aquarium barcelona

Het aquarium Barcelona bezoeken: bewonder vissen, pinquins, haaien en roggen

Het grootste zeeaquarium van Europa kun je vinden in Barcelona. Het aquarium van Barcelona is met maar liefst 11.000 vissen meer dan de moeite waard. Jaarlijks komen er veel toeristen een kijkje nemen in het aquarium die je kunt vinden in de wijk La Barceloneta. Het aquarium beschikt over een tunnel van meer dan tachtig meter lang waar je meer dan 450 soorten vissen kunt bewonderen. Wil jij het aquarium in Barcelona bezoeken? In dit artikel lees je er alles over.

Het aquarium Barcelona bezoeken

Het aquarium in Barcelona is zeer geschikt voor liefhebbers van zeedieren en gezinnen. Het is een hele bijzondere ervaring om door de ontzettend lange tunnel heen te lopen en de visjes te bewonderen. Meer dan 450 soorten vissen kun je hier onderscheiden. Een bezoek aan dit aquarium duurt vaak 1,5-2 uur. Als je een spectaculair moment wilt meemaken, dan is het aan te raden om aanwezig te zijn in het aquarium als de vissen worden gevoerd. Dinsdag en vrijdag krijgen de haaien hun voer tussen 12.00 – 13.00 uur. Het voeden wordt gedaan door duikers. De pinquins krijgen dagelijks twee keer te eten. Dit gebeurd vaak tussen 13.30-16.30 uur. De roggen worden van maandag tot en met zaterdag gevoerd om 14.00 uur.

Het aquarium Barcelona bezoeken: wat kun je hier bewonderen?

Wat kun je allemaal bewonderen in het aquarium van Barcelona, hieronder lees je hier meer over:

 • Oceanarium/onderwatertunnel
  In het Oceanarium kun je de grootste vissen van het aquarium vinden. In de bak zit meer dan 4 miljoen liter water. Hier kun je onder andere haaien en roggen bewonderen van dichtbij. De tunnel zorgt voor een hele bijzondere onderwater ervaring.
 • Pinquins bekijken met voedertijd
  In het aquarium kun je mooie pinquins bekijken. Het is een aanrader om dit te doen tijdens voedertijd.
 • Explora!: ga op ontdekkingsreis
  Kinderen vinden het erg leuk om te leren. Bij Explora! ga je op ontdekkingsreis en dit doe je door te luisteren, te voelen en te kijken. Dit zullen kinderen niet snel meer vergeten. Ontdek hier bijvoorbeeld bijzondere dieren in de zee die van kleur veranderen als zij zich willen verstoppen.
 • Planeta Aqua: leer alles over de aarde
  Op de tweede verdieping kun je een bezoek brengen aan Planeta Aqua. Hier leer je alles over het leven in de diepste oceanen. Dit leer je op een leuke manier, er zijn interactieve spellen en informatiebordjes te vinden.
 • 34 bassins met bijzondere zeedieren
  Er zijn in het aquarium 34 bassins te vinden waar je hele bijzondere zeedieren kunt bewonderen. Enkele voorbeelden van andere bassins zijn:
 • Bassin Great Barrier Reef : hier kun je de mooiste koraalriffen bewonderen.
 • Bassin de Rode Zee: hier kun je zeedieren uit de rode zee bewonderen.
 • Bassin Fantasie: hier kun je de grappigste en raarste diertjes uit de zee bewonderen.
 • Bassin Carbische Zee: hier kun je zeedieren uit de Caribische Zee bewonderen.

Ticket Aquarium Barcelona kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan het aquarium in Barcelona, dan zal je hiervoor een ticket moeten kopen. Het is aan te raden om je ticket van te voren online te kopen. Op deze manier kun je profiteren van de laagste prijs en is het mogelijk om langere wachtrijen te voorkomen. Soms kun je profiteren van acties en aanbiedingen. Als je online een ticket koopt, dan zal je vaak een digitale voucher ontvangen. Deze kun je afdrukken of bij de ingang van het aquarium laten zien. Kinderen tot en met drie jaar mogen het aquarium gratis bezoeken. Van 3 tot 4 jaar betalen kinderen 7 euro.  Kinderen van de leeftijd 5 tot en met 10 jaar betalen 15 euro en de volwassenen betalen een toegangsprijs van 20 euro. Koop je geen tickets van te voren online? Dan is het verstandig om rekening te houden met lange wachtrijen.

Het aquarium Barcelona: handige tips

Veel bezoekers combineren een bezoekje aan het aquarium met winkelen in Maremagnum. Hier kun je geweldig winkelen en uitgaan. Bezoek ook La Barceloneta. Dit is een oude visserswijk die je kunt vinden in de buurt van het strand.De wijk El Born is ook een aanrader om eens te bezoeken als je in de buurt bent. Wat verder handig is om te weten:

 • Het aquarium is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.30 uur. Gedurende de maanden juli en augustus kun je langer genieten van het aquarium, namelijk tot 21.30 uur. In juni en september kun je hier terecht tot en met 21.00 uur.
 • Wil je een leuke souvenir kopen? Het aquarium beschikt over een cadeauwinkel waar je terecht kunt voor leuke souvenirs.
 • Heb je altijd al eens met haaien willen zwemmen? In het Aquarium van Barcelona krijg jij deze kans. Je moet hiervoor wel in bezit zijn van je duikbrevet. Daarnaast moet je een snelcursus behalen en 150 euro betalen.
 • Het is mogelijk voor kinderen om te overnachten in de aquarium. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar mogen hieraan deelnemen.
 • Het aquarium in Barcelona is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de auto of zelfs met de fiets.
 • In het restaurant van het Aquarium kun je terecht voor een hapje en een drankje. Dit is echter wel speciaal gericht op kinderen. Alle voorzieningen voor kinderen zijn aanwezig in het restaurant.
 • Het adres is het Aquarium in Barcelona is:
  Aquarium van Barcelona

  Moll d’Espanya del Port Vell s/n

  08039Barcelona
  932217474

In dit artikel heb je meer gelezen over Het Aquarium in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas.  Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie