bezienswaardigheden australie - top 10

Bezienswaardigheden Australië: top 10

Australië heeft alles in huis om jouw vakantie succesvol te maken. Op welke manier je ook van plan bent om kennis te maken met het land, Australië is ontzettend veelzijdig en is interessant voor iedereen. Of je nu gaat backpacken of familie gaat bezoeken in Australië, er valt genoeg te zien. Omdat het je waarschijnlijk niet gaat lukken om alles te bekijken heb ik voor jou een top 10 opgesteld met bezienswaardigheden in Australië. Waar wil jij naartoe?

 1. Sydney
  Sydney is voorzien van een prachtige skyline die symbool staat voor deze prachtige stad. Het Sydney Opera House mag je gedurende een bezoek aan deze stad zeker niet overslaan. De stad Sydney is en grootste en oudste stad van Australië. Je kunt er hoge wolkenkrabbers vinden, indrukwekkende bouwwerken en prachtige parken waar je heerlijk tot rust kunt komen. Als je veel van de stad wilt zien, is een bezoek aan Darling Harbour aan te raden. Je kunt hier goed uitgaan en winkelen rondom Harbourside Shopping Center. Kunst-, cultuur-, en architectuurliefhebbers kijken hier hun ogen uit. Breng een bezoekje aan Bondi Beach, Sydney Harbour Bridge, Taonga Zoo en the Art Gallery voor een leuke tijd in deze mooie stad.
 2. Whitsundayeilanden
  Als je op zoek bent naar prachtige witte stranden, dan is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de prachtige stranden van archipel Whitsundayeilanden. Deze kun je vinden aan de kust bij Queensland en bestaat onder andere uit eilanden zoals Hook Island, Hayman Island, Dent Island en Hamilton Island.  Deze eilanden heten samen het Whitsunday Island National Park. Misschien kom je hier nog wel veel schildpadden tegen die hun eitjes op het strand leggen. Whitehaven Beach is een wereldbekende strand die je hier kunt vinden.
 3. Groot Barrièrerif
  Duikliefhebbers zullen in Australië kennis maken met een prachtige onderwaterwereld. Deze koraalrif is de grootste ter wereld en ligt aan de noordoostelijke kust van Australië vlakbij . Ook als je geen duiker bent kun jij je hier prima vermaken. Je kunt deelnemen aan een boottocht om kennis te maken met dit bijzondere gebied. Je kunt hier honderden eilanden vinden, duizenden weekdiersoorten, honderden vissoorten en meer dan 400 soorten koraal tegenkomen. Ook voor fotograven is dit een hele interessante plek. Duikers kunnen zich vermaken op de populaire duikplekken Ribbon Reefs, SS Yongala, Detached Reef en Osrpey Reef. Wist je dat het ecosysteem van dit gebied sinds 1981 voor komt in de lijst van Unesco’s werelderfgoederen? Het is het dus zeker waard om hier een kijkje te nemen.
 4. Uluru-Kata Tjuta
  Uluru-Kata Tjuta is een populaire nationaal park in Australië. Dit nationale park heeft iets bijzonders, het is namelijk voorzien van prachtige rood gekleurde rotsen. Deze rotsen staan bekend als symbool voor deze schitterende regio. De monoliet Uluru is een bekende trekpleister voor dit gebied. De rode kleur wordt veroorzaakt door een hoge concentratie aan ijzer. Wandel- en vogelliefhebbers kunnen zich hier prima vermaken. Je kunt hier namelijk ontzettend goed wandelen, de mooiste vogels bekijken en daarnaast heb je ook nog de kans om een cultureel centrum te bezoeken. Heb jij altijd al een spannende tocht willen afleggen met echte rangers? Dan is een bezoek aan Uluru-Lata Tjuta zeker de moeite waard.
 5. Shark Bay
  In een westelijk gelegen baai in Australië kun je Shark Bay vinden. De haaien in Australië zijn erg populair en komen regelmatig voorbij in het nieuws. Shark Bay is een beschermde natuurgebied van meer dan miljoen hectaren. Hier kun je onder andere kennismaken met dolfijnen, zeekoeien, haaien, reptielen en diverse vogelsoorten. Je hebt ook de kans om hier de grootste haai, de walvishaai, tegen te komen. De basis voor de voedselketen is zeegras, dan kom je hier in diverse soorten tegen.
 6. Great Ocean Road
  Aan de zuidkust ten westen van Melbourne kun je één van de mooiste routes vinden in Australië. Als je deze route volgt kom je onder andere langs Tower Hill, leuke dorpjes zoals Robe en Port Fairy, schitterende natuurgebieden, wijnhuizen en interessante boerderijen. Vaak begin je de route in Melbourne en eindig je in Adelaide.
 7. Dwangarbeiders kolonies in Australië
  Op diverse plekken in Australië zijn er gedurende de 18de en 19de eeuw strafkolonies opgericht. Dwangarbeiders werden gevangen gehouden en werken mee aan opbouw van de kolonie. Je kunt bij Coal Mines Historic Site restanten hiervan vinden. Deze kun je vlakbij Saltwater River in Tasmanië vinden. Andere bijzondere plekken zijn Fremantle Prison en de boerderij Woolmers Estate.
 8. Melbourne
  Deze stad in de deelstaat Victoria wordt vaak gebruikt als startpunt van een reis door Australië. Door kolonisten is de stad in 1835 opgericht en momenteel is het zelfs de multiculturele hoofdstad van dit geweldige land. Hier kun je goed winkelen en een bezoek brengen aan de Royal Botanic Gardens en de Melbourne Zoo voor een leuke tijd. Je hebt er een strand waar je heerlijk tot rust kunt komen en daarnaast kun op het gebied van architectuur ook veel voldoening vinden in deze stad. Denk aan de Shrine of Remembrance, Eureka Tower en het Royal Exhibition Building.
 9. Fraser Island
  Als je liefde hebt voor diverse vogelsoorten en stranden is Fraser Island absoluut een plek die je gezien moet hebben. Dit eiland kun je vinden voor de oostkust bij Hervey Bay. Met een ferry kun je vervolgens naar Hook Point gaan. Op dit eiland kun je vooral zand, duinen en vogels vinden. Vogels vinden Fraser Island een geweldige plek om te broeden. Ook snorkelen en zwemmen kun je hier heerlijk doen bij Lake Wabby, Lake McKenzie of Eli Creek. Als je op zoek bent naar meer avontuur, dan kun je ervoor kiezen om het eiland te verkennen met een jeep. Breng met de jeep een bezoek aan The Cathedrals of ga kamperen in dit geweldige gebied.
 10. Nationaal park Kakadu
  Dit mooie park kun je in het noorden van Australië vinden en staat zelfs twee keer op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het park telt ongeveer 20.000 vierkante kilometer en staat bekend om de Aboriginals cultuur en een schitterende natuur. Je kunt hier gebieden vinden met veel rotsen, rivieren, watervallen, graslandschappen en drasland. Het is wel aan te raden om dit gebied niet in het regenseizoen te bezoeken, gedurende deze periode zijn veel plekken namelijk niet gemakkelijk te betreden. In dit park leer je veel over de geschiedenis van Australië. Je komt hier ook veel bijzondere dieren tegen zoals krokodillen, waterbuffels een zeearenden.

Zoals je kunt lezen zijn er veel bezienswaardigheden in Australië die je kunt bezoeken. Bekijk welke bezienswaardigheden jij wilt zien zodat je deze kunt inplannen gedurende je reis in Australië. 

Plaats een reactie