westminster abbey londen

Westminster Abbey in Londen bezoeken

Westminster Abbey is de bekendste kerk van het Verenigde Koninkrijk. Dit is de belangrijke kerk waar vorstelijke huwelijken, kroningen en begrafenissen plaatsvinden. Officieel heet de kerk The Collegiate Church of St Peter. De kerk heeft een gotische stijl en wordt jaarlijks bezocht door ontzettend veel mensen. Je bezoek aan Londen is niet compleet als je deze prachtige kerk niet hebt bezocht. Wil jij een bezoek brengen aan Westminster Abbey? In dit artikel lees je er alles over.

De geschiedenis van Westminster Abbey

Hendrik III gaf rond 1050 de opdracht om de The Collegiate Church of St Peter te bouwen.In de jaren hierna is de kerk meerdere malen uitgebreid en verbouwd. Vroeger trok de Westminster Abbey al erg veel aandacht. De kerk trekt nu nog steeds enorm veel aandacht. Het bouwwerk is opvallend en ziet er indrukwekkend uit.

Westminster Abbey: het gebouw

De kerk zoals we die nu kennen, komt grotendeels uit de periode 1214-1277. De echte toevoegingen die de kerk haar karakter geven komen echter uit 1722-1745. Gedurende deze periode heeft de Westminster Abbey ook haar twee enorme torens gekregen. Als je de skyline van Londen bekijkt, dan vallen deze torens altijd extra op.

Westminster Abbey: staatshoofden worden gekroond

Westminster Abbey speelt een belangrijke rol bij de kroningen van de vorsten. Sinds 1066 is dit namelijk de kerk waar vorstelijke kroningen worden gehouden. In 1066 vond de eerste kroning hier plaats. Toen werd koning Harold II hier namelijk gekroond. Dit duurde niet langer dan een jaar. Al snel werd Willen de Veroveraar hier gekroond tot koning van het Verenigde Konkinkrijk. Als laatste werd hier koningin Elizabeth II gekroond. Zij is nog steeds het staatshoofd van Engeland. Elizabeth II werd hier gekroond op 2 juni 1953. Na de dood van Koningin Elizabeth II zal haar zoon, prins Charles, worden gekroond in de Westminster Abbey. Hiermee wordt hij de koning van het Verenigde Koninkrijk.

Westminster Abbey: belangrijke begrafenissen

In de Westminster Abbey vinden ook de vorstelijke begrafenissen plaats. De populairste begrafenis uit de geschiedenis die hier is gehouden is een hele bijzondere. Dit was namelijk de begrafenis van Diana Spencer. Diana Spencer staat ook wel bekend als Princess Diana. Deze begrafenis werd gehouden in 1997. De begrafenis werd live op tv gehouden. Miljoenen mensen zaten met tranen in de ogen te kijken en voelden op deze manier het verdriet van de familie. Veel beroemdheden verschenen op deze begrafenis om Diana de laatste eer te tonen. Diana Spencer is overleden als gevolg van een tragische auto-ongeluk.

Westminster Abbey: vorstelijke huwelijken

In de Westminster Abbey hebben er al meer dan 16 koninklijke bruiloften georganiseerd. Een van de bekendste koninklijke huwelijken is die van prins William en Kate Middleton. Zij zijn op 29 april 2011 in het huwelijksbootje gestapt. Kate werd door dit huwelijk in Westminster Abbey de Duchess of Cambridge. Het huwelijk van prins Charles met Diana vond echter plaats in de St. Paul’s Cathedral.

Westminster Abbey: begraafplaats

De kerk is ook voorzien van een begraafplaats. In totaal zitten hier maar liefst 17 vorsten begraven. Hier zijn ook meerdere bekende personen begraven. Denk hierbij aan de wetenschapper Isaac Newton en componist Georg Friedricht Handel. De andere 3.000 personen die hier liggen, bestaan uit muzikanten en politici. Ook ligt hier onder andere de beroemde schrijver Charles Dickens. In de kerk kun je ook meerdere gedenkplaatsen vinden ter ere van beroemdheden. Je kunt hier onder andere een gedenkplaats ter ere van Shakespeare vinden.

