zoo de barcelona

Zoo Barcelona bezoeken: 7500 dieren, onder andere dolfijnen, apen en krokodillen

In 1892 opende Zoo de Barcelona haar deuren. Barcelona’s dierentuin is erg interessant om te bezoeken als je een dierenliefhebber bent of op reis bent met kinderen. Je komt er schitterende dieren bekijken, rondrijden in een treintje en zelfs op een pony rijden. Je kunt de zoo van Barcelona vinden aan de rand van stadspark La Ciutadella. Wil jij een bezoek brengen aan Zoo de Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over Zoo de Barcelona

Barcelona’s dierentuin kon officieel worden bezocht vanaf het jaar 1892. Dit gebeurde op een bijzondere dag, namelijk toen de patroonheilige Mare de Déu de la Marce gevierd werd in de stad. Het park is ongeveer 13 hectare groot. De dierentuin beschikt over maar liefst 7500 dieren. Behalve veel diersoorten, kun je in de dierentuin ook een restaurant vinden waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Daarnaast zijn er ook bars in de dierentuin te vinden waar je kunt ontspannen. Een bezoek aan Zoo de Barcelona is erg geschikt als je met je gezin bent. Je kunt er ook voor kiezen om heerlijk te gaan picknicken in de dierentuin.

barcelona zoo: wat kun je hier bekijken?

In de dierentuin van Barcelona is er voor iedereen wel wat interessants te bekijken. Je kunt hier meer dan 400 verschillende dieren vinden die je allemaal kunt bewonderen. In Zoo de Barcelona kun je bijvoorbeeld veel tropische vogels vinden, apen en dolfijnen. De dolfijnen spelen een bijzondere rol in de dierentuin. Je kunt er namelijk dagelijks dolfijnenshows bekijken die zeker de moeite waard zijn. Elke dag om 11.30, 13.30 en 16.30 uur kun je bewonderen hoe slim deze schitterende dieren zijn. De populairste inwoner die de dierentuin in Barcelona heeft gehad, is een albino gorilla. Deze populaire albino gorilla werd ook wel Sneeuwvlokje, oftwel Floquet de Neu genoemd. De bezoekers van de dierentuin werden op slag verliefd op de gorilla en sommige toeristen kwamen speciaal naar de dierentuin om kennis te maken met Sneeuwvlokje. Toen hij 35 jaar werd, werd er een groot feest gehouden in Zoo de Barcelona. In de periode daarna werd hij helaas ziek en kwam hij te overlijden. Dit zorgde voor grote verdriet bij de bezoekers van Barcelona’s dierentuin. Andere bijzondere dieren die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn:

 • Iberische wolf
 • Angolese leeuw
 • Borneo-orang-oetan
 • dorcasgazelle
 • Meerkatten
 • Bavianen
 • Klauwapen
 • Dolfijnen
 • Een enorme collectie vogels
 • Een enorme collectie reptielen, krokodillen

Ticket kopen zoo barcelona

Als je een bezoek wilt brengen aan de Zoo in Barcelona, dan kun je hiervoor een ticket kopen. Als je een ticket aan de deur koopt, dan heb je de kans dat je erg lang moet wachten en dat is zonde van je tijd. Vooral in het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk worden. Om deze reden is het aan te raden om je ticket van te voren al online te kopen. Door je ticket online te kopen, voorkom je lange wachtrijen en kun je profiteren van de laagste prijzen. Soms zijn er namelijk acties en aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken. Volwassenen betalen voor een ticket 19,90 euro. Voor de kinderen is het wat goedkoper, zij hoeven maar 12 euro te betalen. Als je een ticket koopt, dan is het goed om te weten dat deze vaak nog een maand geldig is. Als je online een ticket hebt gekocht, dan zal je een digitale voucher ontvangen. Deze kun je bij de kassa laten zien op je telefoon of afdrukken en meenemen.

Zoo de Barcelona: handige tips

Als je een bezoek brengt aan de dierentuin in Barcelona, dan is het handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn:

 • Als je drukte wilt voorkomen in de dierentuin, dan kun je beter niet op de zondag gaan. Op de zondag is het namelijk een hele drukke dag omdat ook de bewoners van Barcelona zelf met hun gezinnen de dierentuin bezoeken.
 • De dierentuin is geopend van 10:00 tot 17.00 uur.
 • Gedurende de feestdagen is het handig van te voren te kijken of er nog gewijzigde openingstijden gelden. Het is algemeen bekend dat gedurende de Eerste kerstdag de dierentuin eerder haar deuren sluit. Vaak sluit de dierentuin om 14:00 uur.
 • Je kunt de dierentuin gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer, kies voor metrohalte L4 Barceloneta of L4 Ciutadella
 • Het adres van de dierentuin is Parc de la Ciutadella s/n in Barcelona

In dit artikel heb je meer gelezen over Zoo de Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan CaixoForum, Port Aventura World en Placa de Catalunya. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie