the metropolitan museum of art in new york

The Metropolitan Museum of Art bezoeken in New York

The Metropolitan Museum of Art is het grootste museum die je kunt vinden in New York en is voorzien van een geweldige collectie. Het gebouw van dit museum is al schitterend en indrukwekkend. Meer dan twee miljoen kunstwerken kun je in The Met bewonderen. Deze kunstwerken zijn erg divers en komen uit maar liefst 400 galerieën over de hele wereld. Enkele kunstwerken die je in dit museum kunt vinden, gaan zelfs tot 5.000 jaar terug.In dit artikel lees je meer over The Metropolitan Museum of Art in New York.

The Metropolitan Museum of Art: een brede collectie

Dit museum is zó groot, dan je aan een enkele dag niet genoeg hebt. Het is verstandig om daarom al ruim van te voren te bekijken wat je in het museum wilt zien. Het zou namelijk ontzettend jammer zijn als jij bepaalde delen van het museum niet kunt bekijken vanwege tijdstekort. Voor iedereen is er in The Metropolitan Museum of Art wel wat interessants te vinden. Het museum is namelijk enorm. De collecties die je kunt vinden in dit museum bevatten bijvoorbeeld harnassen uit de riddertijd tot aan spullen die uit het oude Egypte komen. The Metropolitan Museum of Art beschikt daarnaast ook over kunstwerken van Nederlandse kunstenaars. Denk hierbij aan kunstwerken van Hobbema en Rembrandt. Het is erg leuk om als Nederlander dergelijke kunstwerken in het buitenland tegen te komen. Enkele voorbeelden van kunstwerken die hier hangen zijn:

  • Je kunt hier kunstwerken vinden van Nederlandse meesters zoals Hobbema en Rembrandt.
  • Kunstwerken uit de Gouden Eeuw, de oude European Paintings zijn schitterend om te zien.
  • Prachtige schilderijen van Degas en Matisse
  • Geniet van het werk van Edward Hoppers
  • Er is een hele interessante afdeling waar je kunt genieten van hele prikkelende moderne kunst.

The Metropolitan Museum of Art: rondleiding met gids

Een rondleiding met een gids klinkt zeker niet gek in zo’n groot museum als het Metropolitan Museum of Art. Als je graag veel informatie wilt hebben over de kunstwerken en sneller door het museum heen wilt, is een gids een grote aanrader. Een ervaren gids kan je de mooiste kunstwerken laten zien die passen bij jouw interesses. Daarnaast is de kans erg groot dat het ontzettend druk is in het museum als je hier bent. Als je alle kunstwerken in het Metropolitan Museum of Art in alle rust wilt bekijken, bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een speciale VIP tour. Deze tour vindt plaats voor of na openingstijd en houdt in dat je in alle rust kunt genieten van alle kunst in het Metropolitan Museum of Art. Een ervaren gids spreekt vaak met je af voor openingstijd en neemt je in alle rust mee door het museum. Bij alle kunstwerken sta jij vooraan waardoor je de kunstwerken extra goed kunt bekijken. De informatie die je bij alle kunst krijgt, is erg waardevol en leerzaam.

The Metropolitan Museum of Art: tijd voor een hapje en drankje

Als je een bezoek brengt aan het Metropolitan Museum of Art, dan heb je ook de mogelijkheid om hier te genieten van een hapje en drankje. Dit kun je doen op de vijfde verdieping waar je het Roof Garden Cafe kunt vinden. Het is goed om te weten dat dit café niet altijd open is. Tijdens de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober is dit café open voor bezoekers. Dit is een plek waar je even lekker tot rust kunt komen. Vaak wordt hier ook live muziek gespeeld voor een extra gezellige sfeer.

The Metropolitan Museum of Art: tickets kopen

Een ticket voor het Metropolitan Museum of Art kost circa 25 dollar. Het is aan te raden om van te voren online een ticket te kopen. Het online kopen van je ticket brengt veel voordelen met zich mee. Allereerst kun je op deze manier vaak profiteren van een extra lage prijs en hoef je ook niet meer lang bij de kassa van het museum te wachten. Daarnaast kun je zorgeloos reizen en weet je zeker dat je naar binnen kunt. Als je online een ticket koopt, dan ontvang je de digitale ticket via de e-mail of app. Beschik je over een City PASS New York? Dan mag je het museum gratis betreden. Deze digitale ticket kun je vervolgens gemakkelijk laten scannen bij de ingang van het museum. Als je beschikt over de Explorer Pass, dan kun je dit museum extra voordelig bezoeken.

The Metropolitan Museum of Art: handig om te weten

Als je een bezoek wilt brengen aan het Metropolitan Museum of Art, dan is het handig om van te voren de openingstijden te raadplegen. Zondag, maandag, dinsdag, woensdag, en donderdag is het museum geopend van 9.30 tot en met 17.30 uur. Vrijdag en zaterdag kun je genieten van extra lange openingstijden, je kunt hier dan vanaf 10.00 tot en met 21.00 uur terecht.

In dit artikel heb je meer gelezen over het Metropolitan Museum of Art. Als je in New York bent, is dit museum zeker een bezoekje waard. Ben jij een liefhebber van musea en wil je in New York andere interessante musea bezoeken? Bekijk dan de Top 19 Musea in New York die de moeite waard zijn. Daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten die je kunt doen en interessante bezienswaardigheden die je kunt bezoeken.

Plaats een reactie