dubbele trap afgemaakt met mooie versieringen. Als je een bezoek brengt aan Trinità dei Monti , dan heb je genoeg aan een uur om de gehele kerk goed te bekijken. De weg naar de kerk is al schitterend, je zal namelijk de Spaanse Trappen moeten trotseren voordat je een bezoekje kunt nemen in de kerk. Hier zal je zeker even goed over moeten nadenken als je slecht ter been bent. Bezoekers die de kerk eerder hebben bezocht, geven als tip om de kerk eens te bezoeken tijdens zonsondergang. Het uitzicht vanaf de kerk is op dat moment zeker de moeite waard. De twee torens van de kerk is vaak het eerste van bezoekers van Piazza di Pagna zien. De kerk van binnen is ook zeker leuk om te bekijken, het is voorzien van mooie muurschilderingen.

Trinità dei Mont: rondleiding met gids

Als je een bezoek wilt brengen aan de kerk, dan kun je dit doen onder begeleiding van een gids met veel ervaring. Voor een rondleiding betaal je ongeveer 5 euro per persoon. Je kunt kiezen voor verschillende talen. Er worden rondleidingen gegeven in het Italiaans, maar ook in het Frans. Voor een rondleiding met een Italiaans sprekende gids kun je zaterdag om 11.00 uur naar de kerk gaan. Dinsdag- en zondagochtend kun je hier terecht voor een rondleiding met gids die Frans spreekt.

Trinità dei Mont: handig om te weten

Als je een bezoek brengt aan plein Piazza di Spagna, dan kun je de kerk niet missen. Het adres van de kerk is Piazza della Trinità dei Monti, 3, 00187 Roma RM, Italië. De openingstijden van de kerk kunnen per dag verschillen. Van dinsdag tot en met donderdag kun je de kerk bezoeken vanaf 10.00 uur tot en met 19.00 uur. Vrijdag kun je hier terecht van 12.00 tot en met 19.00 uur. Kom je hier in het weekend, op zaterdag en zondag, dan kun je de kerk in van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Bezoekers die hier eerder zijn geweest adviseren je vroeg, of juist later een bezoek te brengen aan de kerk. Het uitzicht is dan éxtra mooi.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je Trinità dei Monti hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie