queens zoo

Queens Zoo in New York bezoeken

In het mooie Queens, New York kun je Queens Zoo vinden. Vanaf 1968 is deze dierentuin geopend voor het grote publiek. Queens Zoo staat in het teken van dieren die je tegenkomt op het Amerikaanse content. Deze dierentuin in Queens trekt vooral ontzettend veel bezoekers vanwege een enorme koepel met een diameter van circa 53 meter die je hier kunt vinden. Bezoekers mogen deze koepel betreden om de mooiste zangvogels te horen en reigers en papegaaien te bewonderen.In dit artikel lees je meer over Queens Zoo in New York.

Queens Zoo in New York

De dierentuin in Queens wordt beheerd door de Wildlife Conservation Society. Central Park Zoo, Bronx Zoo en Prospect Park Zoo worden ook beheerd door dezelfde organisatie. In Queens Zoo worden regelmatig leuke activiteiten gehouden. Tijdens Pasen en Kerst kunnen kinderen hier terecht voor een leuke dag. Met Pasen worden er eieren gezocht in de dierentuin en worden er kleurplaten uitgedeeld. Queens Zoo beschik ook over een interessant onderwijsprogramma voor alle leeftijdsgroepen.

Queens Zoo bezoeken met gids

Als je Queens Zoo bezoekt, is het extra fijn om begeleiding en informatie te ontvangen van een ervaren gids. Deze tours worden vaak aangeboden aan diverse reisgroepen, schoolgroepen en groepen die aan zomerkamp doen. Als je met een groep in New York bent, is het zeker leuk om hier aan deel te nemen. Op deze manier kun je veel leren over de dieren die je in deze dierentuin tegenkomt en mis je geen hoogtepunten van Queens Zoo.

Queens Zoo: dieren

In Queens kun je diverse soorten dieren bewonderen. Hieronder kun je enkele dieren vinden die je in ieder geval zeker kunt bewonderen in Queens Zoo:

 • Brilbeer
 • Gaffelbok
 • Papegaaien
 • Reigers
 • Chacopekari
 • Zangvogels
 • Zeehonden

Queens Zoo: Wildlife Conservation Society een grote rol

Queens Zoo wordt beheerd door Wildlife Conservation Society. Wildlife Conservation Society werd in 1895 opgericht en heette destijds nog New York Zoological Society. Zij vinden het erg belangrijk dat aquatische wild voort blijft bestaan. Om dit te behouden, is het erg belangrijk om samen respect te hebben voor de natuur. Wildlife Conservation Society beheert naast het New York Aquarium, ook nog het Bronx Zoo, de Central Park Zoo en de Prospect Park Zoo. Alle parken die onder beheer staan van Wildlife Conservation Society ontvangen jaarlijks maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

Queens Zoo: handig om te weten

Queens Zoo is dagelijks geopend. Van november tot en met april kun je dagelijks terecht in de dierentuin van 10.00 tot en met 16.30 uur. Van april tot en met november kun je genieten van Queens Zoo van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. In het weekend en gedurende feestdagen heb je ook te maken met gewijzigde openingstijden. Het park is dan te bezoeken van 10.00 uur tot en met 17.30 uur. In Queens Zoo heb je ook voldoende gelegenheid om een hapje en drankje te kopen.

Queens Zoo: tips en opmerkingen van bezoekers die je voor zijn gegaan

 • Sommige bezoekers konden de ingang van deze dierentuin niet direct vinden. Deze is namelijk te vinden aan de zijkant van Queens Zoo.
 • Het park is netjes onderhouden en erg schoon.
 • Bezoekers die hier zijn geweest met kinderen vinden Queens Zoo een echte aanrader. De kinderen kunnen zich hier prima vermaken.
 • Je kunt in Queens Zoo heerlijk lunchen.
 • Je hebt in Queens Zoo veel schaduwrijke plekjes waar je kunt rusten als het erg warm is. Een grote aanrader, ook tijdens warmere dagen in de zomer.

Queens Zoo: ticket kopen

Het is aan te raden om op tijd online al je ticket te bestellen. Op deze manier kun je namelijk vaak goedkoper een ticket aanschaffen. Kinderen die twee jaar of jonger zijn, mogen het park gratis betreden. Volwassenen kunnen het park al betreden voor minder dan 10 dollar en kinderen van drie tot 12 jaar betalen 6,95 dollar. Als je een ticket online koopt, dan zal je de ticket ontvangen via de e-mail of app. Deze digitale ticket kun je vervolgens bij Queens Zoo laten zien op je smartphone om het park binnen te komen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Queens Zoo. Bekijk de Top 5 leukste dierentuinen van New York om meer bijzondere dieren en planten te bewonderen in New York. In New York zijn er daarnaast talloze activiteiten en bezienswaardigheden om een geweldige tijd te beleven in deze schitterende stad.

Plaats een reactie