Sir John Soane's Museum Londen

Sir John Soane’s Museum in Londen bezoeken

Sir John Soane was een wereldberoemde architect. Het Sir John Soane’s Museum in Londen staat helemaal in het teken van zijn leven. Voor zijn overlijden heeft hij geregeld dat zijn huis als museum bezocht mocht worden en dat deze toegankelijk moest zijn voor studenten. In het museum kun je zijn spullen bekijken, zijn werk en meer over zijn gedachten. Het museum is zeker de moeite waard om te bezoeken. De collectie bestaat onder andere uit kunst, vazen, beelden, ornamenten en zelfs gedecoreerde plafonds. Wil jij een bezoek brengen aan het Sir John Soane’s Museum in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over Sir John Soane’s Museum Londen

Het Sir John Soane’s Museum in Londen is geen groot museum, maar het is zeker de moeite waard. De architect Sir John Soane verzamelde gedurende zijn leven veel kunst. Voor zijn overlijden heeft hij geregeld dat zijn woning en alles wat er in zat, bezocht mocht worden door het groot publiek. Het museum moest vooral voor studenten toegankelijk zijn. In het museum kun je van alles bewonderen. Denk hierbij aan kunst, gedecoreerde plafonds, vazen en beelden. Daarnaast leer je de architect hier ook beter kennen. De architect heeft nadrukkelijk aangegeven voor zijn overlijden dat niks in zijn woning verplaatst of veranderd mocht worden. Op deze manier krijg jij als bezoeker een erg goed beeld van zijn woonsituatie.

Sir John Soane’s Museum bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het Sir John Soane’s Museum in Londen, dan is het goed om te weten dat je hier geen ticket voor hoeft te kopen. De entree voor het museum is namelijk gratis. Je kunt het museum van woensdag tot en met zondag bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is voorzien van een shop waar je souvenirs kunt kopen. Het adres van Sir John Soane’s Museum is 13 Lincoln’s Inn Fields, London WC2A 3BP. De volgende punten zijn ook handig om te weten:

  • In het museum mag je geen foto’s en video’s maken.
  • Je kunt gebruik maken van kluisjes. Het museum heeft geen ruimte voor koffers en fietsen. Probeer hier rekening mee te houden.
  • In het museum mag je geen stiletto hakken dragen. Deze regel is ingebracht omdat ze de houten vloer van het museum niet willen beschadigen.
  • In het museum kun je veel trappen vinden. Lukt het niet om deze trappen te belopen, dan mag je om hulp vragen. Er zal dan een andere manier gevonden worden om het museum toch te bezoeken.
  • Het museum is gratis te bezoeken, voor bepaalde activiteiten en events kan er entree gevraagd worden.

In dit artikel heb je meer gelezen over Sir John Soane’s Museum in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Charles Dickens museum en National Portrait Gallery zijn grote aanraders.

Plaats een reactie