Sant Pau Recinte Modernista

Sant Pau Recinte Modernista in Barcelona bezoeken

Sant Pau Recinte Modernista is een oude ziekenhuis in Barcelona. Dit ziekenhuis is zo populair omdat dit het grootste complex is uit het Catalaans modernisme die je ter wereld kunt vinden. Een eeuw geleden lieten vooral de armere bewoners van Barcelona zich behandelen in dit ziekenhuis. Het terrein van Sant Pau Recinte Modernista werd hersteld en in 2014 geopend voor bezoekers. Wil jij een bezoek brengen aan het Sant Pau Recinte Modernista in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Sant Pau Recinte Modernista: Catalaans modernisme

Voor kunstliefhebbers is een bezoek aan het Sant Pau Recinte Modernista erg interessant. Vooral als je interesse hebt in het Catalaans modernisme mag je dit schitterende bouwwerk niet missen. De geschiedenis en architectuur van het ziekenhuis zijn schitterend om te bekijken en is het zelfs één van de relevantste art-nouveau complexen die je in Europa kun vinden. Als je een liefhebber bent van Antoni Gaudi, dan zal je zeker geen spijt krijgen van je bezoek aan dit ziekenhuis. Het werk van Antoni Gaudi valt namelijk ook onder het Catalaans modernisme. Wat kun je verder allemaal bewonderen in het Sant Pau Recinte Modernista?

 • Bouwwerken met de mooiste kleuren
 • De Catalaanse mozaïekstijl trencadís is overal in het ziekenhuis te bewonderen
 • Er zijn veel afzonderlijke gebouwen in het complex te vinden. Denk hierbij aan een kerk, klooster en zelfs een waterreservoir
 • Het gebouw is voorzien van schitterende tuinen
 • Er zijn 27 paviljoenen te bezoeken, volgens plan hoorden er eigenlijk 48 te bestaat. Dit is niet gelukt.
 • Er zijn ondergrondse tunnels te bewonderen. Deze kun je tegenwoordig bezoeken als ondergrondse galerijen in het hoofdgebouw
 • Je leer in dit gebouw veel over de architectuur uit het Catalaans modernisme
 • Je leer in dit gebouw veel over de geschiedenis van het Catalaans modernisme

Een bezoek aan de binnen- en buitenkant van het gebouw zal je circa een uur duren.

Sant Pau Recinte Modernista: architect Lluis Domènech i Montaner

De architect van het gebouw is Lluis Domènech i Montaner. Deze architect had een hele bijzondere filosofie. Hij was er namelijk heilig van overtuigd dat zieke mensen beter en sneller kunnen genezen in een mooie inspirerende omgeving. Sant Pau Recinte Modernista heeft een monumentale gedeelte, deze wordt niet meer in gebruik genomen als ziekenhuis. Alle spullen, zoals kasten en bedden zijn overgeplaatst naar het nieuwe ziekenhuis. Dit nieuwe ziekenhuis kun je in de buurt vinden van het Sant Pau Recinte Modernista. Het grootste deel van Sant Pau Recinte Modernista is in de buitenlucht te bezoeken. Is het heel erg warm of regent het ontzettend? Dan is het verstandig om je bezoek op een andere dag te plannen.

Sant Pau Recinte Modernista: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan Sant Pau Recinte Modernista, dan zal je een ticket moeten kopen. Zonder ticket kun je de buitenkant van het gebouw bekijken, maar op deze manier krijg je niet de beste indruk van het ziekenhuis. De binnenkant is namelijk helemaal de moeite waard. Kinderen die de leeftijd van 12 jaar nog niet hebben bereikt, mogen het complex gratis bezoeken. Als je 12 tot 29 jaar bent, betaal je 9,10 euro voor een ticket. Dit is ook de prijs die 65-plussers betalen. Volwassenen betalen voor een ticket 13 euro. Als je kiest voor een dergelijke ticket, dan mag je alleen de binnenplaats bezoeken, je bezoekt dan:

 • Het paviljoen Sant Salvador
 • Het paviljoen Sant Rafael

Als je bij deze tour extra informatie wilt, dan kun je kiezen voor een audio gids die je bij de kassa kunt krijgen. Hiervoor betaal je een meerprijs van 3 euro. Wil je het hoofdgebouw bezoeken en daarmee ook het mooiste stukje van Sant Pau Recinte Modernista? Dan moet je kiezen voor een rondleiding inclusief gids. De gids zal je het hoofdgebouw laten zien en informatie geven over het complex. De tickets hiervoor zijn te reserveren via de Sant Pau website. De kosten voor dergelijke tickets zijn wel wat hoger. Kinderen tot 12 jaar mogen ook hierbij het gebouw gratis betreden. 12-29 jarigen en 65-plussers betalen een prijs van 13,30 euro per ticket. Volwassenen betalen per ticket 19 euro. De tour duurt op deze manier wel langer, namelijk circa 75 minuten. Deze tour wordt ook gegeven in meerdere talen: Engels en Spaans.

Sant Pau Recinte Modernista: handige tips

Hieronder kun je enkele handige tips vinden die fijn zijn om te weten als je een bezoek wilt brengen aan Sant Pau Recinte Modernista.

 • Je hebt op bepaalde dagen de mogelijkheid om het gebouw gratis te bezoeken. Wil je liever geen ticket kopen? Dan is het goed om te weten dat je op elke eerste zondag van de maand het ziekenhuis helemaal kosteloos kunt bezoeken.
 • Wil je een bezoek aan Sant Pau Recinte Modernista graag combineren met een andere activiteit? Dan is het goed om te weten dat je Sagrada Familia in de buurt kunt vinden. Deze twee bezienswaardigheden zijn prima in te plannen op één dag.
 • Wil je na de tijd wat eten en drinken? Dan kun je hiervoor terecht bij Avinguda de Gaudí. Deze gezellige plek beschikt over de leukste terrasjes en restaurants waar je wat kunt eten en/of drinken.
 • Van november tot maart kun je het complex bezoeken van ma t/m za van 10.00 tot 16.30 uur. Op de zondagen en tijdens de feestdagen kun je hier terecht van 10.00 tot 14.30 uur.
 • Van april tot oktober kun je het complex bezoeken van ma t/m za van 10.00 tot 18.30 uur. Op de zondagen en feestdagen kun je hier terecht van 10.00 tot 14.30 uur.
 • Het Sant Pau Recinte Modernista  is gemakkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer.

In dit artikel heb je meer gelezen over Sant Pau Recinte Modernista in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie