broadway musicals new york

Naar een musical in New York? Dit moet je weten

New York staat bekend om de geweldige musicals die je hier kunt bezoeken. Inmiddels zijn de Broadway Musicals al een echt symbool geworden van New York. Broadway musicals zoals The Lion King, Chicago en Wicked worden ontzettend goed bezocht door toeristen.Sommige musical liefhebbers komen speciaal naar New York om een Broadway musical te ervaren. De keuze die er is wat betreft musicals is ook enorm. Voor iedereen is er wel een interessante musical te vinden. Een musical bezoeken in New York? In dit artikel lees je er alles over.

Waarom Musical New York bezoeken?

Als je in New York bent is het een grote aanrader om eens een musical te bezoeken. Het bezoeken van een musical in New York zal zorgen voor een unieke en onvergetelijke ervaring. Je kunt live genieten van een goed verhaal en mooie muziek en dans. Een verhaal die je al erg lang kent, kun je op deze manier op een hele andere manier ervaren. Een musical bekijken is vooral erg leuk omdat al je zintuigen geprikkeld zullen worden. Een musical bezoeken is daarnaast geschikt voor iedereen. Of je nu op zoek bent naar een romantische uitje met je partner tijdens je stedentrip, of als je samen met je familie wat leuks wilt doen: voor iedereen is er wel wat leuks te vinden. De tickets zijn niet altijd even goedkoop, maar als je de acties en aanbiedingen in de gaten houdt, dan kun je zeker profiteren van een mooie prijs. Daarnaast is het bezoeken van een musical zo bijzonder, dat deze al het geld waard is. In New York kun je op Times Square ook veel voorproefjes zien van de musicals die op dat moment erg populair zijn. Er komen dat zangers liedjes zingen uit de musical of je kunt een interessant fragment bekijken die wordt nagespeeld. Deze voorproefjes zijn vaak al erg leuk om te zien.

Broadway : een lange straat met grote theaters

Als mensen het hebben over musicals in New York, dan worden deze vaak Broadway Musicals genoemd. Broadway is in principe een straat waar je veel grote theaters kunt vinden. In deze theaters worden de populairste musicals gespeeld. Om deze reden worden de populaire musicals vaak een Broadway musical genoemd. In deze theaters worden behalve de populaire musicals, ook genoeg minder populaire musicals gespeeld. Een grote broadway musical is enorm, vaak kunnen hier meer dan 500 personen plaatsvinden om de show te bekijken. Hele populaire theaters vaak toeristen graag een musical bezoeken, zijn onder andere Winter Garden, Amsterdam Theatre en Studio 54.

Broadway musicals New York: erg leuk voor kinderen

Als je met kinderen in New York bent, dan hoeft dat je er zeker niet van de weerhouden om een bezoek te brengen aan een musical. Een musicalbezoek in New York zal je kind namelijk alleen maar een onvergetelijke ervaring meegeven. Er zijn veel musicals in New York die geschikt zijn voor kinderen. Daarnaast zijn er zelfs enkele musicals die speciaal bedoeld zijn voor kinderen. Denk hierbij aan leuke Disneymusicals die ook voor volwassenen nog erg leuk zijn om te bezoeken. Ben je hier tijdens de feestdagen, dan is het met kerst ook leuk om musicals zoals Rudolph the Red-Nosed Reindeer of Elf The Musical.

Hamilton Musical: een grote aanrader

Een hele populaire broadway musical is Hamilton Musical. Hamilton Musical gaat over Alexander Hamilton. Hij was de eerste minister van Financiën van Amerika. Hamilton Musical kun je bekijken in het Richard Rogers Theatre. Hamilton Musical heeft hele goede recensies op naam staan, en behoort zelfs bij de beste Amerikaanse musicals van afgelopen decennia. De musical is voorzien van interessante acteurs en ook de muziekkeuze is verrassend. De acteurs zingen hippe liedjes, terwijl ze traditionele kleding dragen. Alles aan deze musical is bijzonder en dat maakt deze musical helemaal de moeite waard. In deze musical hoor je diverse muziekstijlen, wat de deze musical ook geschikt maakt voor iedereen. Weet je niet welke musical je in New York wilt bezoeken? Dan is Hamilton Musical een hele goed keuze.

Populaire musicals in New York

Behalve Hamilton Musical, zijn er genoeg leuke musicals die je kunt bezoeken gedurende je tijd in New York. The Lion King is een populaire musical die nog steeds elke maand ontzettend goed bezocht wordt. Een populaire musical kan soms wel jaren worden gespeeld in Broadway. Soms wordt dezelfde musical gespeeld door andere acteurs, waardoor je weer een hele andere ervaring kunt opdoen. Sommige locals bekijken dezelfde theater show soms wel meer dan één keer. Soms om de acteurs die er dan in spelen, maar vaak ook omdat ze het verhaal erg mooi vinden. Erg zijn ook musicals die maar een bepaalde periode wordt gespeeld op Broadway. Als je voor de tweede keer een bezoek brengt aan Broadway kan de ervaring weer anders zijn omdat het musical aanbod erg kan variëren. De kaartjes voor populaire musicals en tijdelijke musicals zijn erg snel uitverkocht. Zorg er daarom voor dat je op tijd aanwezig bent als je interesse hebt in een bepaalde musical. Hieronder kun je een handige overzicht van musicals vinden die in 2019 nog altijd goed bezocht worden.

 • Hamilton
 • The Lion King (deze musical is erg leuk voor kinderen)
 • Wicked
 • Aladdin (deze musical is erg leuk voor kinderen)
 • Pretty Woman: the musical
 • King Kong (deze musical is erg leuk voor kinderen)
 • Come From Away
 • Frozen (deze musical is erg leuk voor kinderen)
 • Waitress
 • The Book of Mormon
 • Beautiful: The Carole King Musical
 • Mean Girls
 • My Fair Lady
 • Chicago
 • Kiss Me Kate
 • Hadestown
 • Aklahoma!
 • Dear Evan Hansen

New York Musicals: ticket kopen

Als je in New York een musical wilt bezoeken, dan is het aan te raden om online al je tickets hiervoor te kopen. Op deze manier kun je veel tijd én geld besparen. Je hoeft niet meer in de rij te staan om een ticket te kopen en daarnaast ben je op deze manier ook verzekerd van een plekje. Musicals zijn in New York erg populair, waardoor ze al gauw vol zitten. Online kun je ook vaak profiteren van de laagste prijzen, terwijl je bij de kassa de volle prijs voor een ticket moet betalen. Online kun je gemakkelijk overzichten raadplegen van alle musicals die gedraaid worden zodat je een keuze kunt maken die past bij jouw interesses. Het is ook mogelijk om tickets voor je favoriete musical op Times Square te kopen. Als het gaat om populaire musicals, dan is er wel vaak een lange rij waar je in moet staan om een kaartje te bemachtigen. De vraag is dan ook of er wel kaartjes over zijn als je eenmaal aan de beurt bent. Wil je een bepaalde musical in New York écht bezoeken? Dan is de grote tip daarom ook om van te voren online al een ticket te kopen. Op deze manier ben je in ieder geval verzekerd van een plekje

Ontdek New York verder

Heb je een geweldige musical in New York bezocht en wil je de stad graag verder ontdekken? Dan is het een grote aanrader om de volgende artikelen eens te bekijken als inspiratie voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in New York:

Plaats een reactie