harrods londen

Harrods in Londen bezoeken

Harrods is een hele populaire luxe warenhuis in Londen. Je kunt deze warenhuis vinden in de wijk Knightbridge. Harrods is niet alleen populair in Londen, wereldwijd wordt er gesproken over deze warenhuis. Als je in Londen bent, is Harrods dan ook zeker een bezoekje waard. Shop hier luxe merken zoals Yves Saint Laurent, Armani en Chanel. De locatie van Harrods is perfect gekozen, om de warenhuis heen kun je namelijk het meest luxe gebied van Londen vinden. Bezoek hier onder andere Sloane Street. Sloane Street is de populairste winkelstraat met populaire merken die je in Londen kunt vinden. Wil jij Harrods in Londen bezoeken? In dit artikel lees je er alles over.

Harrods: het gebouw

Het warenhuis Harrods bestaat uit meer dan zeven verdiepingen. De totale oppervlakte bestaat uit circa 74.000 vierkante meter. Dit is natuurlijk gigantisch voor een warenhuis. In Harrods kun je exclusieve items scoren van populaire merken zoals Chanel, Gucci en Yves Saint Laurent. Harrods is gigantisch, er zijn namelijk 330 afdelingen waar je kunt winkelen. In totaal werken er meer dan 4.000 mensen die elke dag klaarstaan voor de bezoekers. Vraag jij je af waar je de ingang van het gebouw kunt vinden? Er zijn maar liefst 12 ingangen die je kunt gebruiken om dit populaire gebouw te betreden. Het gebied wat je om Harrods kunt vinden, staat in Londen bekend als een hele luxe gebied.

Harrods: wie is de eigenaar?

Als je leest hoe enorm en populair Harrods is, dan vraag jij je vast wel af wie de eigenaar is van alles. Mohamed Al-Fayed is lange tijd eigenaar geweest van Harrods. Hij heeft Harrods gemaakt tot wat het nu is. In 1985 heeft hij het pand gekocht. Vanaf dat moment heeft hij maar liefst 15 jaar hard gewerkt om het succesvol te maken. Dit heeft hij vooral gedaan door veel geld te investeren in het pand. Hij heeft renovaties gedaan en de geruchten gaan rond dat hij in totaal meer dan een half miljard heeft uitgegeven aan Harrods. In 2010 heeft hij het stokje doorgegeven. Hij heeft Harrods verkocht voor 1,8 miljard euro. De nieuwe trotse eigenaar is Qatar Holding. Dit is een fonds van de koninklijke familie van Qatar. Het warenhuis is momenteel populair en succesvoller dan ooit.

Harrods: meer dan winkelen alleen

Als jij denkt dat je alleen maar kunt winkelen in Harrods, dan zit je verkeerd. Harrods heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Als je winkelt in Harrods, dan heb je de keuze uit maar liefst 19 restaurants. Er is zelfs een sushibar en een tapasbar waar je heerlijk kunt eten. In het pand worden er zelfs honden aangenomen in een speciale kennel zodat de baasjes ongestoord kunnen winkelen in het warenhuis. Is je auto defect of toe aan een servicebeurt? Dan kun je dit bij Harrods laten doen terwijl je winkelt. Er bestaat ook een Air Harrods die bepaalde mensen met de helikopter naar het pand kan brengen. Alleen al om deze bijzonderheden is het bezoeken van Harrods de moeite waard.

Harrods: de foodhall mag je niet missen

Als je houdt van heerlijk eten, dan mag je direct doorlopen naar de foodhall. Deze afdeling kun je vinden op de begane grond. In de foodhall kun je alles kopen omtrent eten en drinken en daarnaast kun je hier ook veel cafes en restaurants vinden. Je hebt er een vleeshal uit 1902 en een hele luxe groenteafdeling. Ook als je niks nodig hebt, is het zeker de moeite waard om hier eens rond te lopen. Je zal verbaasd zijn hoe groot het assortiment hier is. Enkele leuke weetjes over de foodhall kun je hieronder vinden:

 • Sommige producten die je hier kunt vinden, worden nergens anders in Londen verkocht
 • Je kunt hier kiezen uit meer dan 500 soorten kaas
 • Je kunt hier kiezen uit meer dan 1.400 soorten wijn
 • Je kunt hier kiezen uit meer dan 170 soorten brood
 • Je kunt hier kiezen uit meer dan 151 smaken thee
 • Gedurende kerst is het een droom om hier te zijn.
 • Tijdens kerst worden er veel kalkoenen, pudding en taartjes verkocht.

Harrods: betaalbaar of niet?

Als je naar Harrods gaat, dan mag je rekenen op hoge prijzen. De spullen die je in deze warenhuis kunt vinden zijn namelijk zeker niet goedkoop. Om deze reden is de uitverkoop is erg populair. Als er namelijk korting zit op de originele prijzen zijn de producten namelijk een stuk interessanter voor veel mensen in Londen. Op Boxing Day begint in Londen volgens traditie de uitverkoop, dit is op de tweede kerstdag (26 december). De meeste winkels beginnen dan met de uitverkoop waardoor het extra druk is in dit gedeelte van Londen. Tijdens tweede kerstdag zijn alle winkels geopend in Londen. Helaas doet Harrods niet mee aan de uitverkoop die start op 26 december. Zij starten met hun uitverkoop op 27 december om 9.00 uur. Harrods pakt deze start van de uitverkoop erg serieus op. Zij nodigen altijd een bekendheid uit om een lintje door te knippen als start van de uitverkoop. De uren die daarop volgen zijn goed te beschrijven met het woord ‘gekkenhuis’. Het is er dan extreem druk en soms worden er zelfs geen mensen meer binnengelaten totdat een aantal bezoekers het pand weer verlaten. De uitverkoop is hier vooral zo populair omdat Harrods veel populaire merken verkoopt zoals Chanel en Louis Vuitton. Korting op deze items klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Ook in de zomer is er een uitverkoop bij Harrods, deze start vaak in juni.

Harrods Londen: een groot aantal bezoekers

Elke dag zijn er ontzettend veel bezoekers te vinden in dit enorme warenhuis. Bijna elke toerist die in Londen komt, wilt een bezoekje brengen aan Harrods. Hier verdient het warenhuis dan ook flink aan. Elk jaar weten maar liefst 15 miljoen mensen Harrods te vinden. Als je dit omrekent, dan zit je hiermee op 35.000 bezoekers per jaar. Het is vooral een grote aanrader om het warenhuis te bezoeken met Kerst. Het warenhuis is dat schitterend versierd en het is dan echt een feestje om daar rond te lopen.

Harrods bezoeken: praktische informatie

Als je een bezoek wilt brengen aan Harrods, dan is het goed om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Hieronder lees je meer over de praktische zaken:

 • Je kunt Harrods vinden in het centrum. Het adres is Brompton Road 87-135 Knightbridge.
 • Van maandag tot en met zaterdag is Harrods open van 10.00 tot 20.00 uur.
 • Op zondag is Harrods geopend van 11.30 tot 18.00 uur.
 • Tijdens de kerstperiode is Harrods vaak wat langer geopend. Vaak tot en met 21.00 uur.
 • In Harrods gelden er kledingvoorschriften. Probeer hier rekening mee te houden.
 • Het warenhuis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
 • Wil je met de metro? Kies dan voor Piccadilly Line, stap uit bij halte Knightbridge
 • Wil je met de bus? Kies dan voor de lijnen 9, 10, 14, 19, 22, 52, 74, 137, 414, 452.

In dit artikel heb je meer gelezen over Harrods in Londen. Plan deze interessante bezienswaardigheid gedurende de dagen dat je in Londen bent. Bekijk de Top 14 bezienswaardigheden in Londen om de rest van je reis in te plannen. Hamleys en de London Eye zijn populaire attracties.

Plaats een reactie