central park zoo

Central Park Zoo in New York bezoeken

In New York kun je meerdere dierentuinen vinden. Central Park Zoo is de populairste dierentuin van New York en is ideaal voor een leuk dagje uit. Kinderen kunnen zich in deze dierentuin goed vermaken, maar ook veel volwassenen vinden het erg leuk om hier eens een kijkje te nemen. Als je naar Central Park Zoo gaat, dan zal jij je geen moment vervelen. In de dierentuin kun je veel bijzondere diersoorten bekijken, zullen kinderen zich uren kunnen vermaken in de kinderboerderij en kun je extra spanning opzoeken in een geweldige 4D filmtheater. Ben je uitgekeken in deze dierentuin? Dan kun je heerlijk gaan rusten in Central Park.

Central Park Zoo: pinguïns, exotische dieren en sneeuwluipaarden

In Central Park Zoo kun je ontzettend veel bijzondere diersoorten bewonderen. Enkele voorbeelden zijn sneeuwluipaarden, rode panda’s, grizzlyberen en meerdere soorten pinguïns. Als bezoeker heb je de mogelijkheid om meerdere voedingssessies bij te wonen van de dieren in de dierentuin. Het is ontzettend leuk om te zien hoe zeeleeuwen en pinguïns reageren op verse vis. In Central Park Zoo kun je daarnaast een schitterende nagebouwde regenwoud vinden die bijna niet is te onderscheiden van een echte regenwoud. Zo krijg je als bezoeker een ontzettend goed beeld van hoe het er in de realiteit aan toe gaat. Hier kom je veel slangen, maki’s en prachtige exotische vogels tegen.

Central Park Zoo: 4D filmtheater bezoeken

Als je in Central Park Zoo bent, dan is het zeker een aanrader om eens een bezoek te brengen aan het 4D filmtheater die je hier kunt vinden. We kennen allemaal de 3D film. Een 4D film bevat naast de bijzondere diepte effecten, ook bijzondere effecten zoals harde windstoten en waterdruppels om je helemaal mee te nemen voor een levensechte ervaring. Als je kleine kinderen hebt, dan bestaat de kans dat deze film net iets te spannend is voor hen. Bezoekers die je voor zijn gegaan spreken van een unieke ervaring in een schitterende omgeving.

Central Park Zoo: kinderen vermaken zich in de kinderboerderij

Als je met je kinderen een bezoek wilt brengen aan Central Park Zoo, dan hoef je in ieder geval nooit te denken dat zij zich gaan vervelen. In Central Park Zoo kun je namelijk ook een hele leuke kinderboerderij vinden waar je kinderen zich goed kunnen vermaken. Zij kunnen de dieren die hier rondlopen voeden en aaien. Voor de kinderen zal dit zorgen voor een hele leuke ervaring. Dieren die je hier tegenkomt zijn varkens, geiten, kippen en schapen. Veel bewoners van New York komen hier om één hele bijzondere reden. Je kunt in New York maar één koe vinden en deze woont in Central Park Zoo.

Central Park Zoo: door Wildlife Conservation Society beheerd

Central Park Zoo wordt beheerd door Wildlife Conservation Society. Wildlife Conservation Society werd in 1895 opgericht en heette destijds nog New York Zoological Society. Zij vinden het erg belangrijk dat aquatische wild voort blijft bestaan. Om dit te behouden, is het erg belangrijk om samen respect te hebben voor de natuur. Wildlife Conservation Society beheert naast het New York Aquarium, ook nog het Bronx Zoo, Queens Zoo en de Prospect Park Zoo. Alle parken die onder beheer staan van Wildlife Conservation Society ontvangen jaarlijks maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

Central Park Zoo: handig om te weten

Als je een bezoek brengt aan Central Park Zoo, dan is het goed om te weten dat kinderen onder de drie jaar gratis het park mogen bezoeken. De dierentuin is niet hele hele jaar te bezoeken. Voordat je deze dierentuin wilt bezoeken, is het daarom aan te raden om te kijken op Central Park Zoo wel geopend is. Normaal gesproken is de dierentuin open gedurende de maanden november, december, januari, februari, maart en april. Als je naar Central Park gaat, dan kun je Central Park Zoo vinden in de hoek aan de zuidoostelijke kant.

Central Park Zoo: tickets kopen

Heb je een Flex Pass aangeschaft voor je reis in New York? Dan hoef je geen ticket meer aan te schaffen voor een bezoek aan Central Park Zoo. Deze zit hier namelijk bij inbegrepen. In andere gevallen is het een aanrader om van te voren al een ticket aan te schaffen. Hiermee kun je namelijk veel geld besparen. De prijzen voor een ticket zal vaak circa 17-18 euro zijn. Indien je van te voren boekt, bestaat de kans dat je nog voordeliger tickets in huis kunt halen. Als je de tickets online koopt, dan kun je ervoor kiezen om de tickets via de app of e-mail te ontvangen. Als je in Central Park Zoo bent, dan hoef jij je tickets alleen maar te laten zien op je smartphone.

In dit artikel heb je meer gelezen over Central Park Zoo. Bekijk de Top 5 leukste dierentuinen van New York om meer bijzondere dieren en planten te bewonderen in New York. In New York zijn er daarnaast talloze activiteiten en bezienswaardigheden om een geweldige tijd te beleven in deze schitterende stad.

Plaats een reactie