Parc Güell Barcelona

Park Güell in Barcelona bezoeken

Park Güell is één van de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona die ontworpen is door de wereldberoemde architect Antoni Gaudí.  Antoni Gaudí had een rijke fantasie en dat merk je in dit park gelijk. Overal in het park kom je schitterende bouwwerken, prachtige bomen en geurende planten tegen. Net boven de wijk Gràcia kun je deze prachtige tuin bewonderen. Er zijn ontzettend veel toeristen die naar het park komen om te genieten van het adembenemende uitzicht die je vanaf het park hebt over de stad. Wil jij een bezoek brengen aan Park Güell? In dit artikel lees je er alles over.

De geschiedenis van Parc Güell Barcelona: Antoni Gaudí

Park Güell is meer dan honderd jaar geleden aangelegd in opdracht van Eusebi Güell. Eusebi Güell was een welvarende ondernemer die een schitterende tuinstad voor ogen had. Hij wilde dit graag laten bouwen naar Engels voorbeeld. Architect Antoni Gaudí is vervolgens druk aan de slag gegaan om een prachtige tuin te ontwerpen. Park Güell is één van zijn mooiste werken waarbij hij bezig is geweest met de natuur. De tuinstad was destijds niet zo populair en het werk was eigenlijk ook niet helemaal afgemaakt door de architect. Het werk van Antoni Gaudí  is een tijd later geopend als park. Tegenwoordig dient het park als een prachtige museum waar jaarlijks ontzettend veel toeristen op af komen. In het jaar 1984 is het park zelfs opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Parc Güell Barcelona bezoeken: wat kun je hier bekijken?

Jaarlijks komen er veel mensen naar Park Güell toe om een wandeling te maken. Gedurende deze wandeling kom je meerdere architectonische hoogtepunten tegen. Ook de geurende bloemen en planten in het park zijn de moeite waard om eens te bewonderen. Het park heeft een monumentale gedeelte. Dit deel van het park bevat onder andere de populaire trap met de salamander en de bekende trencadís bank. Om dit gedeelte van het park te bezoeken, moet je entree betalen.Enkele voorbeelden van monumenten die je hier kunt zien zijn:

 • Tuin Jardins d’Àustria
  De geur in deze tuin is helemaal de moeite waard om hier eens te komen. De architect heeft gekozen voor mediterrane boom- en plantensoorten. Je kunt hier veel citrusbomen, lavendel, rozemarijn, palmen, tijm en eucalyptus vinden.
 • L’escalinata del drac
  In dit gedeelte van het park kun je de bekende hagedis bewonderen.
 • Sala Hipóstila
  Dit zijn 86 zuilen, maar het worden er vaak 100 genoemd. Erg populair omdat deze zuilen verantwoordelijk waren voor de afvoer/watervoorziening in het park. De kleurrijke plafonds die je hier kunt bewonderen zijn zeker de moeite waard.
 • Casa Larrard
  In het park kun je een woning vinden van Eusebi Güell. Het wordt op dit moment gebruikt als school.
 • Plaça de la Natura
  Deze prachtige plein heeft een prachtige eyecatcher, namelijk de mozaïekbank die je hier kunt vinden.
 • El Pórtico de la Lavandera
  Deze bijzondere weg lijkt meer op een grot en was een hele tijd geleden bedoeld als beschutting tegen regen en zon.

Het park heeft ook een deel die je kosteloos kunt bezoeken. Een bezoek aan het gehele park zal circa 1,5-2 in beslag nemen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van welke delen van het park je wilt bezoeken. Er is een deel waar je voor moet betalen, het monumentale gedeelte, en een deel die je kosteloos kunt bezoeken. Al met al zal het een flinke wandeling worden, dus het is aan te raden om te zorgen voor comfortabele kleding en schoenen.

Ticket Parc Güell Barcelona

Als je een bezoek wilt brengen aan het monumentale gedeelte van Park Güell, dan heb je hier tickets voor nodig. Als je het park bezoekt, dan heb je de mogelijkheid om de tickets aan de kassa te kopen, maar dat is vaak geen goede optie omdat de rij ontzettend lang is waardoor je erg lang moet wachten. Door vooraf je ticket online te kopen voor Park Güell kun je op deze manier erg veel tijd en geld besparen. Als je een bezoek wilt brengen aan het park in het hoogseizoen, dan is het goed om al ruim om tijd een reservering te doen. Tickets zijn dan namelijk vaak al snel uitverkocht. Kinderen tot en met zes jaar mogen het park gratis betreden. Kinderen tussen 7-13 jaar betalen ongeveer 7 euro en volwassenen betalen een prijs van ongeveer 10 euro. Ook als je 65 jaar of ouder bent, mag je het park bezoeken tegen een lager tarief.

Park Güell bezoeken: maximaal aantal bezoekers per keer

Als je een bezoek brengt aan het park, is het wel goed om te weten dat er op hetzelfde moment maar 800 bezoekers aanwezig mogen zijn in het monumentale gedeelte van het park. Als je een ticket koopt, dan zal hierop staan aangegeven op welk tijdstip je het park kunt betreden. Bij het boeken kun je zelf aangegeven hoe laat je het park wilt bezoeken op een bepaalde dag. Ben je meer dan een half uur te laat? Dan heb je helaas pech en zal je ticket worden geannuleerd. Het is verstandig om hier rekening mee te houden als je een bezoek brengt aan Park Güell. In de zomer zijn er andere openingstijden dan in de winter. In de zomer is het park vaak langer geopend. De ochtend en middag zijn geschikt voor een bezoek. In de avond, als het al wat donkerder is, is het jammer dat je alles in het park minder goed kunt bekijken.

Parc Güell Barcelona openingstijden

Als je het park bezoekt, is het fijn om op de hoogte te zijn van de openingstijden. Hieronder kun je per maand de openingstijden vinden:

Januari tot en met 25 maart: 8.30-18.30 uur
26 maart tot en met april: 8.00-20.30 uur
1 mei tot en met27 augustus: 8.00-21.30 uur
28 augustus tot en met 28 oktober: 8.00-20.30 uur
29 oktober tot en met december: 8.30-18.30 uur

Het park is te bereiken met het openbaar vervoer en in de buurt van het park is er voldoende gelegenheid om ergens wat te eten en te drinken.

In dit artikel heb je meer gelezen over Park Güell in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie