kerst in new york

Kerst vieren in New York? Alles wat je moet weten

De Amerikanen zijn dol op kerst en dat is tijdens kerst goed te merken aan New York. Huizen zijn versierd met ontelbare sfeervolle lichtjes, de winkels beschikken over de mooiste decoratie en overal hoor je kerstmuziek. De stad New York is al prachtig, maar met kerst heerst hier een magische sfeer en is het echt adembenemend. Het is daarom zeer begrijpelijk dat jij benieuwd bent naar kerst vieren in New York. Jaarlijks komen er duizenden toeristen naar de stad om deze unieke sfeer eens te ervaren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over kerst vieren in New York.

Kerst in New York: wanneer is dat?

Kerst wordt in New York op dezelfde dag gevierd als in Nederland. Op 25 december is het groot feest in New York. Wat wel anders is dan in Nederland, is dat ze in New York niet aan tweede kerstdag doen. Dit is iets wat je vooral ziet in Nederland. Kerstavond, 24 december, de avond voor kerst wordt wel weer gevierd.

Kerst New York: hoe vieren ze in New York kerst?

Kerst in New York wordt groots gevierd. Met kerstmis komen de mensen samen met familie en dierbare vrienden om een gezellige tijd te beleven. Vaak worden er heerlijke maaltijden klaar gemaakt en draait het vooral om samen eten en drinken. Waar de Amerikanen echt hun best op doen, is het geven van mooie cadeaus aan een ander. Voor de kerstdagen worden de winkels volop bezocht om familieleden, partners, kinderen en vrienden een mooi cadeau te geven. Hier geven ze vaak ook veel geld aan uit. Als er niet thuis wordt gekookt, dan wordt er vaak een restaurant bezocht. Deze zitten tijdens kerst dan ook bomvol. Sommige restaurants zitten maanden voor kerst al helemaal vol. Heb je een bepaald restaurant in gedachten die je tijdens kerst graag wilt bezoeken? Dan is het verstandig om op tijd al te reserveren zodat je in ieder geval verzekerd bent van een plekje.

New York Kerst: wat doet New York met kerstavond?

Op 25 december is het overal ontzettend druk. Op kerstavond is het een stuk rustiger. Dit is het juiste moment om als toerist tijdens kerst in alle rust te doen wat je wilt. Ga voor een heerlijke dinercruise met een fantastisch uitzicht of ga magisch schaatsen in Central Park, Bryant Park of Rockefeller Center. Het uitzicht met alle lichtjes is in de avond adembenemend. Als je dit niet kunt regelen tijdens kerst, is dit in ieder geval een ontzettend leuk alternatief. Als je bij Rockefeller Center bent, is het aan te raden om naar de enorme verlichte kerstboom te gaan. Elk jaar wordt deze grote kerstboom schitterend versierd. Veel toeristen komen hier naar toe om een foto te nemen met de populaire kerstboom. Wil je een schitterende verlichte wijk zien? Dan is het aan te raden om naar Dyker Heights in Brooklyn te gaan. Deze buurt heeft een bijzondere prijs op naam staan, namelijk de wijk met de mooiste verlichting en decoratie tijdens kerst. De mensen in deze wijk hebben enorme investeringen gedaan om deze decoratie elk jaar weer mooi voor elkaar te krijgen. Wil je de tijd nemen om deze wijk te bewonderen? Dan is het aan te raden om deel te nemen aan de Brooklyn Christmas Lights Tour. Deze tour duurt maar liefst 3,5 uur en laat je kennis maken met deze schitterende wijk in Brooklyn. Als je hier bent is het ook aan te raden om eens het uitzicht te bekijken vanuit de Brooklyn Bridge.

New York met Kerst: Wat kun je met kerst doen?

Als het kerst is in New York, is het vooral erg leuk om heerlijk door de stad te lopen. De mensen zijn er vrij, er heerst een gezellige sfeer en je kunt overal genieten van mooie kerstmuziek. Maak eens een wandeling door de stad of kiest voor een wandeling met veel groen in het Central Park. Je kunt er voor kiezen om te gaan lopen, maar ook fietsen met Kerst is een goede tip. In New York kun je op kerst en de dagen rondom kerst ook musicals bezoeken. Vaak worden er veel leuke kerstmusicals gespeeld. De sportwereld staat tijdens kerst niet stil. Soms worden er zelfs op deze dag sportwedstrijden gespeeld waar jij naar toe kunt. Wil jij ook eens een spectaculaire sportwedstrijd bezoeken tijdens kerst in New York? Dan is het aan te raden om in ieder geval op tijd de reserveren. Je zal namelijk vast niet de enige zijn met dit geweldig idee. Wil je tijdens kerst de populairste bezienswaardigheden van New York ontdekken? Dan is het goed om te weten dat er veel bezienswaardigheden en activiteiten tijdens kerst niet geopend zijn. Het Vrijheidsbeeld en veel andere populaire bezienswaardigheden zijn dan voor een dag gesloten.

Kerstsfeer in New York: kerstverlichting, gedecoreerde winkeletalages en kerstmuziek

De sfeer die in New York hangt tijdens kerst is magisch en betoverd. Veel toeristen komen naar New York toe om deze prachtige kerstsfeer te beleven. Er zijn verschillende manieren om de Kerstsfeer in New York te ervaren. Als je een wandeling maakt door de stad hoor je overal straatartiesten die de mooiste kerstliedjes spelen voor voorbijgangers. Ook winkelen is tijdens deze periode erg gezellig en sfeervol. De winkels in New York doen enthousiast mee met het versieren waardoor de winkels er schitterend uitzicht. Overal zie je kerstverlichting, kerstballen en kerstfiguren. Vooral de grotere warenhuizen zijn al maanden aan het voorbereiden op deze periode. De Amerikanen kopen namelijk voor kerst graag mooie cadeaus voor hun dierbaren zoals hun partner, familie en vrienden. De spullen vliegen deze periode dan ook uit de winkels. Je zal gedurende deze periode dus zeker niet alleen maar toeristen tegen komen, ook de locals komen graag genieten van deze ultieme kerstsfeer en winkelen graag bij de vele winkels. Als je naar Macy’s, Tiffany’s, Bergdorf Goodman, Bloomingdale’s en Saks Fifth Avenue gaat, dan kun je genieten van adembenemende en sfeervolle etalages. Vooral Macy’s heeft een bijzondere plekje in de harten van grote kerstliefhebbers. Dit warenhuis bouwt tijdens kerst op een speciale verdieping een echte Macy’s Santaland. Macy’s Santaland is een betoverende kerstdorp die zeker de moeite waard is om eens te zien. De kerstman is aanwezig en de kinderen kunnen met hem op de foto en even de hand schudden. Een hele leuke beleving voor jong én oud. Macy’s warenhuis is tijdens de kerstdagen dan ook enorm druk.

Kerstmis in New York: vanaf en tot wanneer kun je genieten van de kerstsfeer?

Als je naar New York gaat rondom kerst, dan is het fijn om te weten wanneer je kunt genieten van de gezellige kerstsfeer in de stad. In Nederland zie je de verlichting en kerstbomen vaak tevoorschijn komen als Sinterklaas is vertrokken na 5 december. Vaak gaan de mensen en winkels in New York na Thanksgiving aan de slag met het decoreren van de winkels en huizen. Je kan dus vaak eind november, begin december al genieten van de magische kerstsfeer in New York. Rockefeller Center zet de enorme kerstboom op en je ziet langzamerhand lichtjes en kerstballen verschijnen in de hele stad. Als januari is begonnen, dan zie je in de eerste week dat de lichtjes en kerstballen langzamerhand weer verdwijnen in grote dozen. Ook de grote kerstboom op Rockefeller Center kun je bewonderen tot de eerste week van januari. Als je deze wilt zien is het daarom goed om te weten dat je deze in december nog moet bezoeken.

De populairste kerstboom van New York in Rockefeller Center

Als je het hebt over kerst in New York, dan denken de meeste locals en toeristen aan de enorme kerstboom die je tijdens de kerstdagen kunt vinden op Rockefeller Center. Deze schitterende enorme kerstboom is maar liefst 20 meter hoog en zelfs 7,5 meter breed. Deze enorme boom is ook nog eens erg mooi versierd. De lichtsnoer die in deze boom hangt is zelfs meer dan 8 kilometer lang. Elke dag wordt de boom verlicht vanaf 5.30 uu en dit zal ongeveer tot 23.30 te zien zijn. Is het kerst? Dan kun je maar liefst 24 uur lang genieten van deze enorme boom in Rockefeller Center. Elk jaar komen er ontzettend veel locals en bezoekers naar Rockefeller Center toe om deze schitterende kerstsfeer te ervaren. De verlichting van deze kerstboom wordt aangezet tijdens een heuse Tree Lighting Ceremony. Deze ceremonie komt live op tv en er komen duizenden mensen kijken. Hier wordt groot feest gevierd, vaak komen er ook bekende sterren een liedje zingen. Als je een goede plek wilt tijdens deze ceremonie, dan kun je hiervoor speciale kaarten bestellen, ook wel VIP-kaarten genoemd. Deze kaarten zijn echter elk jaar wel ontzettend snel uitverkocht. Als je dit wilt ervaren van dichtbij, dan is het aan te raden om verkoop van deze kaarten goed in de gaten te houden. Ze zijn namelijk razendsnel uitverkocht.

New York tijdens kerst

Wil je New York tijdens de kerstdagen en daarna verder ontdekken? Dan is er natuurlijk veel te doen en te beleven om nader kennis te maken met deze prachtige stad. Hieronder kun je enkele artikelen vinden die voor jou interessant zijn:

Plaats een reactie