openbaar vervoer rome

Openbaar vervoer in Rome, hoe zit dat?

Als je op reis gaat naar Rome, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien van deze mooie stad. Je reist naar de mooiste basilieken en musea om zoveel mogelijk te zien van Rome. Het reizen naar verschillende bestemmingen binnen Rome kun je gemakkelijk doen met het openbaar vervoer. In Rome heb je de mogelijkheid om tijdens je vakantie of stedentrip gebruik te maken van de bus, trein, tram en metro. Het openbaar vervoer in Rome werkt gemakkelijk en is te begrijpen voor iedereen. Daarnaast zijn er ook enkele kortingskaarten waarmee je binnen de geldigheidsduur gratis kunt reizen met het openbaar vervoer. Er is zelfs een kortingspas die zich geheel focust op transport binnen Rome. Ga je naar Rome en wil je meer weten over het openbaar vervoer in deze schitterende stad? In dit artikel lees je er alles over.

Openbaar vervoer in Rome

Als je in Rome bent, dan kun jij je op verschillende manieren door de stad verplaatsen. Je kunt gebruik maken van de metro, tram, trein en bus. Hieronder kun je alles lezen wat je moet weten.

Met de bus door Rome

De bus is in Rome een hele populaire vervoersmiddel. Je ziet de bussen dan ook van ‘s ochtends vroeg tot middernacht constant rondrijden. Je komt ook veel kleinere, elektrische bussen tegen in de stad. Deze kleinere bussen zijn handig voor als je door de smallere straten heen moet. Ook in de nacht rijden er nachtbussen. Deze nachtbussen kun je gemakkelijk herkennen aan de letter N. Als je meer van Rome wilt zien, dan kun je kiezen voor een Sightseeing bus. Als jij je beter in de stad kunt redden, dan zijn de reguliere bussen ook een goed alternatief. Vaak betaal je dan ook een stuk minder. Met lijn H kun je naar Termini, Piazza Venezia, Largo Argentina en Trastevere. Als je naar Vaticaan, Largo Argentina, Piazza Venezia of Termini wilt dan kun je lijn 40 en 64 nemen. Lijn 62 gaat naar Repubblica, de Spaanse Trappen, Vaticaan en Piazza Venezia. Lijn 80 brengt je naar het populaire Colosseum, Trevifontein, Vaticaanse Musea en de Spaanse Trappen. Lijn 60 gaat naar Circo Massimo, Colosseum, Repubblica en Piazza Venezia. De bus is in Rome ook echt een interessante beleving, het is erg leuk om andere mensen tegen te komen en zo de stad te verkennen.

Met de metro door Rome

In Rome kun je in totaal twee metrolijnen vinden waar je gebruik van kunt maken. Je kunt lijn A nemen en lijn B. Lijn A is voor Ottaviano en heeft de rode kleur en Colosseo met de blauwe kleur. Het metrosysteem is op deze manier erg overzichtelijk. Tussen 5:30 en 23:30 is de metro actief om mensen te vervoeren. De metro rijdt om de paar minuten langs de populairste plekjes van Rome. Bij Station Termini kruisen deze twee lijnen elkaar.

Met de tram door Rome

In het centrum van Rome kun je tram 8 vinden. Deze tram kun je vinden in de wijken Largo Argentina, Trastevere en enkele andere wijken die je kunt vinden in het westen van Rome. De andere trammen rijden ook buiten Rome en zijn dus wat minder geschikt als je in Rome wilt blijven.

Met de trein door Rome

In Rome kun je twee grote treinstations bezoeken. De twee stations heten Roma Termini Station en Tiburtina Station. De stations hebben goede verbindingen met de metrolijnen zodat je direct verder kunt reizen. Als je moet wachten op de trein, dan hoef jij je geen moment te vervelen. Je kunt in de stations namelijk leuke restaurants, winkels en cafés vinden waar je kunt wachten onder genot van een hapje of een drankje. De trein wordt vaak gebruikt om van andere steden te reizen naar Rome. Dit is niet de beste manier om Rome zelf te ontdekken. Hiervoor is de bus, metro en tram een betere optie.

De taxi in Rome

Een andere manier dan het openbaar vervoer om bij je bestemming te komen, is door gebruik te maken van de taxi. De officiële taxi’s van deze mooie stad hebben een vergunning van de stad gekregen. Ook zijn de officiële taxi’s voorzien van een taxi bordje aan de bovenzijde. Als je een rit maakt in de stad, dan betaal je door middel van een meter. De prijzen die je moet betalen van en naar luchthavens, staan al vastgesteld. Als je gebruik wilt maken van een taxi in Rome, dan kun je de volgende nummers bellen:

  • +39 6 0609
  • +39 6 8822
  • +39 6 4994
  • +39 6 6645
  • +39 6 3570

Openbaar vervoer in Rome: hoeveel kost een kaartje?

Als je gebruikt wilt maken van het openbaar vervoer, dan zal je een ticket moeten kopen. Deze ticket noemen ze in Rome een ‘Metrebus’. Als je een kaartje hebt gekocht, dan kun je dezelfde kaart gebruiken om met de bus, metro en tram te reizen.  De prijs voor een ticket zal iets meer dan één euro zijn, meestal 1,50 euro. Dit is een voordelige manier om in Rome bij je bestemming te komen. Je hebt ook de mogelijkheid om een kaart te kopen die je de hele dag mag gebruiken. Deze dagkaarten kosten ongeveer zes euro. Er zijn zelfs kaarten verkrijgbaar die je de hele week kunt gebruiken om mee te reizen door Rome. Voor deze weekkaarten betaal je ook iets meer, dan hierbij aan circa 24 euro. Dit betekent wel dat je een week zonder zorgen kunt reizen om Rome verder te ontdekken.

Openbaar vervoer in Rome: waar kan ik een kaartje kopen?

Als je wilt reizen met het openbaar vervoer, dan moet je natuurlijk een kaartje kopen. Je kunt het beste kaartjes kopen bij een metrostation. Op straat in Rome kun je ook veel kiosks vinden die kaartjes aanbieden voor de tram, metro en bus. Een goede tip is om te wetten dat je bij veel bussen in Rome niet de mogelijkheid hebt om een kaartje te kopen. Vooral toeristen stappen al snel in een bus omdat ze denken dat daar een ticket te krijgen is. Zorg voor een goede voorbereiding zodat je zonder zorgen kun je genieten van je reis in Rome.

Maak gebruik van Rome kortingskaarten

Kortingskaarten Rome zijn in het leven geroepen om je reis naar Rome voordeliger te maken. Op deze manier is het mogelijk om voor weinig geld, veel bezienswaardigheden te bezoeken in Rome. Er zijn verschillende kortingspassen te verkrijgen waarmee je bezienswaardigheden en attracties kunt bezoeken én daarnaast op de dagen dat de kortingskaart geldig is, ook nog gratis rond kan reizen met het openbaar vervoer in Rome. Allereerst is er een reiskaart, de Reiskaart Vaticaan & Rome, die zich helemaal focust op vervoer binnen Rome. Met deze reiskaart mag je binnen de geldigheidsduur gratis reizen met het openbaar vervoer. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een dagkaart of een kaart die je drie dagen lang kunt gebruiken. Met de Reiskaart Vaticaan & Rome heb je tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van de Sightseeing Hop on Hop off bus. Op deze manier kun je de populairste plekjes van Rome zonder problemen ontdekken. Deze bus is voorzien van een handige audioguide zodat je alle informatie krijgt. De audioguide is er in 8 talen, dus de kans dat jij er een verstaat is er groot. De talen die worden aangeboden zijn Engels, Italiaans, Japans, Portugees, Spaans, Frans en Duits. De Roma Pass en Rome City Pass is anders dan deze reiskaart omdat deze kortingspassen je, behalve gratis reizen met het openbaar vervoer op deze dagen, ook gratis toegang geeft tot bepaalde bezienswaardigheden in de stad.

In dit artikel heb je alles gelezen over het openbaar vervoer in Rome. Op deze manier is het mogelijk om je goed voor te bereiden op je reis naar Rome. Weet je al wanneer je naar Rome wilt reizen? Om een goede periode uit te kunnen kiezen, is het een goede tip om de beste reisperiode Rome eens te bekijken. Bekijk hier de Top 17 bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen gedurende je tijd in deze prachtige stad en de 27 beste Rome tips

Plaats een reactie