design museum londen

Design Museum in Londen bezoeken

Het Design Museum in Londen is geschikt voor iedereen die interesse heeft in vernieuwende commercieel industriële ontwerpen. Bekijk hier apparatuur door de jaren heen, denk hierbij vooral aan apparatuur als computers en telefoons. Ook voor kinderen is het erg interessant om te zien welke apparaten we vroeger gebruikten om te telefoneren. Daarnaast kun je hier natuurlijk van alles bewonderen omtrent het onderwerp Design. Wil jij een bezoek brengen aan het Design Museum in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Design Museum Londen

Een bezoek aan het Design Museum in Londen staat garant voor een onvergetelijk dagje uit. Tijdens dit bezoek maak je een reis door te tijd. De items die je in dit museum kunt vinden staan netjes gesorteerd per periode zodat je een mooi overzicht hebt. In dit museum valt er van alles te beleven:

  • Je kunt er veel items bewonderen die door de jaren ontzettend zijn veranderd. Dit zorgt voor uren kijkplezier. Welke items kun je hier zoal bewonderen? Je kunt hier onder andere stoelen, telefonie, computers en transport door de jaren heen bewonderen.
  • In het museum worden vaak sprekers ontvangen die de bezoekers iets vertellen over Design.
  • In het museum worden ook workshops omtrent design gegeven. Het is erg interessant om hier als bezoeker aan deel te nemen.
  • Om het voor de bezoekers interessant te houden, worden hier vaak tijdelijke tentoonstellingen gehouden die de moeite waard zijn.
  • Het museum is een grote aanrader voor gezinnen. In het museum willen zij graag de volgende generatie inspireren, in het aandacht wordt hier veel aandacht aan gegeven.
  • Het museum heeft speciale leerprogramma’s voor jongeren tussen de 12-19 jaar.

Design Museum Londen: elke keer wat anders

Als je een bezoek wilt brengen aan dit museum, dan is het aan te raden om het Design Museum kalender te raadplegen. Op deze manier weet je precies welke activiteiten en tentoonstellingen hier plaatsvinden gedurende je tijd in Londen. Het museum organiseert jaarlijks ook een ‘Designs of the Year’. Deze worden per jaar op de website geplaatst.

Design Museum Londen bezoeken

Als je een bezoek brengt aan het Design Museum in Londen, dan hoef je hier geen ticket voor te kopen. Het museum is namelijk gratis te bezoeken. Regelmatig vinden er bijzondere tentoonstellingen plaats in het museum, om deze te bezoeken dien je vaak wel een ticket te kopen. Het is goed om te weten dat het museum voor 2015 een andere locatie had, namelijk aan de rivier de Thames. Tegenwoordig kun je het museum op een nieuwe locatie vinden. Het adres van deze nieuwe locatie is 224-238 Kensington High Street, London W8 6AG. Als je met het openbaar vervoer reist of met de taxi, is het verstandig om dit altijd even te vermelden. De kans bestaat namelijk dat je net iemand treft die niet op de hoogte is van de verhuizing.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Design Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Imperial War Museum en Het British Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie