the clink londen

The Clink bezoeken: beruchtste en beroemdste gevangenis van Engeland

In Londen krijg jij de kans om een beruchte gevangenis te bezoeken. The Clink kun je vinden in district Southwark en wereldberoemd. Dit komt omdat het één van de oudste gevangenissen is die je in Engeland kunt vinden. Vanaf 1144 werd de Clink in gebruik genomen als gevangenis. Tegenwoordig is het een museum waar je tijdens een bezoek een goed beeld kunt krijgen van hoe de gevangenen hier rond de 12de tot 18de eeuw leefden. Wil jij een bezoek brengen aan the Clink in Londen? In dit artikel lees je er alles over.

Over The Clink Londen

The Clink in Londen is een populaire gevangenis in Engeland. Dit komt omdat het waarschijnlijk de oudste gevangenis is die het Verenigde Koninkrijk kent. Vanaf 1144 werden hier al gevangenen gehouden. De gevangenis was van bisschop van Winchester. De gevangenis kon je daarom ook vinden in zijn woonpaleis. De bisschop nam hier zowel mannen als vrouwen gevangen. Hier stond de gevangenen een vreselijke tijd te wachten. Ze werden hier namelijk gemarteld. In 1780 vond er in dit museum een brand plaats die veel verwoestte. Als je een bezoek brengt aan het museum dan zal je een goed beeld krijgen van hoe het er destijds aan toe ging. Je kunt er onder andere martelwerktuigen bekijken en ook hebben ze geprobeerd om de sfeer destijds na te maken door poppen te gebruiken. De reis naar deze gevangenis zorgt al voor een bijzondere ervaring. Deze beroemde gevangenis kun je namelijk vinden op een locatie die je nog doet denken aan de 19de eeuw.

The Clink Londen: rondleiding, evenementen en educatie

In The Clink Londen besteden ze veel aandacht aan georganiseerde rondleidingen en onderwijs. Als je dit museum bezoekt, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een rondleiding van een ervaren gids. Op deze manier krijg je tijdens de rondleiding ook veel informatie over de geschiedenis van het museum. Studenten kunnen van dit bezoek ook veel leren, voor deze groep worden er daarom ook speciale programma’s aangeboden. Het museum is tegenwoordig nog steeds bezig met onderzoek naar criminaliteit, straffen en gevangenissen. Het museum is daarnaast jaarlijks bezig met het organiseren van de spannendste en leukste evenementen in het museum. Wat dacht je van een echte geestenjacht in het museum? Dit is echter wel voor de groep mensen die écht niet bang zijn. Het museum staat bekend als locatie waar signalen van geesten zijn gevonden en andere paranormale activiteiten. Dit maakt deze evenementen nog spannender en zeker de moeite waard.

The Clink Londen: praktische zaken

Als je een bezoek brengt aan The Clink in Londen, dan is het handig om op de hoogte te zijn van bepaalde zaken. Het adres van het museum is 1 Clink Street, Bankside. In de zomer en winter worden er andere openingstijden gehanteerd. In de zomer (juli tot september) kun je hier de hele week terecht van 10.00 tot 21.00 uur terecht. In de winter (oktober tot juni) kun je hier van maandag tot en met vrijdag terecht van 10.00 tot 18.00 uur. In het weekend kun je langer genieten van het museum, dan kun je een bezoek brengen van 10.00 tot 19.30 uur. Het is goed om te weten dat het museum voor kinderen spannend kan zijn. Het is daarom niet aan te raden om hele kleine kinderen mee te nemen, zij kunnen schrikken van de sfeer in de gevangenis.

The Clink Londen: ticket kopen

Als je een bezoek wilt brengen aan The Clink in Londen, dan heb je hier een ticket voor nodig. Het is aan te raden om je ticket van te voren al online te bestellen. Op deze manier kun je namelijk profiteren van de laagste prijs. Ook is het op deze manier mogelijk om te voorkomen dat je in lange wachtrijen moet staan om een ticket te kopen. Voor een volwassene betaal je circa £7,50 en kinderen onder de 16 jaar kosten £5,50.

In dit artikel heb je meer gelezen over The Clink in Londen. Wil je meer interessante musea in Londen bezoeken? Bekijk dan de Top 20 interessante musea in Londen om de rest van je reis in te plannen. Sir John Soane’s Museum en Wallace Collection zijn grote aanraders.

Plaats een reactie