saatchi gallery londen

Saatchi Gallery in Londen bezoeken

De Saatchi Gallery in Londen is een populair tentoonstellingsruimte waar je hedendaagse beeldende kunst kunt bewonderen. Deze schitterende galerij is ingericht in minimal art-stijl en heeft een oppervlakte van maar liefst 50.000 vierkante meter. De tentoonstellingsruimte werd in eerste instantie geopend door Richard Saatchi om zijn eigen collectie de delen met het publiek. Dit gebeurde in 1985. Inmiddels kun je hier werk van veel meer kunstenaars bewonderen en is het zelfs mogelijk om de galerij virtueel via internet te bezoeken. Wil jij een bezoek brengen aan het Saatchi Gallery in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Saatchi Gallery Londen

De Saatchi Gallery speelt een grote rol in de Britse Kunst. Dankzij deze galerij was de waarde van Britse kunst beter in de schatten. Veel kunstenaars zijn bekend geworden dankzij een tentoonstelling in de galerij. Enkele voorbeelden van kunstenaars die een kans hebben gekregen van Saatchi zijn Damien Hirst, Tracey Emin, Franz Ackermann en Albert Oehlen. In 2006 kwam het museum met een nieuw initiatief, via de website startte namelijk Your Gallery. Kunstenaars over de hele wereld kunnen hun werk uploaden om te delen met anderen. Zij kunnen een CV toevoegen en aangeven wanneer hun werk te zien is in een tentoonstelling. Meer dan 20.000 kunstenaars maken tegenwoordig dankbaar gebruik van dit initiatief. Kunst kan gedeeld worden, je kunt berichten sturen en beantwoorden. Het is een hele interessante manier om kunstenaars met elkaar in contact te brengen.

Saatchi Gallery Londen bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Saatchi Gallery in Londen, dan is het handig om op te hoogte te zijn van enkele praktische zaken. De galerij is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het adres van de galerij is Duke of York’s HQ, King’s Road, London, SW3 4RY. Saatchi Gallery is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Met de metro moet je uitstappen bij de halte Sloane Square Underground. Vanaf deze metrostation hoef je nog maar 3 tot 4 minuten te lopen. Als je graag met de bus naar de galerij wilt reizen, dan moet je kiezen voor de lijnen 11,19,11,49,211 en 319 die langs King’s Road rijden. De buslijnen 11,137 en 211 komen ook langs halte Lower Sloane Street. Het is dan nog maar een stukje lopen naar de galerij.

In dit artikel heb je meer gelezen over Saatchi Gallery in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Sir John Soane’s Museum en Wallace Collection zijn grote aanraders.

Plaats een reactie