casa battlo barcelona

Casa Batlló in Barcelona bezoeken: sprookjesachtige woning van Antoni Gaudí

Tijdens een bezoek aan Casa Batlló zal je het gevoel hebben dat je een sprookjeskasteel binnenloopt. Casa Batlló is een woning van Antoni Gaudí. Antoni Gaudí wilde graag een woning die anders was dan de woningen van anderen, en dat is hem erg goed gelukt. De voorgevel trekt namelijk al direct de aandacht en is schitterend om te bekijken. Dit huis van Antoni Gaudí staat zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wil jij een bezoek brengen aan Casa Batlló? In dit artikel lees je er alles over.

Over Casa Batlló in Barcelona

Antoni Gaudí heeft meerdere woningen die wereldwijd populair zijn. Casa Batlló is één van deze beroemde woningen. Je kunt de woning vinden aan de Passeig de Gràcia. In de wijk Eixample kun je deze prachtige sprookjeswoning bewonderen. Jaarlijks komen er ontzettend veel bezoekers een kijkje nemen. Niet alleen de buitenkant van de woning is de moeite waard, ook het interieur is sprookjesachtig. De woning bevat veel Catalaanse symboliek en ook voor kinderen is het erg leuk om de woning te bezoeken. Het is namelijk net alsof ze een bezoekje brengen aan de Efteling.

Casa Batlló in Barcelona bezoeken

Als je een bezoekje wilt brengen aan Casa Batlló, dan is het goed om rekening te houden met een bezoektijd van ongeveer een uur. Veel toeristen komen naar Casa Batlló om vervolgens alleen de buitenkant te bekijken, maar dat is erg zonde omdat ook de binnenkant zeker de moeite waard is. Wat kun je zien als je een bezoek brengt aan de binnenkant?

  • Je kunt de entree bekijken
  • Je brengt een bezoek aan de eerste verdieping
  • Je brengt een bezoek aan de patio met schitterende blauwe tegels.
  • Er is een garage in de kelder
  • Je hebt de mogelijkheid om de zolder de bekijken, deze is voorzien van eenvoudige vormen en veel wit
  • Je kunt een bezoek brengen aan het dakterras, vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over Barcelona
  • Er is een souvenirwinkel aanwezig waar je terecht kunt voor leuke spulletjes

Casa Batlló in Barcelona: absolute hoogtepunten

Als je een bezoek brengt aan Casa Batlló, dan zijn er enkele absolute hoogtepunten die je tijdens je bezoek niet over het hoofd mag zien. Als je binnenkomt in de woning, is het goed om extra aandacht te schenken aan de schitterende voorgevel. De voorgevel zal je waarschijnlijk doen denken aan een woning die je tegenkomt in sprookjes. Het ziet er schitterend uit en trekt gelijk de aandacht van voorbijgangers. Als je in de woonkamer bent, dan is het zeker de moeite waard om aandacht te besteden aan de schitterende glas-in-lood ramen die je hier kunt vinden. Als de zon hierop schijnt, krijg je een prachtig plaatje. In de woning kun je een lift vinden, maar het is een gouden tip om de trap te nemen. Het trappenhuis is namelijk zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Casa Batlló in Barcelona: de façade van Casa Batlló

Het dak is golvend en doen veel mensen denken aan de staart van een grote draak. De zuilen die je tegenkomt als je de woning binnenkomt, die lijken op poten van een enorme dinosaurus. De balkonen van het huis lijken van een afstandje op mysterieuze doodskoppen. Alles aan Casa Batlló doet je denken aan een sprookje. Volgens veel kenners is dit met opzet gedaan. Deze kenners zijn van mening dat de woning is gebaseerd op de legende van Sint-Joris (Sant Jordi) en de draak. Dit is de beschermheilige van het bijzondere Catalonië. In deze beroemde legende was de regio bang voor een enorme draak die graag jonge meisjes op het menu had. De dochter van de koning was aan de beurt, maar Sant Jordi liet dit niet gebeuren. Hij ging moedig naar de berg toe om daar de draak te vermoorden. De regio was vanaf dat moment weer veilig. Nog steeds wordt op 23 april Diada de Sant Jordi groots gevierd. Op deze dag krijgen alle vrouwen van belangrijke mannen in hun leven een roos. Waarom deze vrouwen een roos ontvangen van geliefde mannen in hun leven? Toen Sant Jordi de draak versloeg, groeide er uit het bloed van de draak een rozenstruik. Deze rozenstruik was voorzien van de mooiste rozen. Sant Jorid nam één roos mee om de prachtige prinses ten huwelijk te vragen.

Casa Batlló in Barcelona: bezoektijd

Het maakt niet uit op welk moment van de dag je het huis bezoekt, je bent namelijk niet afhankelijk van het weer. Tijdens het bezoek aan Casa Batlló ben je namelijk vooral binnen. Als je in alle rust de woning wilt bezoeken, dan kun je de drukste bezoektijden beter vermijden. Bezoek Casa Batlló in de ochtend vroeg of juist aan het einde van de dag.

Ticket Casa Batlló kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Casa Batlló, dan heb je hier een ticket voor nodig. Het is aan te raden om je ticket voor je bezoek online te kopen. Op deze manier is het namelijk mogelijk om lange wachtrijen te voorkomen en tevens profiteer je op deze manier ook van de laagste ticketprijs. Als je online een ticket koopt voor Casa Batlló, dan krijg je vaak een digitale voucher. Deze kun je op je smartphone laten zien of afgedrukt meenemen. Kinderen tot 7 jaar mogen het huis gratis bezoeken. Kinderen van 7 tot 17 jaar betalen een ticketprijs van circa 22 euro. Volwassenen mogen Casa Batlló bezoeken voor 25 euro per ticket. Studenten en ouderen mogen het huis met korting bezoeken. Er is geen gids nodig tijdens je bezoek aan Casa Batlló. Als je een ticket koopt, dan is dit namelijk al inclusief een handige video guide. Deze video guide vertelt je alles over de beroemde woning van Antoni Gaudí .

Casa Batlló Barcelona: handige informatie

Als je een bezoek brengt aan Casa Batlló, dan is het goed om te weten dat het gehele huis te bereiken is met de rolstoel. Er is een lift aanwezig die je naar een andere verdieping kan brengen. Wil je foto’s maken van het schitterende huis? Dan is dat geen enkel probleem. Het is toegestaan om overal een foto te nemen. Hieronder lees je nog meer handige informatie die je kunt gebruiken tijdens een bezoek aan Casa Batlló:

  • Casa Batlló is van maandag tot en met zondag te bezoeken van 9.00 tot 21.00 uur. Als je een ticket koopt, dan staat al vast op welk tijdstip je Casa Batlló mag betreden. Dit is om drukte in de woning te voorkomen.
  • Casa Batlló is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de metro bent, dan kun je kiezen voor halte Passeig de Gràcia.

In dit artikel heb je meer gelezen over Casa Batlló in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie