rockefeller center

Alles over Rockefeller center

Als je in New York bent, dan is de kans groot dat je een kijkje wilt nemen bij Rockefeller Center. Rockefeller Center is een complex die je kunt vinden tussen 48th en 51st Street in Midtown Manhattan. Dit complex bestaat uit negentien gebouwen met commerciële strekking. De meeste toeristen komen in aanraking met Rockefeller Center als ze een bezoek willen brengen aan Top of the Rock. Top of the Rock kun je precies boven op het Comcast Building vinden en wordt jaarlijks door ontzettend veel mensen bezocht. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Rockefeller center in New York.

Rockefeller Center : een interessant complex

Het complex Rockefeller Center is ontzettend populair. Je kunt hier 19 interessante gebouwen vinden. Ook Radio City Music Hall en NBC Television Network kun je vinden in Rockefeller Center.Vanaf 1933 kun je in Rockefeller Center ook NBC vinden. Deze radiostudio’s zorgen ervoor dat ook Amerika kan genieten van Saturday Night Live en Today Show. Als je kennis wilt maken met de gebouwen die je kunt vinden in Rockefeller Center, dan kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan de Rockefeller Center Tour. Dit is een hele interessante tour die je informeert over de architectuur en geschiedenis van Rockefeller Center. Deze tours worden vaak gedaan door een deskundige op het gebied van historie. Je komt langs de belangrijkste ruimtes van het complex en natuurlijk bezoek je de gebouwen tijdens deze tour ook. Een uur lang zal je op een interessante en leuke manier kennis maken met Rockefeller Center. Deze tour zal je een hele andere kijk geven op dit gebied dan dat je er alleen door heen gaat lopen. Op deze manier leer je veel en mis je geen belangrijke zaken van Rockefeller Center.

Rockefeller Center : een rijke historie

John Rockefeller heeft Rockefeller Center en het bijhorende observatiedek als cadeau gegeven aan Manhattan. John Rockefeller was onder de indruk van de stad Manhattan en wilde dat bezoekers, maar ook de inwoners van Manhattan een plekje kregen om te genieten van deze schitterende stad. Dit plekje heeft hij zeker weten te creëren. In 1933 was de bouw afgerond en kwam de bezoekers al snel om een kijkje te nemen. Rockefeller heeft naast schitterende gebouwen ook een goedbezochte schaatsbaan. De Rockefeller schaatsbaan wordt elke jaar bezocht door een enorm aantal mensen die hier rondjes willen schaatsen. Op de schaatsbaan kunnen ongeveer 150 mensen schaatsen.

Rockefeller Center: goede én slechte tijden

Rockefeller Center kent goede én slechte tijden. In de jaren 70 was er sprake van een economische crisis waardoor je ook in Rockefeller Center te maken had met veel leegstand. Hierna kreeg Rockefeller te maken met slechte en betere tijden. In de jaren 90 ging Rockefeller op zoek naar nieuwe investeerders en deze hadden ze al gauw gevonden. Hierna volgde er een grondige renovatie van het complex. Gedurende de twintigste eeuw was er weer volle aandacht voor wat John Rockefeller voor ogen had, namelijk een plek waar bezoekers én locals konden genieten van deze schitterende stad. Het Top of the Rock wordt op dit moment heropend. Hiervoor was het meer dan 20 jaar gesloten geweest. Tegenwoordig is Top of the Rock populairder dan ooit. Elk jaar komen er meer dan 2,5 miljoen mensen genieten van het geweldige uitzicht vanaf dit observatiedek.

Rockefeller Center: tijd voor een hapje en drankje

Als je een bezoek brengt aan Rockefeller Center, dan zijn er verschillende locaties waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Op de 65ste verdieping kun je The Rainbow Room Restaurant vinden. Het is vooral een aanrader om een reservering te doen aan het raam, het uitzicht dat je hebt vanaf het raam is adembenemend. Op de 65ste verdieping van Rockefeller Center kun je ook een bezoekje brengen aan Bar SixtyFive waar je terecht kunt voor de lekkerste hapjes en cocktails. Vanaf Bar SixtyFive heb je een prachtig uitzicht over Central Park. In de zomer is het terras geopend waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht onder genot van een heerlijke cocktail. The Rainbow Room Restaurant en Bar SixtyFive zijn beide behoorlijk luxe. Het is daarom aan te raden om er wel voor te zorgen dat je nette kleding aan hebt. De prijzen die je hier moet betalen zijn wel hoger dan bij andere cafés en restaurants. Voor de meeste drankjes betaal je hier ruim 19 euro. In de winter is het terras van dit café niet open voor bezoekers.

Ontdek New York verder

Behalve Rockefeller Center, is er nog veel meer te ontdekken in deze mooie stad. Dan zijn er verschillende bezienswaardigheden en attracties waar je naar toe kunt. De volgende artikelen zijn interessant om te bekijken als inspiratie:

Plaats een reactie