prospect park zoo

Prospect Park Zoo in New York bezoeken

Het schitterende Prospect Park Zoo kun je vinden in Brooklyn, New York. Na een grondige renovatie, opende de dierentuin zoals we die nu kennen in 1993 haar deuren. Elk jaar komen er meer dan 200.000 mensen een kijkje nemen in Prospect park Zoo om de mooiste dieren te bekijken en veel over ze te leren. New York hecht als stad een grote waarde aan Prospect Park Zoo omdat ze een onderwijsprogramma hebben voor kinderen. Ook zorgen ze ervoor dat veel vrijwilligers uit de stad een steentje kunnen bijdragen en mogen helpen in de dierentuin. In dit artikel lees je alles over Prospect Park Zoo.

Prospect Park Zoo: dieren

In Prospect Park Zoo kom je de mooiste dieren tegen. De dieren die je kunt vinden in Prospect Park Zoo komen vanuit de hele wereld. Tegenwoordig wonen hier meer dan 400 soorten dieren. Je kunt de dieren in Prospect Park Zoo van heel dichtbij bekijken en dat zorgt voor bijzondere ervaringen. De volgende dieren kom je tijdens je bezoek aan deze dierentuin in ieder geval tegen:

  • Zeeleeuwen (ze hebben hier ook een hele leuke zeeleeuwenshow waar je naar toe kunt in de dierentuin)
  • Saki apen en Penseelapen
  • Pauwen (deze lopen ook los in de dierentuin)
  • Tropische vogels
  • Een kindergedeelte met onder andere geiten, eenden en schapen
  • Bavianen

Prospect Park Zoo: zeer geschikt voor kinderen

Prospect Park Zoo is zeer geschikt voor kinderen. Omdat deze dierentuin niet zo groot is, is het voor kinderen ook vol te houden met de meeste dieren in de dierentuin te bezoeken. Daarnaast heb je hier ook speciaal gedeelte waar de kinderen terecht kunnen om een geweldige tijd te beleven. Ze kunnen hier voedsel kopen om eenden, schapen en geiten te voederen. Dit is voor kinderen ontzettend leuk. Ze hebben hier de mogelijkheid om te spelen in de speeltuin en te bewegen. Prospect Park Zoo is een dierentuin die goed onderhouden en schoon is.

Prospect Park Zoo: onderwijsprogramma

De duur van een bezoek aan Prospect Park Zoo ligt gemiddeld op circa 3 uur. Het is dus verstandig om hier van te voren al rekening mee te houden. Er worden zomerkampen aangeboden zodat scholieren ontzettend veel kunnen leren. Daarnaast worden er tijdens de feestdagen en andere speciale gelegenheden leuke programma’s gehouden en activiteiten gedaan. Hierbij moet je denken aan een aanbieding voor een heerlijk ontbijtje in de dierentuin tijdens Moederdag en leuke scouts. Deze dierentuin heeft daarnaast een leerzaam onderwijs programma voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Prospect Park Zoo heeft een ruim aanbod. Als je meer informatie wilt over de educatie die de dierentuin aanbiedt, dan is het aan te raden om een kijkje te nemen bij het onderwijsprogramma Prospect Park Zoo. Je kunt Prospect Park Zoo vinden aan 450 Flatbush Avenue, Brooklyn, NY 11225.

Prospect Park Zoo: Wildlife Conservation Society relevant

Prospect Park Zoo wordt beheerd door Wildlife Conservation Society. Wildlife Conservation Society werd in 1895 opgericht en heette destijds nog New York Zoological Society. Zij vinden het erg belangrijk dat aquatische wild voort blijft bestaan. Om dit te behouden, is het erg belangrijk om samen respect te hebben voor de natuur. Wildlife Conservation Society beheert naast het New York Aquarium, ook nog het Bronx Zoo, de Central Park Zoo en Queens Zoo. Alle parken die onder beheer staan van Wildlife Conservation Society ontvangen jaarlijks maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

Prospect Park Zoo: openingstijden

Als je een bezoek wilt brengen aan Prospect Park Zoo, dan is het handig om van te voren de openingstijden al te bekijken. Van november tot en met april is het park geopend van 10:00 uur tot en met 16:30 uur. Vanaf april tot en met november moet je doordeweeks rekening houden met 10:00 tot en met 17:00 uur. Gedurende het weekend en de feestdagen is het park geopend van 10:00 uur tot en met 17:30 uur.

Prospect Park Zoo: Eten en drinken

In het Resfreshments Building kun je eten en drinken uit automaten kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf een lekkere lunch mee te nemen. Deze kun je dan in de dierentuin opeten. Je hebt in de dierentuin voldoende plekjes waar je even lekker kunt zitten en rusten. Omdat een bezoek aan deze dierentuin vaak maar 2 tot 3 uur duurt, vinden veel bezoekers het niet nodig om uitbundig te gaan lunchen of dineren.

Prospect Park Zoo: tickets kopen

Als je tijdens je vakantie in New York het Prospect Park Zoo wilt bezoeken, is het aan te raden om online je tickets al te kopen. Op deze manier kun je vaak profiteren van een voordelige prijs. Een ticket voor Prospect Park Zoo kost gemiddeld 9,9 voor volwassenen en 6,95 dollar voor kinderen. Als je kinderen hebt die 2 jaar of jonger zijn, dan mogen ze de dierentuin gratis betreden. Als je de tickets online koopt, dan krijg je vaak de digitale tickets via de e-mail of app. Deze digitale tickets kun je vervolgens gemakkelijk bij de dierentuin laten scannen om naar binnen te kunnen.

In dit artikel heb je meer gelezen over Prospect Park Zoo. Bekijk de Top 5 leukste dierentuinen van New York om meer bijzondere dieren en planten te bewonderen in New York. In New York zijn er daarnaast talloze activiteiten en bezienswaardigheden om een geweldige tijd te beleven in deze schitterende stad.

Plaats een reactie