central park

Ontspannen in Central Park New York: het groene hart van Manhattan

Midden in Manhattan kun je het schitterende Central Park vinden. Dit is een enorm park dat kunstmatig is aangelegd, maar op sommige plekjes nog beschikt over ongerepte natuur. Het park is al in beeld gekomen in circa 250 films en dat worden er steeds meer. Per jaar komen hier maar liefst 42 miljoen bezoekers genieten van de prachtige omgeving. Of het nu winter is of zomer, in dit park valt er genoeg te zien en te beleven. Je kunt hier in het zonnetje relaxen, maar je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de diverse activiteiten die worden georganiseerd in de omgeving. Het is goed om te weten dat de recreatieroute geheel autovrij is. In dit artikel kun je lezen wat er allemaal te zien en te beleven valt in Central Park.

Dieren kijken in Central Park Zoo

Het Central Park heeft een eigen dierentuin waar je veel interessante dieren kunt vinden. Bekijk hier schitterende apen, leeuwen en ijsberen. Als je in New York bent met kleine kinderen, dan kun je ook een bezoek brengen aan de kinderboerderij die je hier kunt vinden. Hier kun je voornamelijk zwijnen, koeien, schapen en geiten bekijken. Groot en klein kunnen zich hier goed vermaken.

Bethesda Terrace, het hart van Central Park

Dit schitterende terras is gemaakt als hart van Central Park. Je kunt er veel trappen vinden die vooral gebruikt worden als zitplek. Het uitzicht vanaf deze trappen is schitterend. Je kunt er onder andere The Great Lawn zien. Hier kun je ook de Bethesda Fontein vinden. De fontein heeft als bijnaam ‘Angel of the Waters’. Het fontein is voorzien van een engel met 4 cherubijnen die symbool staan voor:

  • vrede
  • soberheid
  • gezondheid
  • reinheid

Bethesda Terrace is één van de gezelligste plekjes van Central Park. Er heerst een gezellige sfeer en je kunt er veel straatartiesten vinden die de bezoekers goed kunnen vermaken met schitterende muziek en amusement.

Een fietstour door Central Park

Veel bezoekers van Central Park, kiezen voor een fietstour door het park. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om Central Park te voet te ontdekken, maar als je wat minder tijd hebt of snel door het park heen wilt, is dit een geweldige manier om het park beter te leren kennen. Het fietsen is hier erg veilig, omdat er sprake is van eenrichtingsverkeer in het park. Een fietstour door Central Park zal vaak enkele uurtjes in beslag nemen en een ervaren gids zal je de mooiste plekjes van het park laten zien. Je kunt kiezen voor een gids die Engels spreekt, maar er zijn nu ook veel Nederlandssprekende gidsen die deze tours organiseren.

Wandelen door Central Park

Ook te voet is Central Park prima te ontdekken. Het is in zo’n geval wel aan te raden om deel te nemen aan de Central Park Walking Tour. Dit is een wandeling van circa twee uur die je de mooiste plekjes van Central Park laat zien. Als je zelf door het park gaat wandelen, dan bestaat de kans dat je enkele mooie plekken over het hoofd ziet.

Sporten bij The Great Lawn

In het hart van Central Park kun je dit gigantische veld vinden. Op dit veld wordt regelmatig actief honkbal en basketbal gespeeld. Ook andere sporten worden hier volop uitgeoefend. Als bezoeker is het heerlijk om te kijken, maar ook deelnemen is mogelijk. Ben je gedurende de zomer in New York? Dan is de kans groot dat hier diverse interessante concerten worden georganiseerd.

Belvedere Castle: een kasteel gebouwd op een rotspartij

Als je in Central Park bent, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het bijzondere Belverdere Castle. Dit is een schitterende kasteel die in de 19de eeuw gebouwd is op de Vista Rock. Vista Rock is circa 450 miljoen jaar oud. Als je bij dit kasteel bent, kun je genieten van een schitterend uitzicht.

Geheime watervallen in Central Park

De meeste toeristen weten niet dat Central Park beschikt over enkele schitterende watervallen. Om deze reden is het hier dan ook nooit echt druk. Het stromend water is rustgevend en zorgt voor een mooi uitzicht. In totaal zijn er vijf watervallen in Central Park die je kunt bezoeken. Omdat deze watervallen behoorlijk verstopt zitten, is het handig om te weten waar je deze kunt vinden:

  • Ga naar het westen van Central Park
  • Zorg ervoor dat je ongeveer ter hoogte van 102nd Street zit
  • Nu moet je ‘The Loch’ volgen
  • Als je bij 106th Street bent, hoor je het water misschien al zachtjes stromen

Paardrijden in Central Park

Ga je voor een bijzondere ervaring in Central Park? Dan kun je te paard het park ontdekken. Dit zal gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze rit zal je begeleiding ontvangen van een ervaren gids die je de mooiste plekjes van het park laat zien.

Luxe diner bij Tavern on the Green

Als je graag lekker wilt eten, dan kun je terecht bij dit luxe restaurant in Central Park. Je kunt dit restaurant vinden in het westen van Central park. Het is een romantische plek waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd. De gerechten die hier worden geserveerd worden vaak gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Het interieur van dit restaurant is ook echt schitterend om te zien.

Het symbool van vrede: Strawberry Fields

John Lennon, bekend van The Beatles, werd in 1980 doorgeschoten. Dit vond plaats in de buurt van het Central Park, hier woonde hij namelijk. Als symbool voor de vrede kun je tegenwoordig Strawberry Fields in het Central Park vinden om onder andere John Lennon te eren. John Lennon was bijna dagelijks te vinden in het Central Park. Nog steeds kun je op dit monument veel kaarsen en bloemen vinden die hier worden gebracht door fans.

Naumburg Bandshell: een schitterend neoklassieke gebouw

In Central Park kun je een prachtig neoklassieke gebouw vinden. Het Naumburg Bandshell komt uit 1923 en is de plek waar veel optredens worden gehouden. Als er geen optredens zijn, zie je dat veel bezoekers dankbaar gebruik maken van het gebouw als zitplek en genieten van de mooie omgeving.

Hardlopen in Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir

Dit schitterende reservoir is een hele populaire plek onder hardlopers. Het gebied is adembenemend wat het hardlopen extra interessant maakt. In 1994 werd dit reservoir vernoemd naar Jacqueline Kennedy Onassis. Dit werd gedaan omdat zij zich groot heeft ingezet voor haar stad. Wil je hier ook gaan hardlopen? Dan met je rekening houden met een hardlooptocht van circa 2,5 kilometer. Het is een aanrader om hier in de lente een kijkje te nemen. De omgeving van het reservoir is dan nog mooier vanwege de bloeiende bloesembomen.

Schaatsen in Central Park

Ook in de winter kun je in het Central Park een leuke tijd beleven. Gedurende de maanden oktober, november, december, januari, februari en maart kun je twee schaatsbanen vinden in het park. Als je meer ervaring hebt, dan kun je naar de Lasker Rink om een leuke tijd te beleven op het ijs. Andere schaatsers kunnen terecht bij de Wollman Rink. Het kan er behoorlijk druk zijn, dus zorg ervoor dat je van te voren schaatsen huurt. De sfeer is hier ook gedurende de wintermaanden gezellig.

Picknicken bij Sheep Meadow

Als je wilt rusten, dan moet je bij Sheep Meadow zijn. Je kunt dit gebied gratis betreden. Dit is een heerlijk rustgevende plek die zeer geschikt is voor een heerlijke picknick. Het groene Central Park ziet er prachtig uit met de enorme wolkenkrabbers die je op de achtergrond ziet liggen. Een tijd geleden graasden op deze plek zelfs schapen, na 1934 werden de schapen toch weggehaald om ruimte te maken voor de bezoekers van Central Park.

Bijzondere planten en bloemen in Shakespeare Garden

Als je een liefhebber bent van mooie planten en bloemen, dan moet je hier zeker een kijkje nemen. Je kunt hier namelijk genieten van de mooiste kleuren en vormen van schitterende planten en bloemen. Deze tuin wordt Shakespeare Garden genoemd omdat je hier veel bloemen kunt vinden die Shakespeare meerdere malen heeft genoemd in zijn stukken. In Shakespeare Garden kun je onder andere een bijzondere moerbeiboom vinden, het gerucht gaat dat Shakespeare deze zelf in 1602 heeft geplant. Het is een geweldige ervaring om hier rond te kijken en te genieten van al het moois om je heen.

Genieten bij Victorian Gardens van attracties, ijs en eten

In de zomer kun je bij Victorian Gardens een leuk pretpark vinden. Vooral voor gezinnen is het erg leuk om hier naartoe te gaan. Tijdens de maanden juni, juli, augustus en september is Victorian Garden geopend voor het publiek.

Varen bij het Loeb Boathouse

Het Loab Boathouse is een geweldige plek om romantisch te gaan varen in een gondola of roeiboot. Deze kun je gemakkelijk huren. Hier heb je ook de gelegenheid om een hapje of drankje te bestellen en te genieten van het uitzicht over het water. Je kunt hier tijdens de maanden april tot en met november ook genieten van een heerlijk diner.

In dit artikel heb je alles gelezen over Central Park in New York. Dit is een heerlijke plek om te ontspannen, maar je kunt er ook deelnemen aan interessante activiteiten. Tijdens elk seizoen heeft Central Park iets interessants te bieden. Central Park is één van New York’s mooiste bezienswaardigheden. Het Central Park bezoeken zal zorgen voor een unieke en onvergetelijke ervaring in New York. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren. Ook High Line Park in New York is zeker een bezoekje waard.

Plaats een reactie