top of the rock

Top of the Rock bezoeken in New York

Top of the Rock is een populaire uitkijkpunt in New York. Je kunt dit bekende uitkijkpunt vinden op de hoogste wolkenkrabber van het Rockefeller Center. Om deze reden wordt Top of the Rock ook wel vaak de top van het Rockefeller Center genoemd. Als je wilt genieten van een mooi uitzicht vanaf dit observatiedek, dan moet je naar de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza. Het uitzicht vanaf Top of the Rock is adembenemend. Hier lees je alles wat je moet weten over deze unieke uitkijkpunt in New York.

Top of the Rock

Vanuit Top of the Rock kun je genieten van een prachtig uitzicht. Om dit te kunnen ervaren moet je naar de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza. Als je hier bent zal je zien dat er in totaal drie uitkijkpunten zijn. Dankzij het uitzicht van 360 graden is dit een punt waar je uren kunt genieten. Neem je fotocamera mee, want het uitzicht is er zeker eentje om vast te leggen. Vanaf Top of the Rock zijn enkele populaire bezienswaardigheden te ontdekken. Vanaf dit punt kun je onder andere Het Empire State Building ontdekken met 86 verdiepingen. Ook het uitzicht over het Central park is vanaf dit punt schitterend. Je hebt er ook uitzicht over:

The Rock: lift met transparante dak

Als je een bezoek brengt aan Top of the Rock, dan zal je met de lift naar de 70ste verdieping worden gebracht. Terwijl de lift stijgt, kun je genieten van de Mezzanine expositie. Deze expositie vertelt je het bijzondere verhaal van Rockefeller Center en Top of the Rock. De lift waarmee je naar de top gaat, is niet zomaar een lift. Het is een lift met een transparante dak en dit maakt het extra bijzonder. Je kunt dit gebouw bezoeken van 8.00 uur tot middernacht. Het is wel aan te raden om er rekening mee te houden dat de laatste lift 23.00 uur naar boven gaat. Indien je in New York bent gedurende feestdagen, dan kan het zijn dat de openingstijden gewijzigd worden.

Top of the Rock New York: tickets kopen

Als je een bezoek aan Top of the Rock wilt brengen, dan moet je een ticket kopen. Dit kun je snel en gemakkelijk online doen. Wil je liever niet in de wachtrij staan? Dan heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de New York Pass, de New York Explorer Pass of New York CityPASS. Als je beschikt over een van deze passen, dan is het toegestaan om in de ‘snelle rij’ te staan. Met deze passen ben je verder ook niet gebonden aan een bepaalde bezoekdatum. Je mag Top of the Rock bezoeken wanneer je zelf wilt. Indien je in New York bent gedurende een drukke periode, dan is het wel aan te raden om de data vast te leggen zodat je in ieder geval verzekerd bent van een goed plekje op het observatiedek. Vooral tijdens de zomervakantie kan het hier erg druk worden. Het is goed om te weten dat Top of the Rock ook te bezoeken is op 4 juli, Independence day in New York.

 

In dit artikel heb je alles gelezen over Top of the Rock. Dit uitkijkpunt behoort tot onze top 10 New York bezienswaardigheden die je niet mag missen gedurende je verblijf in deze stad. Voor iedereen is er wel wat interessants te beleven in deze stad dus bekijk welke bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en bezoek ze gedurende je reis. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie