madame tussauds londen

Madame Tussauds in Londen bezoeken

Het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds is wereldwijd ontzettend populair. Als je in Londen bent, mag je deze bijzondere attractie dan ook zeker niet missen. Waarschijnlijk weet je dat Madame Tussauds wereldwijd meerdere vestigingen heeft. Ook in onder andere Amsterdam, New York, Hong Kong, Sydney en Berlijn kun je deze wassenbeeldenmuseum bezoeken. De vestiging die je echter in Londen kunt vinden is de grootste én oudste wassenbeeldenmuseum. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier eens rond te kijken. Wil jij ook een bezoek brengen aan Madame Tussauds in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Madame Tussauds Londen

Madame Tussauds is Londen is een wassenbeeldenmuseum waar je allemaal beroemdheden kunt spotten. Sta oog in oog met de leden van de koninklijke familie van Engeland of ontmoet hier andere bekende Engelsen. Je komt hier onder andere Prins William en zijn vrouw tegen, Koningin Elizabeth, prins Harry, de Beatles, One Direction en Adele. Natuurlijk kun je hier verder ook andere sporthelden, historische figuren en beroemdheden bekijken. Zo kun je hier ook wassen beelden vinden van George Clooney, Christiano Ronaldo en Lady Gaga. Heb je Madame Tussauds op de planning staan? Dan is het verstandig om alvast rekening te houden met enkele uren bezoektijd. Deze uren heb je namelijk zeker nodig om alle beelden goed te bekijken.

Madame Tussauds Londen: hoe werkt het?

Als je een bezoek brengt aan Madame Tussauds, dan is het goed om te weten dat het museum werkt met zones. In totaal zijn er maar liefst 14 interactieve zones die je hier kunt bewonderen. Hieronder lees je over de absolute hoogtepunten van het museum:

 • Sporthelden Zone
  Als sportliefhebber mag je deze zone absoluut niet missen. Dit is namelijk de zone waar je de grootste sporthelden kunt vinden. Heb je altijd al naast je favoriete voetbalspelers willen staan? Dit is je kans!
 • Wereldleiders Zone
  In het museum kun je een zone bezoeken waar je alle populaire wereldleiders kunt vinden. Denk hierbij aan beroemde leiders zoals Nelson Mandela, Donald Trump en natuurlijk Barack Obama.
 • Party Zone
  Dit is de zone waar je alle Hollywood sterren kunt ontmoeten. Hier kom je grote sterren zoals Brad Pitt, Angelina Jolie en Morgan Freeman tegen.
 • Film Zone
  De filmzone zal voor veel bezoekers erg interessant zijn. Dit is namelijk de plek waar je grote filmsterren van dichtbij kunt zien. Ook bekende regisseurs zoals Steven Spielberg kom je hier tegen.
 • Culture Zone
  Als je een kunstliefhebber bent, dan mag je deze zone niet missen. Hier kun je grote kunstenaars zoals Pablo Picasso en Vincent van Gogh van dichtbij zien. Ook andere culturele beroemdheden kun je hier vinden. Maak hier kennis met William Shakespeare en Albert Einstein.

Interessante exposities in Madame Tussauds

Behalve de wassen beelden bekijken, valt er in Madame Tussauds veel meer te zien en beleven. Er zijn vaak tijdelijke tentoonstellingen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je meer over de interessantste exposities in Madame Tussauds:

 • Marvel Super Heroes 4D expositie
  Deze 4d expositie is een hele bijzondere ervaring. Al je favoriete striphelden zoals Spiderman, Iron Man en Wolverine komen hier namelijk tot leven. Dit is een unieke ervaring die je bezoek aan Madame Tussauds onvergetelijk maakt.
 • Star Wars Experience
  Als je een grote fan bent van Star Wars is deze expositie zeker interessant. Je kunt hier de belangrijkste spelers uit de film ontmoeten en zelfs de echte filmdecors bekijken.
 • Spirit of Londen ride
  Dit is een ritje die je alles over de geschiedenis van Londen laat zien. Je stapt in een Engelse zwarte taxi en start aan een bijzondere rit. Hier zie je hoe de stad Londen is ontstaan en wat voor effect de Tweede Wereldoorlog heeft gehad.
 • The Alien: Escape Experience
  De film komt bij deze ervaring tot leven. Je stapt in het mysterieuze Covenant ruimteschip. In dit schip moet je een gevaarlijke spoor volgen zodat je uiteindelijk kunt ontsnappen en overleven. Durf jij dit aan?
 • De Sherlock Holmes Experience
  De Engelse detective Sherlock Holmes is wereldberoemd. Deze ervaring staat geheel in het teken van deze populaire detective en het oplossen van mysteries.

Madame Tussauds Londen: tickets kopen

Dit museum is in Londen erg populair. In de praktijk merk je dit aan de ontzettende lange wachtrijen om een ticket te kopen. Het is daarom aan te raden om je ticket van te voren al online te kopen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Voor een volwassene betaal je per persoon ongeveer 31 euro. Voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar betaal je een stuk minder, zij kosten namelijk circa 25 euro per persoon. Als je kinderen mee hebt die de leeftijd van drie nog niet hebben bereikt, dan mogen ze onder begeleiding gratis het museum bezoeken. Daarnaast kun je ook de lange wachtrijen voorkomen. Met je online gekochte ticket mag je namelijk vaak de lange wachtrijen overslaan en aansluiten bij een speciale wachtrij die vele malen korter is. Koop jij je ticket toch aan de kassa? Dan is het goed om rekening te houden met een hogere ticketprijs. Vaak betaal je 15 tot 20% meer. De ticket die je koopt voor Madame Tussauds zorgt er ook voor dat je gratis mag deelnemen aan enkele Experiences. Met deze ticket kun je de Star Wars, Marcel en London Ride Experience gratis bezoeken. Voor bepaalde experiences die je in Madame Tussauds kunt doen, zal je een aparte ticket moeten kopen. Dit is van toepassing op de Sherlock Holmes Experience.

Madame Tussauds Londen: praktische zaken

Dit wassenbeeldenmuseum kun je vinden in de buurt van het Regent’s Park in Londen. Hier kun je ook London Zoo vinden. Het museum kun je vinden in het centrum en dat is met de metro erg goed te bereiken. Als je met de metro uitstapt bij halte Baker Street, dan hoef je nog maar enkele minuten te lopen naar het museum. Ook met de bus kun je Madame Tussauds prima bereiken. Neem hiervoor dan één van de volgende lijnen: 13, 18, 27, 30, 74, 82, 113, 139, 205, 274 of 453. Deze bussen stoppen in het centrum, het museum kun je vervolgens vinden op loopafstand. Als je liever met de trein een bezoekje brengt aan dit populaire museum, dan moet je bij treinstation Marylebone Station zijn. Het is hierbij goed om te weten dat je wel meer dan 10 minuten moet lopen om bij het museum te komen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Madame Tussauds in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het British Museum en Victoria and Albert Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie