imperial war museum londen

Imperial War Museum in Londen bezoeken

Het schitterende oorlogsmuseum van het Britse rijk werd opgericht in 1917. Het museum was in eerste instantie opgezet om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Tegenwoordig kun je er veel meer vinden. In het museum wordt er veel aandacht gegeven aan conflicten en het effect dat deze conflicten hebben op het leven van mensen. Je kunt in het museum veel nieuwe galerieen vinden en zelfs een café en winkel die je bezoek nog interessanter maken. Wil jij een bezoek brengen aan het Imperial War Museum in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Imperial War Museum Londen

In het Imperial War Museum in Londen is er ontzettend veel te zien. Het museum in Londen hoort officieel bij een familie van vijf musea die de Imperial War Museums worden genoemd. Musea die hierbij horen zijn Imperial War museum Londen, Churchill War Rooms, HMS Belfast, Imperial War Museum North en Imperial War Museum Duxford. In het museum krijg je alles mee over de oorlogen die een behoorlijk impact hebben gehad op het leven van mensen. In dit museum zal jij je als bezoeker bewust worden van de gevolgen van een oorlog. Herdenk de slachtoffers, hoor de verhalen, bekijk beeldmateriaal en wees ook een getuige van de oorlogen die hebben plaatsgevonden. Dit is een museum waar je erg veel kunt zien en leren.

Imperial War Museum Londen interessant

Het museum voegt regelmatig nieuwe materiaal toe. Hierdoor blijft het altijd interessant om dit museum te bezoeken. In het museum is er ook ruimte voor een hapje en een drankje. Er is namelijk een café aanwezig. Daarnaast is er ook een winkel waar je terecht kunt voor boeken, posters en souvenirs die zijn gebaseerd op de collectie van het museum. Het is toegestaan om foto’s en video’s te maken die bedoeld zijn voor eigen gebruik. Probeer wel zo min mogelijk foto’s met te maken met de flits. In het museum zijn er kluisjes aanwezig waar je eventuele handtassen in kunt opbergen. Er is geen ruimte voor het opbergen van grote tassen en koffers. Probeer hier rekening mee te houden. In het museum is er ook ruimte om een donatie te doen aan het museum. Het museum is gratis te bezoeken.

Imperial War Museum Londen bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Imperial War Museum in Londen, dan is het handig om van bepaalde zaken op de hoogte te zijn. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het museum is het hele jaar door geopend, behalve op 24, 25 en 26 december. Als je dit museum wilt bezoeken, dan is het goed om rekening te houden met een gemiddelde bezoektijd van 2,5 uur. Het museum organiseert meerdere activiteiten en soms worden er bijzondere tours georganiseerd. Bekijk de actuele agenda van het Imperial War Museum in Londen om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen binnen het museum.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Imperial War Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het National Gallery en Victoria and Albert Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie