national maritiem museum londen

National Maritime Museum in Londen bezoeken

Het National Maritime Museum kun je vinden in Greenwich. Dit museum is het nationale scheepsvaartmuseum van Engeland. Het National Maritime Museum is waarschijnlijk zelfs één van de grootste scheepsvaartmusea die je ter wereld kunt vinden. Het museum is elk jaar weer goed bezocht en staat sinds 1997 zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In totaal zijn er meer dan twee miljoen items te vinden in het museum die allemaal te maken hebben met scheepvaart. Wil jij een bezoek brengen aan het National Maritime Museum? In dit artikel lees je er alles over.

Over National Maritime Museum

Het National Maritime Museum is gebouwd in het oude gebouw van de Royal Hospital School. De Royal Hospital School kun je vinden in Greenwich. Het museum werd vooral mogelijk gemaakt door James Caird. James Caird heeft meerdere donaties gedaan zodat het museum zich kon ontwikkelen. In april 1937 is het National Maritime Museum officieel geopend. In de loop van de jaren hebben er meerdere renovaties plaatsgevonden. De hoofdgalerijen werden in 1990 gerenoveerd en in 2001 werd de Queen’s House ingericht. In deze ruimte kon je de kunstcollectie van het museum vinden. In 2008 werd er een nieuwe vleugel gebouwd dankzij een donatie van Sammy Ofer.

National Maritime Museum: een bijzondere collectie

Het National Maritime Museum heeft een schitterende collectie die zeker een bezoekje waard is. In totaal zijn er meer dan twee miljoen items die je in het museum kunt bewonderen. Je kunt hier onder andere meetinstrumenten, documenten, kaarten, schilderijen en scheepsmodellen vinden. Veel van deze items kun je niet in het museum zelf vinden. De meeste items kun je namelijk vinden in andere musea van Engeland die de items hebben geleend. Als je geïnteresseerd bent in boeken over scheepvaart, dan kun jij je hier uren of misschien zelfs dagenlang vermaken. Het museum beschikt namelijk over de grootste scheepvaart bibliotheek ter wereld. In totaal zijn er circa 100.000 boeken die hier bekeken kunnen worden. In het museum kun je daarnaast ook een indrukwekkende portretgalerij bewonderen. In het museum kun je daarnaast genieten van een hele bijzondere ervaring, je kunt namelijk beleven hoe het vroeger aan boord van een schip is gegaan. Het National Maritime Museum is ook erg leuk om te bezoeken met kinderen.

National Maritime Museum: praktische zaken

Als je een bezoek wilt brengen aan het National Maritime Museum in Londen, dan is het handig om op de hoogte te zijn van enkele praktische zaken. Allereerst hoef je voor het museum geen ticket te kopen. Het National Maritime Museum is namelijk gratis te bezoeken. De kans bestaat dat er soms bijzondere tentoonstellingen plaatsvinden waar wel voor betaald moet worden. Elke dag van de week is het museum geopend. Je kunt het museum een bezoek brengen vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Gedurende de kerstdagen, 24 december, 25 december en 26december, is het museum gesloten. Het adres van het museum is Greenwich Peninsula, London SE10 9NF.

In dit artikel heb je meer gelezen over het National Maritime Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Natural History Museum en Museum of Childhood zijn grote aanraders.

Plaats een reactie