fontein rome

Trevifontein in Rome bezoeken? Alles wat je moet weten

De populairste fontein van Rome is de Trevifontein. Deze schitterende fontein is 22 meter breed en maar liefst 26 meter hoog. Je kunt deze fontein vinden aan het bekende Piazza di Trevi. Dit is een bekende plein in Rome. Jaarlijks komen er ontzettend veel bezoekers een kijkje nemen bij dit fontein. De Trevifontein komt al in veel populaire films voor als decor. Denk hierbij aan films zoals Angels & Demons, Roman Holiday en When in Rome. Wil je ook een bezoek brengen aan de Trevifontein? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Trevifontein in Rome.

De populairste fontein in Rome

De Fontana di Trevi is een prachtige fontein in Rome. Paus Clemens XII heeft de opdracht gegeven om deze fontein te bouwen. Uiteindelijk is er een mooi ontwerp gemaakt door Bernini. Pas 50 jaar later is de bouw daadwerkelijk gerealiseerd. De architect Nicola Salvi heeft deze bouw in handen genomen. De Trevifontein heeft een prachtige barok stijl. Deze bouwstijl is herkenbaar aan de weelderigheid. De bouw van de fontein heeft jaren in beslag genomen. Ze zijn begonnen met de bouw in 1732. Pas in 1762 was de Trevifontein helemaal klaar.

Fontein op plek waar water Rome binnenstroomt

De Trevifontein is gebouwd op een plek waar water Rome binnen stroomt. In Rome is het namelijk gebruikelijk om op deze plekken een monument op te zetten. Je kunt de fontein vinden tegen de Palazzo Poli. De Trevifontein betekent de fontein met drie wegen. Tre vie betekent namelijk 3 wegen. In het verleden kon je drie wegen vinden die allemaal uitkwamen op het plein waar je nu de Trevifontein kunt vinden. Tegenwoordig stroomt er elke dag nog 80 miljoen liter water in het bekken van deze schitterende fontein. Het geluid van het water dat neerstort past perfect bij het verhaal van de fontein. De machtige zeegod Oceanus komt eraan op zijn weelderige paarden.

Fontein Rome: de betekenis van de Trevifontein

De Trevifontein gaat over de zeegod Oceanus. In de fontein zie je deze machtige god op een strijdwagen die door tritons en paarden met vleugels wordt getrokken naar de oceaan. Je kunt in het beeld twee paarden vinden. Een paard is rustig en kalm terwijl het andere paard wild steigert. Dit is precies hoe het er op de zee aan toe gaat. Op sommige momenten is de zee kalm en rustig en op andere momenten dansen de golven wild rond. Je kunt in het beeld tekenen vinden van Gezondheid en Overvloed. De legende geeft ook aan dat er een maagd is geweest die een soldaat de weg naar de waterbron heeft gewezen. De maagd en soldaat kun je ook duidelijk herkennen in de Trevifontein.

Muntjes gooien in de Trevifontein: hoe werkt het?

Jaarlijks komen er ontzettend veel bezoekers naar de Trevifontein om een muntje in het water te gooien. Het is de bedoeling dat je met de rug naar de Trevifontein een muntje werpt in het water. Gooi je het muntje met de rechterhand over de linkerschouder, dan zegt de mythe dat je op een dag weer naar Rome terug zal komen. Als je twee munten in het water gooit, dan zal je snel een nieuwe geliefde tegenkomen. Als je drie munten in de fontein gooit, dan zegt de mythe dat je gaat trouwen of juist zal scheiden. Bezoekers die naar de fontein komen, geloven heilig in deze mythe en gooien daarom ook met alle liefde munten in de fontein. De munten die in de fontein gegooid worden, geeft de gemeente uit aan goede doelen. De bedragen die worden opgehaald zijn enorm. Er zijn jaren geweest dat er per jaar meer dan 1,4 miljoen euro is ontvangen door de Trevifontein.

Fontein Rome: beste en zoetste water van Rome

Het water uit de Trevifontein heeft in Rome een hele goede reputatie. Het staat namelijk bekend als de zoetste en beste water dat je in Rome kunt vinden. Er heeft zelfs een hele tijd een legende geleefd dat getrouwde en verliefde stellen samen een glas water moesten drinken uit deze fontein, als ze dit deden zou hun liefde voor altijd voortbestaan. De glas moesten ze vervolgens kapot gooien tegen de fontein. Als je een bezoek hebt gebracht aan de Trevifontein, dan kun je in de omgeving nog andere interessante bezienswaardigheden vinden. Je kunt het Colosseum, de Spaanse Trappen, Piazza Navona en Piazza Barberini vinden op loopafstand. Bij de Trevifontein is het normaal gesproken erg druk. Wil je de fontein in alle rust bekijken? Dan is het aan te raden om eens in de vroege ochtend of juist laat in de avond te komen. Op deze momenten is het een stuk rustiger bij dit fontein zodat je in alle rust kunt genieten van deze adembenemende fontein in Rome.

Ontdek Rome: nog veel andere bezienswaardigheden

Als je de Trevifontein hebt bezocht in Rome, dan ben je nog lang niet klaar. In deze stad kun je namelijk ontzettend veel bezienswaardigheden vinden die de moeite waard zijn. Bekijk de Top 17 bezienswaardigheden in Rome om te bekijken hoe jij je stedentrip verder kunt invullen. Rome is geschikt voor iedereen, of je nu een liefhebber bent van kunst, historie of cultuur, in deze stad kun je alles vinden. Bekijk de bezienswaardigheden en plan een onvergetelijke reis naar Rome.

Plaats een reactie