covent garden londen

Covent Garden in Londen bezoeken

De wijk Covent Garden staat garant voor een dagje heerlijk winkelen, gezelligheid en lekker eten. In deze wijk kun je de populaire Covent Garden market vinden. Covent Garden Market is een overdekte markt waar toeristen massaal op af komen. Deze markt is ooit begonnen als kleine markt waar voornamelijk fruit en groente werd verkocht, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een grote markt waar jaarlijks meer dan 30 miljoen mensen een kijkje komen nemen. Wil jij Covent Garden in Londen bezoeken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Geniet van de sfeer in Covent Garden

De meeste bezoekers komen naar deze populaire markt om te genieten van de geweldige sfeer. In het weekend, en dan vooral tijdens de warme zomermaanden, is het erg druk. De gezellige sfeer die hier hangt, wordt mede mogelijk gemaakt door de vele straatartiesten die de bezoekers amuseren. Voor de markthal kun je een groot plein vinden waar geen verkeer mag komen. Bezoekers kunnen hier rustig staan en zitten om te genieten van de bijzondere artiesten. De restaurants en terrassen die je hier kunt vinden, zitten al gauw erg vol. Wil je een bepaalde restaurant per se bezoeken? Dan is het zelfs verstandig om vooraf te reserveren.

Covent Garden: wat kun je er allemaal doen?

Covent Garden is tegenwoordig erg toeristisch. Je kunt er veel grote winkels vinden met bekende merken, maar ook de kleine en gezellige boetiekjes kun je hier bezoeken. Er zijn in de buurt van terassen, cafes en restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Er hangt hier een hele gezellige sfeer door de straatartiesten waardoor je soms zo uren kun zitten op een terras in deze buurt. Daarnaast is het zeker leuk om de Covent Garden Market te bezoeken. Hier kun je vroeger alleen maar groente en fruit vinden, maar tegenwoordig heb je hier echt alles.

Covent Garden: wat is er te doen in de omgeving?

Ook in de omgeving van Covent Garden valt er genoeg te beleven. Ben je een liefhebber van opera en ballet? Dan zal jij je hier geen moment vervelen. In de buurt kun je namelijk het Royal Opera House vinden. Deze kun je in de buurt van Bow Street vinden. De opera’s die hier worden opgevoerd zijn wereldberoemd. Daarnaast kun je hier genieten van de mooiste balletvoorstellingen van het Royal Ballet. Het London Transport Museum is ook zeker de moeite waard. Dit bijzondere museum kun je vinden in Covent Garden wijk. Dit museum beschikt over allerlei bijzondere spullen die te maken hebben met transport. Hier kun je bijvoorbeeld de oudste metro’s vinden die je ter wereld kunt vinden, prachtige oude bussen en trams. Deze trams werden vroeger vooral gebruikt om paarden te vervoeren. Een bijzonder voertuig die je hier kunt bekijken, is de locomotief 23 van de Metropolitan Railway. Voor groot en klein is dit een ontzettend leuk museum om te bezoeken. Tot slot is het ook erg leuk om de Seven Dails te bezoeken. Seven Dails bestaat uit zeven straten die uiteindelijk uitmonden bij een rotonde. Hier kun je gezellige boetiekjes, winkels en cafés vinden. Als je de wijk uitgaat, zijn er nog bepaalde bezienswaardigheden die erg leuk zijn om te bekijken. De National Gallery en de St. Paul’s Church zijn zeker de moeite waard.

Covent Garden: praktische informatie

Als je een bezoek wilt brengen aan Covent Garden, is het verstandig om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Je kunt de wijk Covent Garden gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. De bus en metro kunnen je hier gemakkelijk brengen. Kies voor metrostation Leicester Square of Covent Garden. Je hoeft dan nog maar een klein stukje te lopen totdat jij je bestemming bereikt.

In dit artikel heb je meer gelezen over Covent Garden in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen. Bezoek het schitterende Hyde Park of maak eens een ritje in de Londen Eye.

Plaats een reactie