la pedrera barcelona

La Pedrera in Barcelona bezoeken

Antoni Gaudí heeft aan de Paseo de Gràcia in de wijk Eixample twee huizen vormgegeven: Casa Batlló én Casa Milà , ook wel La Pedrera genoemd. Als je een liefhebber bent van het werk van Gaudi, is een bezoekje aan deze woning in Barcelona dan ook zeker de moeite waard. Wereldberoemde architectuurkenners spreken van een echt meesterwerk. La Pedrera is tegenwoordig een groot modernistisch icoon en wordt jaarlijks bezocht door ontzettend veel mensen. Wil jij een bezoek brengen aan La Pedrera in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

Over La Pedrera Barcelona

De woning heet officieel Casa Milà, maar al gauw kreeg deze de bijnaam La Pedrera. La Pedrera betekent steengroeve. Casa Milà  is gebouwd tussen 1906 en 1912. De opdracht hiervoor werd gegeven door de rijke Pere Milà. Milà was opslag verliefd op Casa Batlló, dan hij graag iets soortgelijks wilde. Deze woning kun je in dezelfde straat vinden. Gaudi kreeg de opdracht en ging aan de slag. Hij kreeg de vrijheid, maar dit leidde meerdere malen tot felle discussies. Hij heeft de woning vervolgens nooit afgemaakt. Van de buitenkant bestaat de woning namelijk uit enorme stukken kalksteen. Dit kalksteen dient als decoratie en speelt verder geen rol in de constructie van het gebouw. La Pedrera in Barcelona wordt jaarlijks ontzettend veel bezocht door toeristen. Dit is zeker niet zonder reden. Er zijn namelijk meerdere goede redenen te bedenken waarom een bezoekje aan La Predrera in Barcelona de moeite waard is. Tijdens een bezoek aan deze woning zal je veel achtergrondinformatie krijgen over Gaudi, vooral over zijn technieken en inzichten zal je goed worden geïnformeerd. Daarnaast is het interieur adembenemend. Om deze reden is Casa Milà, La Pedrera, dan ook in circa 15 beroemde films te zien. La Pedrera staat inmiddels al opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wil je genieten van een prachtig uitzicht over Barcelona? Vergeet dan niet om het dakterras te bezoeken als je hier bent.

La Pedrera Barcelona: absolute hoogtepunten

Als je naar La Pedrera in Barcelona gaat, dan wil je natuurlijk graag weten wat je hier ongeveer van kunt verwachten. Wat zijn de absolute hoogtepunten van de woning die je niet mag missen? Hieronder vertellen wij je hier graag meer over:

  • In de woning kun je meerdere expositieruimtes bezoeken. Er is een vaste tentoonstelling te bezoeken met werk van Gaudi.
  • De appartementen in de woning zijn schitterend gemeubileerd. Let hier ook op de schitterende details.
  • Het dak is schitterend. Als je hier naar toe gaat, dan kom je ook de prachtige torens en schoorstenen tegen. Het uitzicht over de stad Barcelona is hier zeker de moeite waard.
  • Het gebouw heeft 150 ramen, van de buitenkant ziet dit er schitterend uit. De voorgevel is prachtig gedecoreerd.
  • Op de vierde etage van het gebouw kun je een appartement bezoeken die je een goed beeld geeft van hoe de mensen aan het begin van de 20ste eeuw leefden. De andere appartementen in de woning kun je niet bezoeken, ze zijn namelijk bewoond.
  • Bekijk een interessante audiovisuele voorstellen over Barcelona op de vierde verdieping.
  • De patio’s zijn schitterend om te bezoeken.

La Pedrera Barcelona: bezoekmoment

Als je een bezoek wilt brengen aan La Pedrera, dan is het fijn om te weten op welke momenten deze woning op haar mooist is. Op deze manier kun je namelijk het optimale uit je bezoek halen. Het is hierbij goed om te weten dat La Pedrera erg populair is onder toeristen, het zal er dan ook erg vaak druk zijn. Vooral gedurende de zomermaanden is het er extra druk. Dit terwijl het gedurende deze periode niet erg comfortabel is om hier rond te lopen. In de woning kan het erg warm worden, vooral op het dakterras is het bijna niet vol te houden. Bezoek La Pedrera zo vroeg mogelijk om te genieten van meer rust tijdens je bezoek. Wil je La Pedrera in alle rust bezoeken en genieten van een extra bijzondere ervaring? Dan kun je ervoor kiezen om de woning in de avond te bezoeken. Het interieur lijkt dan bijna geheel anders dan overdag. Op het dakterras kun je dan ook genieten van een extra mooie uitzicht over de stad.

La Pedrera Barcelona : rondleiding met gids

Bezoekers die tijdens hun bezoek extra informatie willen, kunnen Casa Milà onder begeleiding van een ervaren gids bezoeken. Op deze manier maak jij je bezoek extra waardevol. De ervaren gids zal je namelijk tijdens het bezoek voorzien van alle informatie over de geschiedenis en architectuur van La Pedrera. Ook over het leven van Gaudi zal je erg veel informatie ontvangen. Wil je de woning bezoeken met een groep? Dan bestaan hiervoor ook verschillende mogelijkheden. Breng je wensen in beeld en vraag naar de groepsmogelijkheden.

Ticket La Pedrera Barcelona

Als je een bezoek wilt brengen aan La Pedrera Barcelona, dan heb je hiervoor een ticket nodig. Het is verstandig om je ticket van te voren online te bestellen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Daarnaast bespaar je ook veel tijd, omdat je op deze manier kunt voorkomen dat je gedurende je stedentrip in Barcelona lang in de wachtrij moet staan om een ticket te kopen. Als je al in bezit bent van een ticket, mag je namelijk vaak plaatsnemen in een ‘snellere rij’. Een volwassene zal circa 22 euro betalen voor een ticket. Kinderen tot 7 jaar mogen de woning gratis betreden. Kinderen van 7 tot 12 jaar mogen met korting naar binnen, zij betalen 11 euro per persoon. Als je een student of senior bent, dan kun je ook profiteren van een mooie korting. Je zal dan per ticket ongeveer 16,50 euro betalen. Als je een ticket online koopt, dan zal je een digitale voucher ontvangen. Deze kun je bewaren op je smartphone en laten scannen als je een bezoek brengt aan La Pedrera Barcelona. Je kunt er ook voor kiezen om deze tickets af te drukken.

La Pedrera Barcelona: handige informatie

Indien je een bezoek wilt plannen aan La Pedrera, dan kun je dit van maandag tot en met zondag doen van 9.00 tot 18.30 uur. De laatste bezoekers mogen rond 18.00 naar binnen. Gedurende het zomerseizoen en winterseizoen, kunnen bepaalde dagen afwijken van deze openingstijden. Rond Kerst kun je La Pedrera bijvoorbeeld ook nog veel in de avond bezoeken. Als je een ticket hebt gekocht van te voren, dan staat hier al een bezoektijd op. Op deze manier wordt er voorkomen dat het te druk wordt in de woning. La Pedrera is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Als je met de metro komt, dan moet je uitstappen bij de metrohalte Passeig de Gràcia. Heb je tijdens je bezoek zin in een hapje en/of drankje? Dan kun je terecht in het Café La Pedrera. Het gebouw is ook voorzien van een souvenirshop waar je terecht kunt voor leuke cadeautjes.

In dit artikel heb je meer gelezen over La Pedrera in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan de hoge heuvel Tibidabo, Montserrat en Las Ramblas.  Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie