australie natuur

Natuur in Australië: ongekende schoonheid

Wandel door een schitterende natuurpark, duik op de mooiste riffen ter wereld en beklim een berg en geniet van de adembenemende uitzichten. Australië zit bomvol met schitterende plekken en trekt veel natuurliefhebbers aan. Ik ben persoonlijk zelf ook naar Australië gereisd omdat ik in eerste instantie zó benieuwd was naar de mooie natuur.  Ik kan uit ervaring zeggen dat een natuurreis door Australië erg uniek en bijzonder is. Het is één van de mooiste reizen die ik heb gemaakt in mijn leven. De natuur in Australië is zo divers waardoor je in korte tijd veel kan zien. In dit artikel vertel ik je meer over de betoverende natuur van Australië.

Australië natuur: een gevarieerde landschap

De natuur van Australië is zo bijzonder omdat je een erg gevarieerd landschap hebt. Daarom is dit een reis die ik kan aanraden aan elke natuurliefhebber. Op de ene moment geniet je van een eindeloze woestijn en de volgende dag kan je al genieten van een prachtige meer in een groene omgeving. In Australië kan het allemaal. In het oosten van Australië kun je prachtige uitgestrekte bossen bekijken en in het westen kun je kennis maken met de mooiste natuurparken van het land. Als je naar het noorden gaat, dan krijg je zelfs te maken met een prachtige tropische natuur. De diversiteit van de natuur zorgt ervoor dat iedereen tevreden het land kan verlaten. Voor iedereen is er namelijk wel wat moois te vinden. Vooral als je houdt van bijzondere dieren en omgevingen is dit een land die je zeker moet bezoeken.

Australië natuur: hoogtepunten natuurreis door Australië

Als je naar Australië wilt gaan om meer van de natuur te zien, dan snap ik dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Het onderzoeken van de gebieden van te voren, zorgt ervoor dat je meer uit je reis kunt halen. Om deze reden heb ik al een handige lijst opgesteld met de mooiste plekjes in Australië die je gedurende je natuurreis door Australië kunt bezoeken.

Noorden van Australië

Als je reist naar het noorden, dan krijg je te maken met de mooiste natuurgebieden. Het is aan te raden om eens een bezoekje te brengen aan het Kakadu National Park. Hier kun je unieke en complexe ecosystemen vinden. Om deze reden staat dit park dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekijk hier ook eens:

 • Devils Marbles Conservation reserve
 • Alice Springs
 • Darwin
 • Uluru
 • Kings Canyon
 • Litchfield National Park

Westen van Australië

In het westen van Australië kunnen surfliefhebbers zich gemakkelijk uren vermaken. Het staat namelijk bekend als een echt surfersparadijs. Of je nu amateur bent of gevorderd, aan de kust is er van alles voor elk niveau. Daarnaast kun je hier onder andere het Nambung National Park vinden en kan je hier goed wandelen en fietsen. Bekijk hier ook:

 • Fraser Island
 • Whitsunday Islands
 • Brisbane
 • Cairns

Zuidoosten van Australië:

In het zuidoosten van Australië kun je New South Wales vinden. Hier kun je de steilste kliffen vinden en de diepste ravijnen. Je zal adembenemend toekijken naar de schoonheid van de natuur in dit gebied. Bekijk in dit gebied ook:

 • De stad Sydney
 • De Blue Mountains
 • Hunter Valley
 • De Snowy Mountains

Zuiden van Australië

In het zuiden van Australië kun je de staat South-Australia vinden. Hier kun je de mooiste wijngebieden bekijken en maak je kennis met Kangeroo Island. Andere mooie plekjes zijn:

Andere mooie staten: Victoria en Tasmanië

Bepaalde staten zijn nog zeker een bezoekje waard. Tasmanië is bijvoorbeeld een echte trekpleister van Australië omdat het behoort tot één van de mooiste gebieden die Australië heeft. Ook Victoria is een populaire bestemming voor reizigers. Dit gebied kun je het beste verkennen met een auto of een camper. Ga naar het Crampians National Park of breng eens een bezoekje aan de culturele hoofdstad van Australië: Melbourne.

Speciaal voor duikers: Great Barrier Reef

Dit is een plek die op de bucket list staat van veel duikers overal ter wereld. Dit is een prachtig beschermde gebied waar je prachtig kunt duiken en kun je vinden in Queensland. De zee zit hier vol met kleurrijk koraal en de prachtigste vissen. Je kunt er voor kiezen om deel te nemen aan een duiktrip, maar je kunt ook zelf de prachtige onderwaterwereld van dit gebied leren kennen.

Australië natuur: beste reistijd

Nu je weet dat de natuur in ieder geval prachtig is, is het ook een vraag bij velen welke periode het beste is om te reizen naar Australië. De beste reistijd naar Australië is afhankelijk van welke gebieden je wilt bezoeken. Als je graag een kijkje wilt nemen in het noorden, dan is het aan te raden om gedurende de maanden mei tot en met oktober in Australië te zijn. Gedurende deze periode valt er namelijk minder neerslag. Als je graag naar Centraal Australië wilt, dan kan je in principe elke maand van het jaar hier naar toe. De beste maanden zijn dan toch wel april tot en met september, gedurende deze periode is het warm, maar niet te heet. Midden Australië is ook geschikt voor elke maand van het jaar. Als je naar het zuiden en Tasmanië wilt reizen voor een natuurreis, dan is het aan te raden om dit te doen van oktober tot en met april. Gedurende deze periode is dit gebied het mooist.

Zoals je kunt zien is Australië een ware paradijs voor natuurliefhebbers. Er is hier zo veel te zien dat je zelfs tijd te kort komt. Maak een lijst met wat je zeker wilt zien zodat je hier naar toe kan reizen gedurende je natuurreis door Australië. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat jij de hoogtepunten van je lijst zal zien. In één reis is het namelijk onmogelijk om alle natuur van Australië te kunnen zien. Van deze reis krijg je zeker geen spijt. De natuur en landschappen zijn zo bijzonder dat het nog je hele leven bij zal blijven. Vergeet je fotocamera ook niet, want er zullen veel uitzichten zijn die je graag wilt vastleggen.

Plaats een reactie