london eye

London Eye bezoeken, absolute topattractie in Londen

London Eye bezoeken is thé place to be als je een schitterend uitzicht over de stad wilt. De London Eye kun je vinden aan de rivier Thames. Met een hoogte van maar liefst 135 meter is een adembenemend uitzicht over de stad gegarandeerd. De London Eye is zelfs één van de grootste reuzenraden die je ter wereld kunt vinden. Toen de reuzenrad in 1999 werd geopend, was het ook de grootste reuzenrad die je wereldwijd kon vinden. In de loop van de jaren zijn er al meer reuzenraden van dit formaat en groter opgebouwd. Ben je benieuwd naar de London Eye en wil je deze tijdens je reis naar Londen bezoeken? In dit artikel lees je er alles over.

London Eye: tot maar liefst 40 km verder kijken

Als je een ritje maakt in de London Eye, dan kun je genieten van een ontzettend mooi uitzicht. Als het helder is, dan heb je zelfs de mogelijkheid om tot 40 kilometer ver te kijken. Als je heel goed kijkt, dan kun je de drie luchthavens zien, 36 bruggen en maar liefst 13 voetbalstadions. Vanuit de London Eye kun je ook veel andere populaire bezienswaardigheden van Londen bekijken. Denk hierbij aan de Big Ben, Londen Tower Bridge en Buckingham Palace. De London Eye wordt ook vaak Coca Cola London Eye genoemd.

London Eye: een schitterend bouwwerk

De reuzenrad London Eye is 135 meter hoog. Met deze hoogte was de reuzenrad een hele tijd de grootste reuzenrad die je ter wereld kon vinden. Tegenwoordig is er een reuzenrad in Singapore die een hoogte heeft van 165 meter. De London Eye heeft 32 cabines van glas die helemaal gesloten zijn. Dit is fijn, omdat je dus ook tijdens dagen met minder goed weer een ritje kunt maken in de London Eye. De cabines zijn comfortabel en beschikken zelfs over airco zodat je op een fijne manier kunt genieten van de stad. Een cabine is geschikt voor 25 personen en zelfs mensen met een rolstoel kunnen de cabine gemakkelijk betreden. Als je een rondje wilt maken met de reuzenrad, dan zal dit ongeveer een half uur duren. De reuzenrad draait erg rustig. Het stopzetten van de reuzenrad om mensen in en uit te stappen is daarom niet nodig. Op deze manier genieten jaarlijks miljoenen mensen van een prachtig uitzicht over Londen.

London Eye 4d Experience

Als je hebt genoten van het uitzicht in de London Eye, dan kun je ook kiezen voor een speciale London Eye 4d Experience. Dit kun je vinden naast het ticket office en is gratis te doen. Als je hiervoor kiest, dan krijg je brillen. Met deze brillen kun je deze topattractie zien gedurende de verschillende seizoenen in Londen. Wil je een leuke aandenken? Dan kun je hier een leuke foto laten maken. Deze foto moet je wel zelf betalen.

London Eye: online ticket kopen

Als je gedurende je reis in London een ritje wilt maken in de London Eye, dan is het een aanrader om je tickets alvast online te kopen. London Eye is een hele gewilde attractie, de kans dat er aan de deur tickets beschikbaar zijn is dan ook niet altijd te garanderen. Het is zeker verstandig om online je ticket al te kopen, omdat je via het internet vaak kunt profiteren van de laagste prijs. Aan de deur zal de ticket vaak ook een stuk meer kosten. Normaal gesproken zal een ticket voor de London Eye circa 32 euro kosten. Kinderen die de leeftijd van twee jaar nog niet hebben bereikt, mogen gratis mee. Omdat de London Eye zo populair is, zijn ook de wachtrijen voor deze topattractie in Londen erg lang. Wil je niet wachten en sneller naar binnen? Dan kun je een Flexi Fast Track Ticket kopen voor de London Eye. Met deze ticket kun je erg veel wachttijd besparen. De ticketprijs voor deze snelle ticket is 41 euro per persoon. Kinderen onder de 3 jaar hoeven geen ticket te kopen en mogen gratis mee.

Londen Eye bezoeken: praktische informatie

Als je hebt besloten om London Eye te bezoeken, dan is het goed om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Het adres van deze topattractie in Londen is Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road, London SE1 7PB. Je kunt de London Eye van maandag tot en met zondag bezoeken. De openingstijden zullen dan vaak 10.00 tot en met 20.30 uur zijn. Deze tijden kunnen soms afwijken, dus zorg er wel voor dat je altijd even een check doet voordat je gaat. Ga je met de metro naar London Eye toe? Dan moet je uitstappen bij halte Waterloo . Je kunt ook uitstappen bij halte Embankment, Charing Cross of Westminster. Bij deze haltes zal je echter wel een stukje moeten lopen.

In dit artikel heb je meer gelezen over London Eye. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie