hop on hop off bus new york

Hop-on hop-off bus in New York

New York is een schitterende stad. Als je hier bent, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk van deze mooie stad zien. Een goede manier om New York beter te leren kennen, is door te kiezen voor de Hop-on Hop-off bus. Dit is een dubbeldekker bus. Deze bussen rijden door Brooklyn en Manhattan en zorgen ervoor dat je in korte tijd de hoogtepunten van de stad kunt bekijken. De Hop-on Hop-off bussen worden ook wel de HOHO bussen genoemd. Deze bussen stoppen regelmatig op populaire plaatsen. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen om uit te stappen en de stad verder te verkennen of te blijven zitten. Als je voor het eerst in New York bent, is dit een fijne manier om de stad rustig te verkennen.

Hop-on Hop-off bus in New York

Als je graag New York wilt verkennen met een Hop-on Hop-off bus, dan heb je diverse mogelijkheden waar je voor kunt kiezen. Omdat er ook meerdere aanbieders zijn van deze bussen, is het handig om te weten wat je precies wilt bereiken met deze bustour. Je kunt kiezen voor

  • Een bustour waarbij je de gelegenheid hebt om het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en Top of the Rock te bezoeken.
  • Wil je meer van de stad zien, maar hoef je niet per se attracties te bezoeken? Dan zijn er speciale Hop-on Hop-off bussen die hiervoor zeer geschikt zijn. Geef bij de boeking aan dat je de attracties niet per se hoeft te bezoeken.
  • Er zijn Hop-on Hop-off bussen die je de stad laten zien, maar waarbij ook tickets voor de populairste bezienswaardigheden van New york inbegrepen zitten. De tickets voor deze bussen zijn vaak meerdere dagen geldig en zorgen ervoor dat je de bekendste attracties van New York kunt bezoeken.
  • Bij de New York Pass zit een Big Bus Hop-on Hop-off ticket voor één dag. Let hier dan ook zeker op voordat je een ticket voor een Hop-on Hop-off bus wilt aanschaffen. Op deze manier bespaar kun je geld besparen.

Hop-on Hop-off bus: een gids geeft je informatie

Als je kiest voor een Hop-on Hop-off bus, dan moet je er rekening mee houden dat deze een vaste route rijdt. Deze vaste route brengt je vaak langs de populairste en mooiste plekjes van New York. Vervolgens kun je zelf beslissen of je tijdens de rit blijft zitten om te genieten op afstand, of dat je de bus uitstapt om het gebied verder te verkennen. Het is fijn om te weten dat er tijdens de tour een ervaren gids aanwezig is. Deze gids geeft je informatie over de stad New York, maar ook over elke bezienswaardigheid of attractie waar je langsrijdt. Op deze manier zal je een hele leerzame en interessante bustour ervaren. De gids staat vaak op een centrale plek in de bus. Kun je de gids niet goed volgen? Dan is het ook mogelijk om oordopjes in te doen. De meeste bussen zijn namelijk geheel voorzien van een handige audiosysteem. De bus zal een vaste route rijden, maar het is ook mogelijk om meerdere routes op een dag te rijden. Zo kom je langs een groot gedeelte van de stad.

Hop-on Hop-off bus in New York: tickets kopen

De tickets voor een Hop-on Hop-off bus kun je online kopen. Dit gaat gemakkelijk en snel. Daarbij is het ook goed om te weten dat de tickets vaak een beperkte tijd geldig zijn. Sommige tickets zijn 24 of 48 uur geldig, en andere zijn weer 72 uur geldig. De ticket zal worden geactiveerd als je voor de eerste keer in de bus stapt. As je een ticket wilt kopen, is het goed om te weten dat je voor de volgende routes kunt kiezen: brooklyn tour, avondtour, uptown tour en de downtown tour.

Aanbieders van de Hop-on Hop-off bus in New York

Als je tickets wilt aanschaffen, dan zal je al gauw merken dat er meerdere aanbieders van deze tours zijn. Elke aanbieder hanteert verschillende routes en ticketprijzen. Populaire aanbieders zijn de Big Bus, Gray Line Bussen en de CitySightseeing bussen. De bussen van Big Bus zijn vaak sfeervol en rustig. Dit is vooral geschikt voor mensen die in een rustige omgeving willen genieten van New York. Je moet de Hop-on Hop-Off bussen vooral niet gaan gebruiken als vervoersmiddel. Deze bussen rijden namelijk erg langzaam en komen daarom ook regelmatig vast te zitten in het verkeer. Als je snel ergens naartoe wilt, is dit dan zeker geen goede optie.

In dit artikel heb je meer gelezen over de Hop-on Hop-off bus in New York. Dit is een geweldige manier om in korte tijd veel te zien van New York.  Wil je meer activiteiten doen in New York? Bekijk dan de Top 11 populairste activiteiten van New York. Heb je genoeg ondernomen? Dan is het ook interessant om de Top 10 bezienswaardigheden van New York te bezoeken.

Plaats een reactie