jane's carousel in brooklyn new york

Alles over Jane’s Carousel in Brooklyn New York

Jaarlijks bezoeken ontzettend veel toeristen deze ouderwetse draaimolen in Brooklyn. Je kunt Jane’s Carousel vinden in een bijzonder vierkant glazen gebouw. Dit is erg prettig, omdat je nooit afhankelijk bent van het weer als je een rit wilt maken in deze bijzondere draaimolen. Jane’s Carousel is niet alleen geschikt voor kinderen, ook volwassenen komen hier graag voor een ritje. Jane’s Carousel is geschikt voor alle leeftijden. In dit artikel lees je alles over Jane’s Carousel in Brooklyn New York.

Jane’s Carousel mooier dan ooit

Oktober 2012 was voor Jane’s Carousel een donkere periode. De locatie van de draaimolen, DUMBO, Down Under The Manhattan Bridge Overpass is destijds zwaar getroffen door orkaan Sandy. Jane’s Carousel liep behoorlijk wat beschadigingen op en raakte onder water. Hierna volgde restauratie en tegenwoordig is Jane’s Carousel nog mooier dan voorheen. Veel bezoekers spreken van een magische sfeer als ze hier zijn.

Jane’s Carousel sleept designprijs binnen

Jane’s Carousel lijkt misschien op een simpele attractie, maar het bouwwerk heeft zelfs al een belangrijke designprijs in de wacht gesleept. Deze designprijs heeft de draaimolen gewonnen in de categorie public space. De twee unieke bouwwerken waar deze populaire draaimolen uit bestaat hebben beide een hele andere stijl. Dit is voor bezoekers juist erg interessant om te zien.

  1. Draaimolen
    De draaimolen van Jane’s Carousel is authentiek en komt uit 1922. Deze draaimolen is voorzien van kleine mooie details.
  2. Doorzichtige omhulsel
    Het doorzichtige omhulsel van Jane’s Carousel komt uit 2011 en is ontworpen door Jean Nouvel.

Daarnaast zorgt de locatie van de draaimolen ook voor een bijzondere beleving. Je kunt de draaimolen namelijk vinden aan het water. Ook in de avond zorgt de draaimolen voor een unieke ervaring. Je kunt dan genieten van de verlichte acrylwanden en er is zelfs een schitterende lichtshow. Op deze plek worden veel verjaardagen en trouwerijen gevierd.

Een bezoek aan Jane’s Carousel: ticketprijzen en openingstijden

Als je Jane’s Carousel wilt bezoeken, dan is het fijn om te weten dat de ticketprijs voor een rit in de draaimolen erg meevalt. De ticketprijs is 2 dollar. Als je een kind bij je hebt die drie jaar is of jonger, dan mag deze gratis in de draaimolen als er een volwassene mee is die wel een ticket heeft gekocht. Een ritje in deze ouderwetse draaimolen duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Je kunt hier gemakkelijk komen door de metro te nemen. Neem metro F die naar York Street gaat. Ook met metro A/C naar Hight Street en 2/3 naar Clark Street kun je er snel en eenvoudig komen. De openingstijden zijn gedurende de winter en zomer periode verschillend. Hieronder kun je de openingstijden vinden per seizoen:

  • Winter periode: september tot en met mei : 11.00 tot en met 18.00 uur (donderdag tot en met zondag)
  • Zomer periode: mei tot en met september (11.00 tot en met 19.00 uur) (hele week geopend behalve dinsdag)

In dit artikel heb je meer gelezen over Jane’s Carousel. Toeristen komen graag naar Brooklyn om eens een kijkje te nemen bij deze populaire ouderwetse draaimolen. Naast Jane’s Carousel kun je ook veel andere leuke bezienswaardigheden in New York vinden die de moeite waard zijn. Bekijk welke bezienswaardigheden jij wilt zien en plan ze in voor je reis. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie