schaatsen in new york

Schaatsen in New York: Rockefeller Center, Central Park en Bryant Park

Als je tijdens de maanden oktober tot en met april in New York bent, is het een grote aanrader om het ijs op te gaan. De meeste mensen kiezen ervoor om te gaan schaatsen in Central Park en Rockefeller Center. Er zijn echter ook veel andere leuke plekjes waar je kunt schaatsen. Schaatsen in New York maakt je een bijzondere ervaring rijker. Op het ijs heerst er een gezellige sfeer en iedereen om je heen is aan het genieten. Vooral tijdens kerst beleef je een magische ervaring. Ook de bewoners van New York kunnen vaak bijna niet wachten tot de maand oktober. Als je een typische New Yorkse winter wilt ervaren, dan mag je het schaatsen gedurende je tijd in New York niet missen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het schaatsen in New York.

Schaatsen in New York: Rockefeller Center

Veel bewoners van New York en toeristen kiezen ervoor om te gaan schaatsen bij het Rockefeller Center. Vooral tijdens de feestmaanden is het hier ontzettend gezellig. Als je deze gezellige feestmaanden op het ijs wilt besteden, is het een aanrader om een bezoek te brengen aan Rockefeller Center tijdens de maanden november, december en januari. Als je een klein budget hebt, is dit niet de beste ijsbaan die je kunt bezoeken. De prijzen zijn er iets meer dan gemiddeld, maar daar krijg je ook veel voor terug. De beleving op het ijs is hier één en al luxe. Het is mogelijk om te schaatsen in sessies van 1,5 uur. Dit kun je doen vanaf 8.30 uur tot aan middernacht. Vooral in de avonduren heerst er op het ijs een magische sfeer. Volwassenen betalen ongeveer 25-30 dollar per 1,5 uur schaatsen. Voor kinderen is dat iets minder, zij betalen 15 dollar per 1,5 uur. Als je schaatsen hebt, dan kun je die natuurlijk meenemen. Indien je niet beschikt over eigen schaatsen, dan kun je deze huren voor circa 12 tot 13 dollar. Een leuke bijkomstigheid aan deze ijsbaan is dat je kunt kiezen voor diverse arrangementen. Je kunt kiezen voor luxe arrangementen waarbij vaak het schaatsen, schaatshuur, chocolademelk en koekjes inbegrepen zit. Indien je hier wilt gaan schaatsen, is het aan te raden om al op tijd je tickets te reserveren. Deze ijsbaan is zó populair, dat de tickets al erg snel uitverkocht zijn.

Schaatsen in New York: Bryant Park

In de buurt van Times Square kun je het gezellige Bryant Park vinden. Ook in Bryant Park kun je heerlijk schaatsen. Deze schaatsbaan kun je vinden in het park en is groter qua omvang dan de ijsbaan van Rockefeller Center. Als je bij Times Square bent, dan kun je dit park vinden op 42nd street tussen Fifth Avenue en 6th Avenue. Schaatsen in het Bryant Park is een grote aanrader voor mensen die waarde hechten aan veel ruimte tijdens het schaatsen. Je kunt terecht op de ijsbaan van dit park van oktober tot en met maart. Je kunt hier in de ochtend schaatsen vanaf 8.00 uur tot en met 22.00 uur. In de avond schaatsen geeft het schaatsen een extra magische sfeer. Als je een New York Pass hebt gekocht, dan hoef je geen schaatsen te huren. Deze zitten hier dan bij inbegrepen. Normaal gesproken moet je voor het huren een prijs van circa 20 dollar betalen. Een voordeel aan schaatsen in dit park is dat de entree wel gratis is.

Schaatsen in New York: Central Park

Als je in New York bent, is Central Park een schitterende park om te bezoeken. Vooral in de winter, als je hier kunt schaatsen, is het uitzicht adembenemend. In Central Park kun je de populaire Wollman Rink ijsbaan vinden. Veel bezoekers die hier komen, noemen deze ijsbaan die je kunt vinden in Central Park zelfs één van de mooiste ijsbanen die ze wereldwijd hebben gezien. Je kunt de ijsbaan bezoeken van oktober tot en met april. Je kunt gedurende deze maanden elke dag naar de ijsbaan, maar de openingstijden zijn niet elke dag hetzelfde. Als je wilt gaan schaatsen in Central Park, is het daarom zeker een aanrader om de openingstijden te bekijken.

Schaatsen in New York: Lasker IJsbaan

Een andere aanrader is om te gaan schaatsen bij het Lasker IJsbaan. Deze IJsbaan kun je ook vinden in Central Park en trekt jaarlijks nog altijd veel bezoekers. Als je voordelig wilt schaatsen in New York, is deze ijsbaan een grote aanrader. Als volwassene betaal je hier circa 8,50 dollar per persoon. Kinderen betalen hier nog minder, voor circa 4,50 dollar per persoon kunnen zij zich hier een hele tijd vermaken. Je kunt deze ijsbaan bezoeken van eind oktober tot en met maart. Bekijk de openingstijden voordat je een bezoek brengt aan deze ijsbaan.

In dit artikel heb je alles gelezen over schaatsen in New York. Behalve schaatsen, zijn er nog veel meer andere interessante activiteiten in New York die je kunt doen. De top 10 bezienswaardigheden New York is ook zeker de moeite waard. Bekijk welke activiteiten en bezienswaardigheden passen bij jouw interesses en plan ze in voor je vakantie in New York.

Plaats een reactie