stedentrip rome

Alles over een stedentrip naar Rome

Een stedentrip of weekendje weg naar Rome is interessant voor groot en klein. In deze Italiaanse stad valt er ontzettend veel te zien en te doen. De hele stad Rome is in principe een groot museum. Er zijn veel interessante bezienswaardigheden die jij gedurende je stedentrip in deze schitterende stad niet mag missen. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je gedurende je stedentrip ook voldoende tijd vrijmaakt om te pauzeren op de gezellige terrasjes aan Piazza Navona. Italië staan namelijk ook wereldwijd bekend om haar heerlijke keuken. In dit artikel lees je alles wat je moet weten als je een stedentrip naar Rome wilt maken.

Waarom Stedentrip Rome?

Rome is wereldwijd altijd al een belangrijke stad geweest. De schitterende stad heeft een rijke historie en cultuur en dat is precies waarom toeristen zo benieuwd zijn naar de stad. Daarnaast kun je overal in Italië heerlijk eten en drinken. Als je in Rome bent, dan kun je ervoor kiezen om de highlights van Rome te bezoeken, maar er zijn ook genoeg minder populaire plekken die de moeite waard zijn. Je kunt er bijvoorbeeld ook de mooiste velden vinden met fruitbomen. Veel toeristen die je voor zijn gegaan spreken van een hele bijzondere ervaring om rond te lopen tussen de sinaasappelbomen in Rome.

Stedentrip Rome: beste reisperiode

Als je kiest voor een stedentrip naar Rome, dan is het aan te raden om je van te voren goed voor te bereiden. Het is verstandig om de beste reisperiode voor Rome te bekijken. De beste reisperiode om naar Rome te reizen is tijdens de maanden april, mei, juni, september en oktober. Het is goed om te weten dat de Italianen in augustus vrij zijn. Vaak gaan zij ook op vakantie in eigen land. Het gevolg hiervan is dat het in Rome nóg drukker is dan normaal. De rijen bij de bezienswaardigheden zijn langer en in musea is het dan vaak bomvol. In juli en augustus kan het in Rome erg warm worden. Dit komt omdat er wind vanuit de woestijn in Afrika overwaait naar Rome. Als je gedurende deze periode in Rome bent, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je altijd wat te drinken bij je hebt. Daarnaast is het aan te raden om je even te verdiepen in de officiële feestdagen van Italië, als je net in Italië aankomt en de winkels en bezienswaardigheden blijken allemaal gesloten te zijn, dan is dat natuurlijk erg jammer.

Stedentrip Rome: hoe reis je?

Als je voor een stedentrip naar Rome reist, dan kun je kiezen voor verschillende vervoerstypes. Je kunt met het vliegtuig reizen naar je bestemming, maar het is ook zeker mogelijk om met je eigen vervoer te gaan. Als je op zoek bent naar een vliegticket Rome, dan is het aan te raden om online een ticket te kopen. Door online je ticket te kopen, kun je vaak profiteren van de voordeligste prijs. Probeer de aanbiedingen en acties in de gaten te houden om extra voordelig naar Rome te reizen.

Wat doen tijdens stedentrip Rome?

In Rome valt er ontzettend veel te beleven. Wat zijn nu de absolute hoogtepunten van de stad? Uit ervaring kunnen wij zeggen dat je in ieder geval het volgende gedaan moet hebben voordat je deze schitterende stad verlaat:

Raadpleeg de top 17 bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen voor meer interessante gebouwen en kerken in Rome. Als je deze bezienswaardigheden en attracties wilt bezoeken, dan kunnen de kosten voor je reis behoorlijk oplopen. Vooral als je allemaal losse tickets moet kopen. Om deze reden zijn er handige Rome kortingskaarten in het leven geroepen. De Roma Pass, Rome City Pass en Omnia Card kunnen ervoor zorgen dat je erg veel geld kunt besparen. Elke kortingskaart heeft wel haar eigen voorwaarden, zorg ervoor dat je deze duidelijk in beeld hebt voordat je de kaart aanschaft.

Reizen door Rome

Als je in Rome bent, is de beste manier om door Rome te reizen met het openbaar vervoer. Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van de bus, tram en metro. Een kaartje voor de bus zal niet meer kosten dan €1,50. Dit is een goedkope manier om Rome verder te ontdekken. De trein is wat minder geschikt als je in Rome wilt blijven. Als je naar een andere stad wilt in Italië, is de trein wel een goede optie. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de taxi in Rome, maar hiervoor zal je ook meer moeten betalen. Als je extra voordelig door Rome wilt reizen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een kortingskaarten. Met de Reiskaart Vaticaan & Rome kun je gratis reizen met het openbaar vervoer binnen de geldigheid. Je kunt een dagkaart nemen, maar je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een driedaagse reiskaart.

In dit artikel heb je meer gelezen over de stedentrip naar Rome. Rome is een geweldige stad die iedereen eens in zijn of haar leven moet ervaren. Bezoek de mooiste gebouwen, geniet van een heerlijke Italiaanse cappuccino en beklim de beroemde Spaanse Trappen. Bekijk hier de handigste Rome tips en plan een onvergetelijke reis.

Plaats een reactie