brooklyn bridge

Brooklyn Bridge in New York bezoeken

Brooklyn Bridge is een bijzondere brug omdat het wereldwijd de eerste uit staal opgetrokken brug is. Dagelijks rijden er circa 120.000 auto’s en ongeveer 2.600 fietsers over deze populaire brug. Tussen 1869 en 1883 werd de Brooklyn Bridge gebouwd en het is in mei van dat jaar officieel geopend. Deze brug was erg belangrijk, omdat het destijds de enige verbinding was tussen Manhattan en Brooklyn. Er komen dagelijks veel toeristen een kijkje nemen bij deze brug. Het uitzicht dat je hebt over de skyline van New York is schitterend. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Brooklyn Bridge in New York.

Brooklyn New York: een interessante wandeling

Jaarlijks komen er ontzettend veel mensen naar de Brooklyn Bridge. Tegenwoordig is het een belangrijk symbool geworden van New York. Er zijn diverse manieren mogelijk om de brug beter te bekijken. De populairste manier is om dit te voet te doen. Indien je van Brooklyn naar Manhattan loopt, kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de skyline van Manhattan. Je moet rekening houden met een wandeling die dan ongeveer 45 minuten zal duren. Dit kan ook wel wat langer duren, omdat je onderweg natuurlijk ook meerdere malen wilt stoppen om te genieten van het uitzicht. Je kunt bij de brug komen met de metro. Neem lijn A of C die gaat naar High St. in Brooklyn. Als je hier uitstapt, dan zal je zelf meerdere bordjes tegen komen die je de weg wijzen naar de populaire brug. Je hebt ook de mogelijkheid om een wandeling te maken over de brug met een gids. De gids zal je alles vertellen over de brug en als je vragen hebt, dan kun je die direct stellen.

Fietsen huren Brooklyn

Een andere interessante manier om de Brooklyn Bridge te verkennen, is door een fiets te huren. Een voordeel is dat je de brug zo een stuk sneller kunt bekijken. Als je weinig tijd hebt, is dit dan ook zeker een aanrader. Tussendoor kun je natuurlijk zo vaak stoppen als je zelf wilt. Het is een aanrader om enkele keren te stoppen zodat je kunt genieten van het schitterende uitzicht.

Brooklyn Bridge en omgeving

Brooklyn Bridge is interessant om te bezoeken, maar als je dit hebt gedaan, is het zeker erg leuk om meer van de wijk Brooklyn te gaan bekijken. Brooklyn is een multiculturele wijk waar een hele ontspannen sfeer heerst. Als je klaar bent met het wandelen of fietsen over de Brooklyn Bridge, dan is het een aanrader om een ijsje te gaan eten bij The Brooklyn Ice Cream Factory. Je kunt de vestiging vinden op de Fulton Ferry Pier. Het is heerlijk om hier te gaan ontspannen met een ijsje of kopje koffie. Vanaf deze plek heb je ook een schitterend uitzicht op de Brooklyn Bridge en het Vrijheidsbeeld. Daarnaast heb je in Brooklyn ook veel leuke restaurantjes en kroegen waar je een gezellige tijd kunt beleven.

Ontspannen in het Brooklyn Bridge Park

Als je toe bent aan wat rust en ontspanning, dan kun je een bezoek brengen aan het Brooklyn Bridge Park. Dit park kun je vinden aan het water en heeft schitterende tuinen. Je kunt hier zonnen, wandelen, fietsen of hardlopen. Als het warm weer is, dan heb je zelfs de mogelijkheid om hier een duik te nemen in het zwembad. Ook als je te maken hebt met slecht weer, hoef jij je in dit park niet te vervelen. Een deel van de sportgelegenheden die je hier kunt vinden zijn namelijk overdekt. Als je het leuk vindt om te vissen, dan heb je hier ook de kans om een bootje te huren zodat je kunt ontspannen op het water terwijl je een hengel vasthoudt. Als je een vis hebt gevangen, dan mag je deze ook zelf schoonmaken als je dat wilt. In de buurt heb je ook barbecues, dus je diner voor deze dag is op deze manier ook geregeld. Als je liever wat anders wilt eten, dan heb je in dit park ook genoeg keuze. Je kunt er onder andere heerlijke broodjes kreeft en pizza eten.

In dit artikel heb je meer gelezen over de populaire Brooklyn Bridge. De Brooklyn Bridge is één van de mooiste bezienswaardigheden van New York. Als je de kans krijgt om deze brug te bezoeken, dan is het zeker een aanrader om dit in te plannen gedurende je reis. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie