fietsen huren in new york

Fietsen in Central Park en Brooklyn: alles over fietsen huren in New York

Als je naar New York gaat, dan zal je al gauw merken dat de fiets een ideale vervoersmiddel is om de stad beter te leren kennen. Op deze manier kun je de omgeving beter ervaren en heb je meer tijd om te genieten. De fietspaden zijn in New York zeer goed onderhouden waardoor jij je geen enkele moment zorgen hoeft te maken. Kies de omgeving uit die je wilt gaan verkennen, huur een fiets en ga op ontdekkingstocht. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over fietsen in New York.

Fietsen in Central Park

Als je in New York bent, dan mag een bezoekje aan Central Park niet ontbreken gedurende je reis. Een hele goede manier om dit park te leren kennen, is op de fiets. Overal in het park kun je fietspaden vinden waardoor je deze ontdekkingstocht efficiënt kunt maken. Dit is ook een hele geschikte methode als je weinig tijd hebt. Een wandeling zal namelijk veel meer tijd in beslag nemen. Aan de andere kant is dit ook een fijne methode als je wel veel tijd hebt, tijdens het fietsen kun je dan bij elke bijzondere plek of bezienswaardigheid van je fiets afstappen om eens een kijkje te nemen. Het is goed om te weten dat je in dit park maar één enkele kant op mag fietsen, dat is alleen maar tegen de klok in. Auto’s mogen niet in dit gebied komen, dus wat dat betreft is fietsen in Central Park erg veilig.

Fietsen huren in Central Park

Als je wilt gaan fietsen in Central Park,  dan zal je een fiets moeten huren. Een fiets huren in New York hoeft niet duur te zijn. Vaak betaal je een prijs van circa 4/5 euro per uur. Je kunt bij de ingang van Central Park de fietsverhuurder vinden. Voordat je het park ingaat, kun je dus hier al terecht om je fiets op te halen. Als je een fiets huurt, dan zit hier ook een helm, kaart, fietsslot en fietsmand bij in. Als je als gezin een bezoek brengt aan dit park is een fiets ook een aanrader. Op deze manier kun je op een leuke manier snel door dit park gaan en tegelijkertijd genieten van de omgeving. Je kunt een kar of een kinderzit huren voor je kind. Het is verstandig om je fiets online al te huren. Dit zorgt ervoor dat je ontzettend veel geld kunt besparen. Op internet is de prijs soms meer dan de helft goedkoper dan dat je de fiets ter plekke gaat huren. Bekijk deze optie dus zeker voordat je naar New York reist.

Fietsen over de Brooklyn Bridge in Brooklyn

Als je fietsen wilt huren om te gebruiken voor de Brooklyn Bridge, dan kun je deze huren in de buurt van Brooklyn Bridge. Dit kun je doen bij bij South Street Seaport in Lower Manhattan. De fiets is een hele fijne vervoersmiddel om de brug beter te verkennen. Op de brug kun je gebruik maken van speciale fietspaden. Het is echter wel aan te raden om alsnog op je hoede te zijn. Niet alle voetgangers blijven namelijk netjes over het voetpad lopen. Als je bovenop de brug zit met de fiets, is het een aanrader om even te stoppen zodat je kunt genieten van de prachtige skyline van de stad. Als je een fiets huurt, dan zit hier een helm, kaart, fietsslot en fietsmand bij inbegrepen.

Nederlandse gids inschakelen voor jouw fietstocht

Als je in New York graag wilt fietsen, dan kun je er ook voor kiezen om te gaan fietsen in New York met Nederlandse gids. Een gids bij je hebben gedurende een fietstocht is ontzettend fijn. Overal waar je langs fietst, krijg je van de gids meer informatie over de plek. Zo kun je in korte tijd veel zien en leren van New York. In New York kun je een Nederlandse organisatie vinden die voor jou een Nederlandse gids kan regelen. Zo hoor je direct meer in de Nederlandse taal over bepaalde bezienswaardigheden en bijzondere plekken. Dit is fijn als je de Engelse taal niet goed beheerst of graag de informatie wilt ontvangen in de Nederlandse taal zodat je niet steeds hoeft te schakelen. Als je kinderen bij je hebt die niet goed Engels spreken, is dit een fijne manier om ze toch te betrekken bij de tour. Een Nederlandse gids kunnen zij namelijk ook volgen. Samen met de Nederlandse gids kun je Central Park beter bekijken. Er is een tour van 2,5 uur die je brengt langs schitterende plekjes zoals Strawberry Fields en het Jackie Onassis Reservoir. De prijs die je hiervoor moet betalen zal rond de 50-60 dollar per persoon zijn. Kinderen kunnen profiteren van een extra voordelige prijs, zij kosten vaak rond de 40-45 dollar per persoon.

In dit artikel heb je meer gelezen over fietsen in New York. Fietsen door de stad is een leuke activiteit, maar er zijn nog genoeg andere activiteiten in New York die je kunt doen. Bekijk ook eens de top 10 bezienswaardigheden in New York die de moeite waard zijn. Deze leuke activiteiten en bezienswaardigheden bezorgen je een onvergetelijke tijd in New York.

Plaats een reactie