new york zoo

De top 5 leukste dierentuinen van New York

Als je een liefhebber bent van dierentuinen en aquaria, dan hoef jij je in New York geen moment te vervelen. In de stad zijn er namelijk meerdere dierentuinen waar je een kijkje kunt nemen. Dit is ontzettend leuk als je met je gezin reist, maar ook als je dit alleen doet. Schitterende exotische dieren, grizzlyberen en Japanse Makaken: de New Yorkse dierentuin hebben je ontzettend veel te bieden. In dit artikel informeer ik je over de 5 leukste dierentuinen van New York die je niet mag missen gedurende je tijd in New York.

1. Central Park Zoo

Als je naar de populairste dierentuin wilt van New York, dan moet je een bezoek brengen aan Central Park Zoo. Deze dierentuin kun je vinden in Central Park en is kleiner dan je zou verwachten. Ondanks dat deze dierentuin niet zo groot is, is het wel een hele leuke dierentuin om te bezoeken. Vooral met kinderen kun jij je hier ontzettend goed vermaken. Je kunt er namelijk ook een kinderboerderij waar kinderen een leuke tijd kunnen beleven. In de dierentuin kun je veel bijzondere dieren vinden zoals Japanse Makaken, rode panda’s en diverse exotische dieren die de moeite waard zijn. In de dierentuin kun je een schitterende regenwoud vinden die zelf is gebouwd. In deze regenwoud kun je veel dieren vinden zoals slangen en maki’s. Ben je toe aan wat meer spanning? Dan kun je in Central Park Zoo een hele bijzondere film bekijken in 4d. Dit is een film in 3D die naast de diepte ook extra toevoegingen heeft zoals waterdruppels en harde windstoten. Dit is erg bijzonder om te ervaren.

2. Queens Zoo

Queens Zoo kun je vinden in Queens en werd officieel geopend in het jaar 1968. Queens Zoo bevat veel mooie dieren die je kunt vinden in het Amerikaanse continent. Deze dierentuin beschikt over iets heel unieks: in de dierentuin kun je namelijk een ontzettende grote koepel vinden met een diameter van 53 meter. Bezoekers mogen hier naar binnen om te mooie zangvogels te horen en reigers en tropische papegaaien te bewonderen. Verder kun je in deze dierentuin maar liefst 70 soorten dieren vinden. De brilbeer, ara parkiet en Chacopekari kun je hier onder andere bewonderen.

3. Coney Island: New York Aquarium

Op Coney Island kun je het New York Aquarium vinden. Dit is een belangrijke aquarium voor New York, omdat de stad verder geen aquaria meer heeft. In dit aquarium kun je meer dan honderden dieren vinden. Bewonder hier pinguïns, zeeotters en schitterende vissen. Als je hier naar toe gaat, is het een aanrader om eens een bezoek te brengen aan Ocean Wonders: Sharks! te bezoeken. Dit gedeelte van New York aquarium is pas in 2018 geopend en staat helemaal in teken van haaien. In dit aquarium kun je ook voorstellingen bekijken van lenige zeeleeuwen die je de leukste trucjes kunnen laten zien.

4. Prospect Park Zoo

Aan de oostelijke kant van Prospect Park kun je het Prospect Park Zoo vinden in Brooklyn. De dierentuin zoals we die nu kennen, opende na een grondige renovatie in 1993 haar deuren. Meer dan 200.000 bezoekers weten deze dierentuin per jaar te vinden om een leuke en leerzame tijd te beleven. Prospect Park Zoo is voor New York erg belangrijk omdat zij een speciaal onderwijsprogramma voor kinderen aanbieden en veel werk bieden aan vrijwilligers. Als dierentuin zetten zij zich actief in voor restauratie van bijzondere bedreigde diersoorten.

5. Bronx Zoo

Deze dierentuin is erg leuk als uitje met kinderen. Je kunt deze Bronx Zoo vinden in Bronx Park en is de grootste stadsdierentuin die je wereldwijd kunt vinden. In Queens Zoo kun je maar liefst ruim 4.000 diersoorten vinden. Je raakt in deze dierentuin bijna niet uitgekeken op de bijzondere dieren. In deze dierentuin kun je veel bedreigde diersoorten vinden.In de dierentuin heb je ook een hele interessante speeltuin en kinderboerderij voor kinderen. Hier mogen je kinderen ook zelf dieren voeden wat zorgt voor een hele leuke ervaring. In deze dierentuin is het Aziatische regenwoud nagemaakt. In deze regenwoud wonen veel dieren die in de natuur normaal gesproken leven in een exotische omgeving. Denk hierbij aan de prachtige gibbons, tapirs en otters.

Dankzij dit artikel weet je welke dierentuinen in New York je niet mag missen gedurende je tijd in deze prachtige stad. Behalve dierentuinen bezoeken valt er in New York nog veel meer te beleven. Bekijk de Top 11 activiteiten in New York en de Top 10 bezienswaardigheden van New York om het mooiste van de stad te ontdekken.

Plaats een reactie