governors island in new york

Governors Island in New York bezoeken

In de buurt van Downtown Manhattan kun je het kleine eilandje Governors Island vinden. Een bezoek aan dit schitterende eiland zorgt ervoor dat je even de stadsdrukte kunt ontvluchten. Als je op Governors Island bent, dan kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de skyline. Je kunt hier heerlijk wandelen door bossen, ontspannen in een hangmat en genieten van de mooiste bloementuinen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Governors Island in New York.

Governors Island in New York

Als je interesse hebt in culturele activiteiten, dan is Governors Island een geschikte reisbestemming. Het publiek kan het eiland bezoeken van 1 mei tot en met eind oktober. Je kunt hier alle dagen van de week komen en zelfs gedurende de feestdagen zijn bezoekers welkom op het eiland. Governors Island heeft een bestuur die jaarlijks samenwerkt met culturele instanties van New York. Samen proberen ze om een interessant programma op te stellen voor de bezoekers van Governors Island. Deze culturele activiteiten kunnen elke keer weer wat anders zijn. Vaak voorkomende culturele activiteiten die hier worden gehouden zijn:

 • Tentoonstellingen
 • Muziekconcerten
 • Kunstmarkten
 • Historische evenementen
 • Mini golf evenementen

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante tours op het eiland. Een populaire tour is de tour waarbij je veel informatie krijgt over de geschiedenis en toekomst van Governors Island. Hierbij moet je rekening houden met een rondleiding van circa een uur. Veel bezoekers die hier aan hebben deelgenomen spreken van een zeer interessante tour die je nader laten kennismaken met het eiland.

Wandelen op Governors Island

Wandelen op Governors Island is zeker geen straf vanwege de schitterende omgeving. Als je echt niks wilt missen, dan is het een grote aanrader om deel te nemen aan de Governors Island Wandeltour. Hieronder kun je meer lezen over deze interessante wandeltour

 • Ontmoetingsplek met eventueel andere deelnemers en gids in Downtown Manhattan
 • Met de boot varen jullie naar Governors Island
 • De gids laat je alle hoogtepunten zien van het eiland
 • Je komt op het eiland langs de beste restaurantjes, historische huizen en bijzondere forten
 • Je krijgt veel informatie over de geschiedenis van Governors Island
 • Je krijgt meer informatie over de toekomstplannen van Governors Island

Fietsen op Governors Island

Een andere manier om Governors Island te ontdekken, is met de fiets. Met de fiets kun je snel en gemakkelijk veel van het eiland zien. Hieronder kun je meer informatie lezen over het fietsen op Governors Island.

 • Als je hier bent gedurende een werkdag, dan heb je zelfs de mogelijkheid om geheel kosteloos een fiets te lenen. Je moet hier dan wel zijn tussen 10.00 en 12.00 uur.
 • De geleende fiets mag je een uur houden, maar als je zelf voor een goede voorbereiding hebt gezorgd, is dit meer dan genoeg.
 • Fiets in ieder geval langs het historische gebied van Governors Island. Je komt ook langs een schitterende park, dit park is nieuw aangelegd.
 • Vind je een uur te weinig? Dan kun je de fiets natuurlijk ook voor langere tijd huren. Een voordeel hieraan is dat je ook vaker kunt stoppen om echt te genieten van de omgeving van het eiland. In het park kun je heerlijk ontspannen.
 • Heb je een New York Explorer Pass, dan hoef je de fiets niet zelf te huren. Het zit er namelijk bij inbegrepen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Governors Island in New York. Omdat je dit eiland op circa 5 minuten afstand kunt vinden van Downtown Manhattan, is het bijna geen moeite om hier naar toe te reizen als je in New York bent. Er worden veel gezellige culturele activiteiten georganiseerd die je niet zou willen missen. Wil je naast Governors Island meer interessante bezienswaardigheden in New York bezoeken? Bekijk dan de top 10 New York bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie