national portrait gallery londen

National Portrait Gallery in Londen bezoeken

Het National Portrait Gallery in Londen is een interessant museum met portretten. De portretten die je in het museum kunt vinden zijn van relevante personen die we kennen uit de geschiedenis van Groot-Brittannië. In het museum kun je maar liefst meer dan 9.000 portretten bewonderen. Bekijk hier de mooiste beelden, schilderijen, tekeningen en foto’s van mensen die belangrijk zijn of waren voor Groot-Brittannië. Wil jij een bezoek brengen aan het National Portrait Gallery  in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over het National Portrait Gallery

Het National Portrait Gallery in Londen is opgericht in 1856. In deze periode waren er maar weinig musea gericht op enkel portretten. Het museum heeft een indrukwekkende verzameling van meer dan 9.000 portretten van personen die belangrijk zijn of waren voor Groot-Brittannië. Onder deze personen bevinden zich helden, dichters, schilders, filosofen en politici. Zelfs grote schurken uit de geschiedenis van Groot-Brittannië kun je in dit museum vinden. Vanwege de hoeveelheid portretten die het museum bezit, is het niet mogelijk om alles tentoon te stellen in het museum. Om deze reden zijn er bepaalde portretten opgeborgen, deze kunnen op aanvraag wel bekeken worden. De portretten van de koninklijke familie zijn erg populair. Veel bezoekers komen speciaal naar het National Portrait Gallery om deze werken te bewonderen.

Het National Portrait Gallery

In het museum kun je de portretten bekijken op chronologische volgorde. Het oudste schilderij dat je kunt vinden in het museum is uit 1505. Dit schilderij is gemaakt door Michel Sittow van Hendrik VII. Enkele andere oudere kunstwerken zijn van zijn zoon Hendrik VIII en zijn vrouw Elizabeth van York. Deze oude portretten kun je vinden op de bovenste verdiepingen. Hoe meer je naar beneden gaat in het museum, hoe meer je te maken krijgt met hedendaagse personen. Een van de nieuwe portretten is gemaakt door Rodrigo Moynihan van Margaret Thatcher. Een absolute hoogtepunt van het museum, is het portret van William Shakespeare. Dit kunstwerk is zo populair, omdat het één van de eerste kunstwerken was dat het museum kreeg sinds het bestaan en daarnaast is dit waarschijnlijk ook het enige portret dat er gemaakt is van William Shakespeare. In het museum kun je als bezoeker ook altijd een vaste collectie bekijken van fotograaf John Hedgecoe.

National Portrait Gallery bezoeken

Als je een bezoek wilt brengen aan het National Portrait Gallery, dan is het goed om te weten dat je deze museum kunt vinden naast de National Gallery in Londen. Als je naar dit museum wilt, dan hoef je geen ticket te kopen. Het museum is namelijk gratis te bezoeken. Hierdoor kun je nog enkele andere praktische zaken vinden:

  • Het adres van National Portrait Gallery is St. Martin’s Pl, Charing Cross, London WC2H 0HE, Verenigd Koninkrijk
  • Je betaalt geen toegangsprijs om dit museum te bezoeken. De kans bestaat dat er wel entree wordt gevraagd bij speciale tentoonstellingen in het museum.
  • Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op de vrijdag is het museum te bezoeken tot 21.00 uur.
  • In het museum kun je gratis gebruik maken van Wifi.
  • In het museum kun je een restaurant en bar vinden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.
  • Er is een museum shop waar je leuke souvenirs kunt kopen

In dit artikel heb je meer gelezen over het National Portrait Gallery in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Het Sir John Soane’s Museum en het National Maritime Museum zijn grote aanraders.

Plaats een reactie