El born ccm barcelona

El Born CCM in Barcelona bezoeken: een bijzonder stukje geschiedenis

El Born CCM is een bijzondere museum in Barcelona waar je onder andere veel relevante archeologische vondsten kunt vinden. De meeste archeologische vondsten komen uit het begin van de 18de eeuw. Of je nu een historieliefhebber bent of een architectuurliefhebber, een bezoek aan El Born CCM is zeker de moeite waard. Je kunt dit museum vinden in de wijk El Born. Wil jij een bezoek brengen aan El Born CCM in Barcelona? In dit artikel lees je er alles over.

El Born CCM Barcelona: de geschiedenis

Op 11 september 1714 vond er een relevante gebeurtenis plaats voor de Catalanen. Op deze datum hebben zij namelijk de strijd tegen het Franse leger opgegeven. Deze overgave was voor de Catalanen erg moeilijk. Ze hebben hiermee namelijk ook hun vrijheden opgegeven. De vrijheden waar ze erg hard voor hadden gewerkt. Huizen werden afgebroken en er waren constant kanonnen gericht op Barcelona. De locatie van de markthal is heel erg hard getroffen die periode. De resten die gevonden zijn op deze plek zijn daarom erg belangrijk voor Barcelona.

El Born CCM Barcelona: het museum

Het El Born CCM museum heeft een bijzondere locatie, je kunt het namelijk vinden in een oude markthal uit 1876. In de jaren 70 is deze markthal dichtgegaan. In de periode hierna, gedurende de jaren 90, kwam het idee om hier een bibliotheek te openen. Toen de werkzaamheden hier van start gingen, werd er een spectaculaire ontdekking gedaan. Tijdens de verbouwing werden er namelijk hele oude stadsresten gevonden. Deze stadsresten spelen een hele relevante rol in de geschiedenis van de Catalanen. Het museum bestaat uit vier zalen waar je tentoonstellingen kunt bezoeken. Dit gaat om vaste én tijdelijke tentoonstellingen. Daarnaast heb je ook een museumwinkel, een restaurant en een concertzaal die je kunt bezoeken. Het gebouw zelf is van binnen schitteren en zeker de moeite waard om eens te bekijken.

El Born CCM Barcelona: wat kun je hier vinden?

Als je een bezoek brengt aan El Born CCM, dan zal je versteld staan van hoe goed de geschiedenis van deze plek bewaard is gebleven. Je kunt op deze locatie namelijk nog erg goed zien waar de woningen stonden en hoe de straten in dit gebied liepen. Tijdens een bezoek aan El Born CCM zal je veel leren over de geschiedenis van Barcelona. Er is een interessante museum en een expositieruimte die je kunt bezoeken om erachter te komen hoe de mensen in Barcelona eeuwen geleden leefden. In het museum wordt er daarnaast ook veel aandacht geschonken aan leuke activiteiten voor de bezoekers. Zo worden er regelmatig interessant workshops georganiseerd, poppenkasten voor kinderen en zijn er ook bijzondere tijdelijke exposities te bewonderen. Ben je een muziekliefhebber? Dan is het ook erg leuk om te weten dat hier regelmatig concerten worden gehouden. Als je een bezoek brengt aan dit museum, dan is het goed om rekening te houden met een bezoektijd van circa 45 minuten tot 1,5 uur.

Ticket El Born CCM Barcelona

Als je een bezoek wilt brengen aan de tijdelijke en vaste collectie van het museum, dan zal je vaak een kaartje moeten kopen. Volwassenen betalen hier 4,40 euro voor. Kinderen tot 16 jaar mogen het museum gratis bezoeken. Jongeren tussen 16 en 29 jaar krijgen ook een korting en hoeven maar 3,08 euro te betalen. Daarnaast is het ook goed om te weten dat het museum op bepaalde dagen/tijdstippen gratis te bezoeken is. Zondag tussen 15:00 en 20:00 uur kun je het museum gratis betreden. Ook de gehele eerste zondag van de maand is een dag dat je gratis een bezoek kunt brengen aan El Born CCM in Barcelona. In het museum kun je veel informatie vinden op de informatieborden die er hangen. Je hebt ook de mogelijkheid om het museum te bezoeken onder begeleiding van een ervaren gids. Deze gids zal je gedurende een rondleiding op de hoogte stellen van interessante informatie en de stadsresten van heel dichtbij laten zien.

El Born CCM Barcelona: praktische zaken

Heb je honger tijdens het bezoeken van dit museum? Dan is dat geen probleem. In het museum heb je de mogelijkheid om een hapje te eten. Ook is er een shop aanwezig waar je een leuke souvenir kunt scoren. Wil je na het museumbezoek nog even heerlijk ontspannen? Dan kun je direct achter het museum stadspark La Ciutadella vinden. Hier kun je wandelen, picknicken en er is zelfs een speeltuin aanwezig voor kinderen. Hieronder kun je meer handige informatiepunten lezen:

  • Het museum is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken van 10:00 tot 20:00 uur.
  • Je hebt de mogelijkheid om gratis het museum te bezoeken, voor sommige tijdelijke en vaste collecties moet je wel entree betalen
  • Met het openbaar vervoer kun je het museum gemakkelijk bereiken.

In dit artikel heb je meer gelezen over El Born CCM in Barcelona. Wil je meer interessante bezienswaardigheden in Barcelona bezoeken? Denk hierbij aan Camp Nou, Sant Pau Recinte Modernista, Bunkers del Carmel en La pedrera. Bekijk dan de Top 18 bezienswaardigheden in Barcelona om de rest van je reis in te plannen.

Plaats een reactie