Westminster Abbey: Henry VII’s Lady Chapel

Als je een bezoek brengt aan Westminster Abbey, dan is het een aanrader om ook eens langs het Henry VII’s Lady Chapel te gaan. Deze kapel heeft een prachtige sierlijke dak en is erg bijzonder in elkaar gezet. In dit kapel ligt Mary Queen of Scots. Koningin Elizabeth I ligt hier ook. Deze twee personen hebben een bijzondere band. Koningin Elizabeth I heeft namelijk de opdracht gegeven voor de executie van Mary Queen of Scots. De tombe van Mary Queen of Scots is zeker de moeite waard om te bekijken. De tombe is voorzien van schitterende graveringen en bestaat uit glas in allerlei kleuren.

Westminster Abbey: Schitterende tuinen

Deze bijzondere kerk is ook voorzien van prachtige tuinen die zeker de moeite waard zijn. Bekijk de kerk rustig en ga daarna eens ontspannen in de mooie tuinen. Je kunt de tuinen bezoeken van dinsdag tot en met donderdag. In deze tuinen kun je veel moois bewonderen. Denk hierbij aan mooie fonteinen, fruitbomen, buienkorven en kleurrijke bloemen. Als je door de tuin heen loopt, dan zal je direct opvallen hoeveel mooie standbeelden hier staan. Deze standbeelden komen uit de 16de eeuw. De muren die je kunt vinden om de tuin heen, is gebouwd in 1300. Deze muur is al ontzettend oud, maar staat nog altijd stevig overeind.

Westminster Abbey: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Westminster Abbey, dan moet je hiervoor tickets kopen. Het is aan te raden om je tickets voor deze prachtige kerk online te kopen. Door je tickets online te kopen, kun je namelijk profiteren van de laagste prijzen. Daarnaast hoef je ook niet meer in lange wachtrijen te staan maar kun je de kerk al snel bezoeken. Voor een volwassene kocht een ticket ongeveer 23 euro. Kinderen die tussen de 5 en 16 jaar zijn, hoeven maar 10,35 euro te betalen voor een ticket. De toegangsprijs die je betaald, zorgt ervoor dat je de kerk mag betreden. Daarnaast krijg je hier ook een audiogids bij. Deze audiogids is beschikbaar in maar liefst 12 diverse talen. De gids is voorzien van alle informatie over deze prachtige kerk en zal ongeveer een uur duren. Het online kopen van een ticket zorgt ervoor dat je de zekerheid hebt dat je de kerk kunt bezoeken op het moment dat jij in Londen bent.

Westminster Abbey: praktische informatie

Als je een bezoek gaat brengen aan Westminster Abbey, dan is het verstandig om op de hoogte te zijn van bepaalde praktische zaken. Hieronder lees je alles wat je moet weten:

  • De kerk is geopend van maandag tot en met zaterdag. De deuren van de kerk zijn zondag gesloten.
  • Van maandag tot en met vrijdag kun je de kerk bezoeken van 9.30 tot 15.00 uur.
  • Zaterdag kun je de kerk bezoeken van 9.00 tot 13.00 uur.
  • Er kunnen afwijkende openingstijden worden gehanteerd vanwege diensten en/of feestdagen. Zorg er daarom altijd voor dat je de openingstijden bekijkt voordat je de kerk bezoekt.
  • De kerk is gemakkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Er zijn twee metrostations in de buurt, namelijk Westminster en het St. James Park. Als je met de bus wilt, dan kun je de buslijnen 24, 11, 88, 148 en 211 nemen. Je zal dan maar een klein stukje moeten lopen om bij de kerk te komen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Westminster Abbey in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie