jewish museum londen

Jewish Museum in Londen bezoeken

Niet zo lang geleden, in 2010, werd het Jewish Museum geopend in Londen. Het museum is mogelijk gemaakt door middel van donaties en fondsenwerving. In het Jewish Museum draait alles om het leven van de Joden in Londen en Groot-Brittannië. Het museum is gebouwd in een oude pianofabriek en bevat veel internationale Joodse kunst. Er zijn vooral veel ceremoniele stukken die je hier kunt bewonderen. Wil jij een bezoek brengen aan het Jewish Museum in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Jewish Museum Londen

Professor Cecil Roth, Alfred Rubens and Wilfred Samuel hebben in 1932 het Jewish Museum opgericht. Oorspronkelijk was dit museum gevestigd in Woburn House, Bloomsbury. In 1994 vond er echter een verhuizing plaats naar Camden Town. Het museum laat het Joodse leven in Groot-Brittannië zien door de jaren heen. Veel Joodse mensen vertellen hoe hun leven er uitzag in Londen. Je komt in het museum ook veel verhalen tegen van vluchtingen van het Nazisme. In het museum wordt ook veel aandacht geschonken aan onderwijs. Zij hebben educatieve programma’s voor groot en klein. In het museum wordt er onder andere aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen:

  • Het religieuze leven inclusief veel ceremonies
  • Sociale geschiedenis, in 1066 kwamen de eerste joden naar Engeland
  • The Holocaust
  • Kunst dat gaat over het Joodse leven
  • Foto archief
  • Jewish Military Museum

Jewish Museum Londen: praktische zaken

Als je een bezoek wilt brengen aan dit museum in Londen, dan is het handig om van enkele praktische zaken op de hoogte te zijn. Het museum is de hele week te bezoeken vanaf 10.00 tot en met 17.00 uur. Alleen op vrijdagen gelden andere openingstijden. Dan kun je terecht in het museum vanaf 10.00 tot en met 14.00 uur. Het museum is gesloten op de Joodse feestdagen en tijdens de kerstdagen.

Jewish Museum Londen: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan het Jewish Museum in Londen, dan moet je hiervoor een ticket kopen. De ticketprijzen worden weergegeven met én zonder donatie. Op deze manier proberen zij toch wat extra inkomsten te vergaren voor het museum. Volwassenen betalen met donatie £ 8,50 en zonder donatie £7,50. Kinderen tussen de 5 en 16 jaren betalen met donatie £ 6,50 en zonder donatie £ 5,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen het museum gratis betreden. Als je als gezin het museum wilt bezoeken, dan kun je ook profiteren van extra lage prijzen.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Jewish Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het National Maritime Museum en het Natural History Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie