ellis island

Ellis Island in New York bezoeken: alles wat je moet weten

Ellis Island werd vanaf 1892 in gebruik genomen als grenspost voor immigranten die naar de Verenigde Staten kwamen voor een beter leven. Tijdens een periode van 35 jaar, hebben circa 8 miljoen immigranten zich laten inschrijven bij het Castle Garden Immigration Depot. Deze kon je vinden in Lower Manhattan. Zij hadden The American Dream voor ogen en kwamen via Ellis Island het land binnen. Om deze reden staat Ellis Island bekend als immigratie eiland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit bijzondere eiland.

Ellis Island , ook Island of Tears genoemd

Gedurende de opening van Ellis Island als grenspost voor immigranten, kwamen meer dan 700 immigranten het land in. Annie Moore was de eerste immigrante die naar de Verenigde Staten kwam via Ellis Ilsland. Ze was destijds nog maar 15 jaar. Voordat de immigranten werden toegelaten, moesten ze eerst medisch gekeurd worden. De medische keuring bepaalde vervolgens of de immigranten groen licht kregen. Helaas werd niet iedereen toegelaten als immigrant. 2% van de immigranten die zich hebben ingeschreven, zijn niet toegelaten. Dit is ook de reden dat dit eiland ook wel bekend stond als Eiland van Tranen, Island of Tears.

Duik het immigratie archief in

Als je op Ellis Island bent en het vermoeden hebt dat er via Ellis Island ooit voorouders naar de VS zijn gekomen, dan kun je dit hier gemakkelijk controleren. Op het eiland kun je sinds 1990 het Ellis Island Museum bezoeken. In dit museum heb je de mogelijkheid om oude digitale archieven te bekijken. Zoek hier op naam/achternaam en bekijk of je een positieve resultaat krijgt. Je kunt hier wel alleen gegevens vinden van na de zomer van 1887. Helaas zijn de gegevens van voor die tijd niet meer intact door een grote brand. Het adres van Ellis Island is Manhattan Blok 1, Lot 201.

Ellis Island: hier komt de naam vandaan

Samuel Ellis heeft in 1785 dit prachtige eiland gekocht. Het eiland is dan ook vernoemd naar deze man. Ellis Island hoort sinds 1808 bij de Verenigde Staten. Bijna 80 jaar was dit eiland militair terrein, dit was vanaf 1814. Tegenwoordig bezit de federale overheid Ellis Island en hoort het bij New York en New Jersey. Ellis Island heette ooit Oyster Island en was het een relevante bron voor oesters. Dit kwam omdat je op dit eiland ontzettend veel oesterbedden kon vinden. Gedurende de jaren verdween deze enorme hoeveelheid oesterbedden, dit kwam onder andere door landaanwinningsprojecten.

Ellis Island onderdeel van het Statue of Liberty National Monument

Ellis Island is sinds 1965 onderdeel van het Statue of Liberty National Monument. Je kunt het Vrijheidsbeeld, het Statue of Liberty, vinden op Liberty Island. Je kunt Ellis Island bereiken met de veerpont. Dit is ook de enige manier om hier te komen. Hieronder kun je wat handige tips vinden om je bezoek naar Ellis Island te plannen:

  • Neem de ferry vanaf Battery Park.
  • De ferry gaat om de 40 minuten
  • Tijdens de ferryrit kun je ook uitstappen bij het Vrijheidsbeeld.
  • De ferry naar Ellis Island is vaak erg druk, neem weinig spullen mee.
  • Zorg ervoor dat je van te voren al beschikt over kaartjes, hiermee bespaar je tijd.
  • Beschik je over de New York CityPASS, New York Pass of de Explorer Pass, dan zitten hier al kaartjes bij inbegrepen.

Je kunt zelfstandig een bezoek brengen aan Ellis Island, maar je hebt ook de mogelijkheid om dit te doen met een ervaren gids. Hiervoor kun je deelnemen aan de Skip the line Walking Tour. Deze tour laat je kennis maken met Ellis Island, Het Vrijheidsbeeld en 9/11 Memorial. In korte tijd kun je op deze manier erg veel zien van New York. Een ervaren gids zal je gedurende deze tour ook veel vertellen over de rijke geschiedenis van New York. Deze tour zorgt er ook voor dat je bijna geen wachttijd hebt bij de populaire bezienswaardigheden. Vooral als je weinig tijd hebt is dit ideaal.

In dit artikel heb je meer gelezen over Ellis Island. Dit is tegenwoordig één van de bekendste New York bezienswaardigheden. Jaarlijks komen er duizenden bezoekers een kijkje nemen op dit bijzondere eiland. Bekijk ook de top 19 Musea van New York, Top 5 leukste dierentuinen en top 11 activiteiten in New York om een leuke tijd te ervaren.

Plaats een reactie