muhba museu dhistoria barcelona

Museu d’Història (MUHBA) in Barcelona: 35.000 historische items

Museu d’Història is het populaire Historisch Museum van Barcelona. Het historische museum wordt ook wel MUHBA genoemd. De collectie van het museum kun je vinden in verschillende locaties in de stad. In totaal zijn er maar liefst historische 35.000 voorwerpen die je kunt bewonderen. Wil jij een bezoek brengen aan het Museu d’Història in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over MUHBA Museu d’Història Barcelona

Sinds 1943 wordt in het MUHBA Museu d’Història Barcelona historisch erfgoed onderzocht en geconserveerd. Bezoekers kunnen hier een ontzettend goed beeld krijgen van het erfgoed van de Romeinse tijd tot heden. Met museum heeft een enorme collectie die je zelfs kunt vinden op verschillende locaties in de stad. Het gaat hierbij om meer dan 35.000 voorwerpen die vaak een archeologische oorsprong hebben. Sommige voorwerpen heeft het museum ook ontvangen of geleend van andere musea.

Museu d’Història Barcelona: hoofdgebouw Casa de Padellàs

Het hoofdgebouw van MUHBA Museu d’Història Barcelona is Casa de Padellàs. Dit is een prachtige gotische paleis uit de 16de eeuw. 1931 was een belangrijke jaar voor het paleis, het kreeg namelijk een andere locatie. Het paleis werd geheel opnieuw gelegd aan de Plaça del Rei, ook wel beter bekend als Casa Padellàs. Tijdens de verplaatsing vond er een belangrijke ontdekking plaats. Er werden namelijk oude resten van de Romeinse stad gevonden. Al snel werd er het besluit genomen om van het paleis een kasteel te maken. Vanaf 1943 kon hier dan ook het Museu D’Història de Barcelona bezocht worden. In het museum kun je meerdere exposities over de stad Barcelona bezoeken die erg interessant zijn. Het adres van het museum is Plaça del Rei s/n. Het museum is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken van 10.00 tot en met 19.00 uur.

Ticket MUHBA Museu d’Història Barcelona

Als je een bezoek wilt brengen aan het hoofdgebouw van MUHBA Museu d’Història Barcelona, dan heb je hiervoor een ticket nodig. Het is aan te raden om deze ticket online te bestellen. Op deze manier kun je profiteren van de laagste prijs en voorkom je dat je lang in de wachtrij moet staan. Een ticket voor het historische museum zal circa 7 euro kosten. Daarnaast zijn er veel andere afdelingen van het historische museum die je gratis kunt bezoeken. Beschik je over een Barcelona Card? Dan kun je het museum zelf gratis bezoeken.

Museu d’Història Barcelona: Plaça del Rei

Een andere locatie van het historische museum is Plaça del Rei. Die is een plein die erg sober oogt. Om het plein kun je prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen vinden die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Omdat deze locatie prachtig is, wordt Plaça del Rei vaak ook het Koningsplein genoemd. Plaça del Rei is de locatie waar je de mooiste Romeinse ruïnes kunt vinden en de bijzondere banketzaal met de naam Saló del Tinell. Deze zaal is erg populair omdat het de plek zou zijn waar de koningen Columbus hebben ontvangen toen hij terugkwam uit Amerika. Dit gebeurde in het jaar 1493. In de middeleeuwen was Plaça del Rei een plek waar ruige stierengevechten werden gehouden. Als je bij dit plein aankomt, dan heerst er tegenwoordig een hele gezellige sfeer. Straatmuzikanten zorgen voor amusement en vaak is het er erg levendig.

Museu d’Història Barcelona: Refugi 307

Refugi 307 is overgebleven na de Spaanse burgeroorlog. Voor de stad was dit een hele heftige periode. In 1937 werd er door Franco’s leger de eerste bombardement op Barcelona gedaan. Hierna volgden er nog ontzettend veel. Refugi 307 was in dit tijd een bunker waar burgers in beschermd werden. Deze bunker, Refugi 307, kon je vinden in de wijk Poble Sec. Wat erg bijzonder is aan Refugi 307, is dat er een tunnel te vinden is van maar liefst 400 meter.  Je kunt de bunker bekijken tijdens een rondleiding. Deze rondleidingen vinden plaats op zondag. Als je hieraan wilt deelnemen, dan is het advies om op tijd een plek te reserveren. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen vrij.

Museu d’Història Barcelona: Tempel van Augustus

Keizer Augustus was een belangrijke persoon. Om deze reden werd er voor hem dan ook speciaal een tempel gebouwd. Deze opdracht kwam van keizer Tiberius. Je kunt de tempel vinden op de heuvel Tàber. In de periode daarna is de tempel vernield. Uiteindelijk hebben ze in de 19de eeuw te ruines ontdekt er een bijzondere plek van gemaakt. De Tempel van Augustus is kosteloos te bezoeken.

Museu d’Història Barcelona: de heuvel Turó de la Rovira

Als je op zoek bent naar een schitterend uitzicht in de stad, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Toeristen die hier eerder zijn geweest spreken van het mooiste uitzicht dat je hebt over de prachtige stad. In dit gebied kun je behalve genieten van een adembenemend uitzicht, ook resten van het luchtafweergeschut bewonderen. Deze werden gebruikt gedurende de Spaanse burgeroorlog. Als je deze heuvel wilt beklimmen, dan is het goed om te weten dat het gaat om een stevige klim. Zorg er daarom ook voor dat je goede schoenen bij je het en flesjes water.

Museu d’Història Barcelona: graftombes en het informatiecentrum

Als er iemand vroeger overleed, dan werden ze graven buiten de stadsmuren. Dit deden ze vanwege de hygiene. Vooral de armere burgers en slaven werden hier begraven onder de grond. Eeuwenlang lagen ze hier. In 1950 vonden er bouwwerkzaamheden plaats. Tijdens de bouwwerkzaamheden werden de graftombes ontdekt. Wil je meer leren over de rituelen van de Romeinen tijdens een begrafenis? In het informatiecentrum van de necropolis van Plaça de la Vila de Madrid vertellen ze je hier alles over. Het adres van dit informatiecentrum is Plaça de la Vila de Madrid.

Museu d’Història Barcelona: Santa Catarina

In de wijk El Born kun je Santa Catarina vinden. Hier werd er een bijzondere vondst gedaan. Er zijn namelijk resten gevonden die maar liefst 4.000 jaar oud zijn. De resten die zijn gevonden komen uit de bronstijd. Je kunt hier van maandag tot en met zaterdag terecht van 7.30 tot en met 15.30 uur. Het adres is Carrer d’En Giralt el Pellicer 25.

In dit artikel heb je meer gelezen over Museu d’Historia (MUHBA) in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas.  Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie